Acasa » Dezvoltare personală » 5 moduri prin care să te îndrăgostești de citit

5 moduri prin care să te îndrăgostești de citit

Simt că avem nevoie de mai mulți oameni care să facă lucrurile din iubire, pentru că motivația principală a oricărui lucru pe care-l faci nu trebuie să fie: banii, beneficiile sau faima, ci iubirea.

Dacă tot vorbim de iubire și îndrăgostiți, o mare parte din zi pentru mine înseamnă să stau “cu nasul” în cărți. Să citesc ore și în șir, să-mi imaginez, să-mi iau notiție și să mă pierd printre cuvintele și sentimentele pe care fiecare autor le trasmite cum știe mai bine.

Da, recunosc… sunt îndrăgostit. Și nu de oricine și nu oricum. Ci de citit și de cărți. Așadar vreau să-ți transmit și ție această dragoste pentru lectură și m-am decis să-ți prezint 5 moduri prin care și tu poți să te îndrăgostești de citit.

1. Adormi în fiecare noapte alături de ea.

Se spune că iubitorii de cărți nu adorm niciodată singuri, pentru că tot timpul adorm în compania unei cărți. O carte este precum un iubit sau o iubită, tot timpul este acolo lângă tine, îți povestește și te încântă cu ale sale cuvinte și idei frumoase. O carte are grijă de tine, dacă și tu ai grijă să o prețuiești: să o citești, să primești cât mai multe idei și să le aplici în viața și munca ta.

Așa că adormi în fiecare noapte alături de o carte foarte bună, în timp, nu numai că o să te îndrăgostești de acest obicei al oamenilor inteligenți, dar beneficiile o să-și facă apariția în viața ta, negreșit.

2. Cititul este un obicei al oamenilor inteligenți și nu ar fi indicat să citim cărți doar pentru că este la modă sau doar pentru a spune ceva despre noi.

Consider că una dintre abilitățile unui om inteligent este să realizeze cât de multe mai are de învățat, să-și recunoască dorința pentru mai mult și să se hrănească cu cât mai multe idei frumoase.

Cititul este doar pentru oamenii inteligenți, care știu că învățarea nu se termină niciodată!
cum era cuvantul ala puspusi

3. Cititul îți schimbă literalmente viața.

Mulți așa ziși “guru” o să-ți promită schimbarea, mai ales o să-ți arate cum ei au schimba viața la mii de oameni printr-o singură apăsare de mouse. Însă cărțile nu vorbesc, ele stau calme, în liniștite pe rafturile bibliotecilor din orașul tău, așteptând ca tu să le descoperi, să le citești și să realizezi că… doar citind îți schimbi viața. Pentru că îți schimbi gândurile și ale tale gânduri influențează ale tale acțiuni. De aici apar rezultalte.

Cititul îți schimbă literalmente viața. O carte îți poate da lumea peste cap, poate să te facă să realizezi că tot ceea ce știai despre un lucru este greșit. O carte stă în tăcere și nu promite nimic, dar oferă atât de multe…

4. Citind înveți să te bucuri mai mult de viață

și dacă este să ne întrebăm care ar fi scopul vieții, cred că răspunsul cel mai apropiat are legătură cu fericirea și implinirea personală. Cititul te învață să te bucuri mai mult de viață și să realizezi că ai posibilitatea să-ți hrănești creierul cu atât de multe informații interesante și el o să se mărească. Pur și simplu o să se mărească, pentru că atunci când învățăm lucruri noi, numărul de conexiuni dintre neuroni crește. Și cu cât avem mai multe conexiuni neuronale cu atât putem să ne aducem aminte mai multe lucruri, să concepem și mai multe idei frumoase și să inspirăm oamenii din jurul nostru.

Cititul te face să realizezi că viața este perfectă. Că acum este perfect.

5. Citind descoperi că poți învăța orice…

chiar și cum să cucerești lumea (interioară). Citind realizezi că orice este posibil. Realizezi că tu ești creatorul propriului destin. Realizezi că nu există noroc sau ghinion, există doar cauză și efect. Realizezi că doar tu, prin multă muncă și perseverență, poți ajunge exact acolo unde îți dorești. Realizezi că orice este posibil și realizezi, într-un final că scopul educării, scopul dezvoltării personale, scopul creșterii, este următorul: să descoperi cine ești cu adevărat.

În momentul în care o să decoperi ce forță uriașă se ascunde în tine, în momentul în care o să cobori cortina și o să poți vedea în spatele ei, în momentul în care o să poți deschide ușa spre potențialul tău, vei realiza, că acesta este… nelimitatat și că limitele sunt simple creații ale minții noastre.

Citind putem face împreună o lume mai bună.

Din iubire pentru cărți, te las cu un sigur citat, care pur și simplu mi-a dat lumea peste cap acum 5-6 ani, atunci când credeam că a citi este un obicei al tocilarilor, ciudaților și oamenilor neînțeleși de lume:

“Nu există nici măcar o diferență între oamenii care nu știu să citească și cei care știu, dar nu o fac.” – Oscar Wilde

Dacă până acum nu te-ai îndrăgostit, cred că deja simți fluturi în stomac după ce ai citit aceste 5 motive.

Cu drag,
Cristi F. Ștefan

PS: Pentru că vreau să adun la un loc cât mai mulți oameni îndrăgostiți de lectură am să te invit într-un grup select denumit Incubatorul de Lectură. Descoperă mai multe despre ce înseamnă și cum poți face parte din el apăsând aici.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

2 răspunsuri

  1. 3. Cititul îți schimbă literalmente viața.
    Cred ca cu asta si cel mai mult de acord. Pasiunea mea sunt cartile de non-fictiune si nu ma pot satura de cantitatea de informatie care este la varful degetelor noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!