Acasa » Dezvoltare personală » Productivitate » Pe tine ce te motivează? Plăcerea sau durerea?

Pe tine ce te motivează? Plăcerea sau durerea?

Plăcerea sau durerea? Tu pe care dintre cele două o preferi?

“Plăcerea, desigur!” – este răspunsul pe care-l primesc de la prieteni atunci când îi întreb.

Dar oare este așa? S-ar putea să ai o surpriză însă cei mai mulți dintre oameni (80% conform “Putere Nemărginită” – Anthony Robbins) sunt stimulați mai puternic de durere decât de plăcere.

Atunci când sunt constrânși, stresați, supărați sau poate chiar furioși, ei reușesc să se mobilizeze și să muncească. Am văzut mulți părinți care, din câte observ până acum, au preluat acest model într-o formă cam exagerată.

Însă să știi că există așa numitul stres pozitiv. Atunci cand este dozat in cantitati mici poate fi un stimulent foarte bun pentru a merge la sala, pentru a scrie o carte sau pentru a termina mai repede un proiect.

O bună perioadă de timp am crezut că sunt stimulat doar de ceea ce vreau să obțin și nu de ceea ce nu vreau. Asta până am ajuns în facultate și mi-am dat seama că dorința foarte puternică de a NU avea o restanță, să fie nevoie să stau vara să învăț, să fiu presat de timp și din punct de vedere mental atunci când vreau să mă ocup de hobby-urile, de pasiunile mele și să fac ce-mi place, mă stimula să învăț.

De obicei, pe tine ce te motivează mai mult?

O insulă tropicală, cu o plajă cu un nisip fin și moale, vântul ce adie ușor și-ți mângâie chipul, soarele ce-ți încălzește pielea și apa de un albastru specific? Libertatea, pasiunea, misiunea?

 

sau

 

Nu vreau să am probleme financiare, nu vreau să ramân pe străzi și vreau să am ce pune pe masă a doua zi. Nu vreau să râdă lumea de mine și nu vreau ca ai mei să-și facă o părere proastă despre mine.

Indiferent care variantă te caracterizează, nu există una corectă sau așa este bine și așa nu.

Important este să-ți dai seama ce te motivează și astfel vei știi cum să acționezi corect pentru a obține ceea ce-ți dorești.


Vlad Negrilă scrie și pe blogul său, aici: http://calatoriiprinsunet.ro/

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!