10

Mulţumesc, străine!

Mulţumesc, străine

Nu, nu cred în superstiţii, deşi astăzi, marţi 13, am avut parte de una din cele mai proaste zile din ultima perioada, zi care, însă, nu a fost lipsită şi de momente geniale, cum ar fi următorul.

Ora 17.25, Lipscani, Centrul Vechi, Bucureşti. Mergeam repede să ajung la întâlnirea cu dragii mei colegi şi prieteni din echipa Motivonti pentru a pune ţara la cale să vă motivăm pe voi, ma uitam în pământ, plină de nervi cu o falcă-n cer şi una-n pământ când deodată văd în faţa mea nişte picioare care nu voiau să se dea la o parte. În timp ce ridicam ochii din pământ mă tot gândeam de ce persoana respectivă nu voia să facă 2-3 paşi într-o parte. Văd în faţa mea un tip necunoscut, pe la vreo 25-28 de ani cu care am purtat următorul dialog:

„- Eşti supărată tare, aşa-i?”

„- Da, şi?”

„- Nu plec de aici până nu te văd zâmbind!”

…..

Moment în care mă bufneşte un râs isteric, natural şi zgomotos. El îmi zice doar atât: „Bun, acum poţi pleca” şi a dispărut înainte să apuc să îi mulţumesc. I-am mulţumit ulterior, chiar dacă nu m-a auzit, poate o să citească pe aici într-o zi.

Dar iată încă o dovadă a faptului că un zâmbet sau o iniţiativă mică şi simplă venită din partea unui necunoscut îţi poate schimba considerabil starea în bine. Pe mine, personal, m-a scos din starea aia de nervozitate şi mi-a adus zâmbetul pe faţă. Merită din ce în ce mai mult să apreciem lucrurile simple, lucrurile venite din suflet, lucrurile care ne hrănesc sufletul.

 

Mulţumesc, străine!

Bianca
 

Click Here to Leave a Comment Below 10 comments
Dan - 14/11/2012

Probabil astepta un nr de tel, un facebook =))

Reply
  Bianca - 17/11/2012

  A dispărut înainte să apuc să îi mulţumesc, deci clar nu. :)

  Reply
numele - 26/11/2012

Continua sa zambesti, asta te face mai muan cu fiecare zi. Felicitari pentru…tot.

Reply
  Bianca - 05/02/2013

  Aşa e. Mulţumesc!

  Reply
Iulia - 15/01/2013

Am avut și eu o întâmplare similară în Mega Image. Mă plimbam obosită și încruntată printre rafturi când unul dintre angajați, tot tip pe la 25-28 de ani, vine la mine și îmi spune: „Nu mai sta încruntată, cheer up!” Apoi pleacă înainte să apuc să îi zic și eu ceva.

Mi-am continuat cumpărăturile cu zâmbetul pe buze și deși l-am căutat apoi prin magazin să îi mulțumesc, nu l-am găsit.

Reply
Octavia - 16/01/2013

Mie imi iese trucul cu o bombonica. De obicei am ceva dulce in sertar ‘just in case’ si cand se intampla sa mai vad cate o colega suparata, ii ofer o bombonica, un zambet si o vorba buna. Pana acum a dat rezultate de fiecare data :)

Reply
  Ariel - 16/01/2013

  faină idee! :D

  Reply
Luciana Corlan - 01/02/2013

Sunt mandra de tine cand iti citesc articolele de pe aici!

Reply
  Bianca - 05/02/2013

  Mă bucur mult Luciana, mulţumesc!

  Reply
Despre lucrurile mici care contează | Florea Cristian - 05/02/2013

[…] doilea exemplu este un articol de pe Motivonti, în care o discuţie aparent nesemnificativă reuşeşte să-i facă ziua mai bună unei […]

Reply

Leave a Reply: