Acasa » Dezvoltare personală » Nu sunt un om ordonat, dar aş vrea să fiu!

Nu sunt un om ordonat, dar aş vrea să fiu!

Se spune că dacă în jurul tău este ordine şi tu vei fi „ordonat” în gândire şi în activităţi. Şi sincer să fiu … aşa este. Atunci când în jurul meu e linişte, totul arată bine, e curat, totul e la locul lui, e ordine maximă eu gândesc bine şi sunt foarte productiv.

Totuşi am o mare problemă: deşi sunt de acord cu această teorie şi îmi place să fie ordine, această ordine nu rezistă la mine mai mult de 24 de ore.

Am mai observat că dacă sunt haotic în gândire, sunt stresat, am multe de făcut şi tot aşa automat „ordinea” devine „dezordine”. Nu mai pun lucrurile cu care lucrez la locul lor, nu mai am răbdare să caut anumite lucruri unde ar trebui să le caut, fac grămezi de lucruri (pun caiete peste caiete, cărţi peste cărţi şi obiecte peste obiecte) astfel încât chiar nu mai reuşesc apoi să găsesc nimic.

Eu aş vrea să fiu ordonat dar nu prea reuşesc. E drept, nici n-am încercat prea mult.

Poza de mai jos este cu biroul meu şi dezordinea de pe el. Eu stau în locul din poză peste 10 ore pe zi (de aceea am început probabil să fac burtă).

Biroul tău e mai ordonat/curat? 🙂

Biroul meu

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

10 răspunsuri

  1. …eu cred ca ar fi fost corect sa scrii „nu sunt un om ordonat, dar mi-ar placea sa fiu”. Pentru ca daca ai vrea, ai putea. Exista o diferenta intre a-ti place ceva si a VREA acel lucru, nu crezi?:)
    PS: si mie mi-ar placea sa fiu mai ordonata, vreau sa fac prea multe lucruri deodata:d

  2. @denisa – mă depăşeşte situaţia. eu vreau să fiu ordonat şi cred în teoria spusă mai sus… doar că în toată ordinea mea ajung tot la dezordine. şi eram curios să ştiu părerea celor din jur.

  3. @Ariel – nu trebuie sa te lasi depasit de ea, de situatie:) E adevarat ca unii oameni sunt mai ordonati si altii mai dezordonati si ca dezordinea exterioara produce si dezordine interioara, de aceea te simti bine cand e totul aranjat si invers. E simplu: cand faci ordine, incearca s-o pastrezi cat mai mult timp posibil, ca sa nu-ti fie mai greu mai tarziu. Am vazut o emisiune interesanta la tv despre un tip care era obsedat de ordine si curatenie si isi aranja pana si cutiile de bere in frigider toate cu eticheta in aceeasi directie iar daca cineva muta un obiect de pe masa care era situat la o distanta mai mica sau mai mare decat cea stabilita de el…se enerva si facea scandal. Cred ca aici e vorba de patologie. Insa eu cred ca ne putem autoeduca si motiva sa devenim mai ordonati (cei care nu suntem). Motivonti ce zice?

  4. Motivonti zice: „Ariel are o zi proastă, lasă-l în seama mea. De azi înainte îl bag într-un program de curăţare şi ordine zilnica a biroului.” 🙂

  5. Eu nu-s de acord 😀 sunt mult prea ordonata in activitati si gandire dar dezordonata cand vine vorba de.. camera mea, de exemplu 😀 desi se poate zice ca e un fel de dezordine ordonata pentru ca imi gasesc lucrurile cand le caut 😕

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!