Acasa » Interviuri » Interviu Alexandra Baltag (Photohotel) – Pareri si Experienta

Interviu Alexandra Baltag (Photohotel) – Pareri si Experienta

Ți-ai dorit vreodată să călătorești în țări străine, să te distrezi și să câștigi bani făcând asta.

Ei bine, majoritatea oamenilor ar spune că acest lucru nu este posibil.

Așa credea și Alexandra și chiar a fost sceptică la început… până când a dat o șansă acestei ocazii.

Am invitat-o pe Alexandra să ne spună ce a însemnat experiența ei de consilier foto în cadrul PhotoHotel si sa ne lase cateca pareri despre aceasta experienta.

Este o poveste care te poate inspira și pe tine!

 1. În ce circumstanțe ți-ai început călătoria alături de PhotoHotel?

S-a întâmplat în urmă cu 6 ani, în 2011, iar o prietenă de-a mea și colegă de facultate mi-a spus despre PhotoHotel, deoarece sora ei lucrase de 4 ani cu această companie, fiind foarte încântată și vizita foarte multe locuri minunate, câștiga foarte bine. Iar toate acestea m-au determinat să îmi doresc să plec și eu cu PhotoHotel.

 1. Înainte de PhotoHotel lucrai undeva?

Tocmai terminsem facultatea și lucram, mă ocupam de promoții și eram supervisor pe Brașov, un fel de șef de echipă.

 1. Ce element te-a atras în a-ți dori să pornești la drum cu PhotoHotel?

În primul rând, posibilitatea de a călători, de a vedea locuri noi, de a cunoaște oameni noi. Alt element care m-a atras sunt oamenii și echipa cu care acum lucrez, fiind oameni foarte faini, tineri, deschiși și cate te ajută să te dezvolți.

Alt aspect care m-a atras a fost cel legat de experiență, aceasta nefiind necesară și bineînțeles, posibilitatea de a învăța o limbă străină și de a schimba ceva în viața mea.

 1. Aveai experiență în domeniu în momentul în care ai pornit la drum cu PhotoHotel?

Nu aveam experiență în domeniul fotografiei.

Priveam acest domeniu mai mult ca pe o pasiune, iar în vânzări lucrasem, aveam cam jumătate de an de lucru în vânzări.

Însă mi-am dorit această experiență și am urmat cursurile Școlii PhotoHotel din care am plecat foarte pregătită.

Sincer la început mi-a fost puțin teamă, deoarece nu cunoșteam atât de bine fotografia, însă stagiul este atât de bine pus la punct și oamenii sunt atât de implicați, încât asta m-a ajutat foarte mult și am reușit să mă dezvolt cu adevărat.

 1. De ce tocmai domeniul de fotografie hotelieră?

Întotdeauna o shimbare este bine-venită, iar schimbarea din punctul meu de vedere înseamă evoluție.

Așa că am vrut să schimb ceva în viața mea și să nu mai fac ceea ce știam, să fac ceva nou.

Iar acesta a fost motivul pentru care am zis “da” acestei provocări.

 1. Ți s-a părut greu să pleci din țară și să optezi pentru o carieră în străinătate?

A fost dificil, dar este normal să fie dificil, deoarece orice schimbare este grea la început.

A fost greu la început deoarece sunt și mezina familiei și terminasem și facultatea și legasem multe prietenii frumoase, dar știam că voi pleca într-o călătorie la fel cu oameni tineri, cu oameni deschiși și chiar dacă am crezut că o să îmi fie foarte greu, m-am acomodat fără probleme cu ajutorul noilor prieteni pe care mi i-am făcut și a oamenilor care m-au susținut.

 1. Ce păreri au avut părinții tăi despre această decizie? Te-au susținut?

Ca fiecare părinte au avut temerile de rigoare, dar m-au susținut, deoarece ceea ce le-a oferit siguranță părinților mei a fost faptul că prietena mea făcuse același lucru.

E normal ca la început să fii sceptic, însă dacă ai curaj să faci pasul cel mare îți dai seama, cum și eu mi-am dat seama că am fost în deplină siguranță din momentul plecării în București și până la aterizarea în Creta, căci acolo a fost destinația în care am plecat.

A fost o siguranță și o susținere din partea companiei, pe care nu credeam că o voi avea, iar PhotoHotel mi-a oferit încredere încă de la bun început.

 1. Care este poziția ta actuală în PhotoHotel și ce implică aceasta?

Sunt șef de echipă în insula Creta, Grecia alături de colegii mei Ștefan și Alex.

Eu asist echipele pe tot parcursul sezonului, suntem practic oamenii din spatele celor care încep ca fotograf hotelier și consilier foto, îi ajutăm pe aceștia să se adapteze, îi ajutăm să treacă peste momentele dificile, pentru că vor fi la început, îi învățăm cum să lucreze în echipă.

Noi îi susținem pe fotografii hotelieri și consilierii foto pe tot parcursul sezonului, împărtășindu-le, totodată, și din experiențele noastre și cum pot reuși în anumite situații, pentru că și noi, la rândul nostru am fost în situațiile respective.

 1. De ce anume crezi că a fost nevoie pentru a ajunge unde ești astăzi?

Cred că am avut o atitudine foarte bună, pozitivă, implicată.

Și cred că întotdeauna se găsește o soluție, mai ales pentru a depăși momentele dificile.

Și am fost omul care nu a renunțat foarte ușor, așa că m-am ambiționat și am mers mai departe, iar de fiecare dată când mi-a fost greu, m-am gândit că dacă mă întorc acasă nu am ce face, pentru că am lucrat în țară și nu mi-a plăcut, foarte mult stres, ore suplimentare, salarii mici și companii care nu investesc în tine la fel cum fac cei de la PhotoHotel.

 1. De ce anume crezi că este nevoie pentru a reuși în străinătate?

Cred că pentru a reuși trebuie să știi ce îți dorești cu adevărat.

Și dacă ai un obiectiv clar, consider că poți reuși oriunde.

Tu ești singura persoană responsabilă de propriul tău viitor.

Din experiența mea, lucrul în străinătate, și cu turiștii străini a fost foarte plăcut, oamenii sunt foarte deschiși, întâlnești oameni de culturi diferite și înveți multe lucruri.

 1. De ce ar veni un tânăr la PhotoHotel? Ce anume ar avea de câștigat?

Primul ar fi beneficiul financiar, se câștigă foarte bine la PhotoHotel.

În al doilea rând, ai posibilitatea de a călători, de a avea parte de experiențe inedite, de a te descoperi ca persoană, de a evolua și de a face carieră.

Ulterior, îți vei da seama că este o experiență unică, fie că vrei să te distrezi sau vrei să faci carieră, PhotoHotel este mijlocul prin care poți face toate acestea.

Însă cred că cel mai important aspect este acela de a te descoperi pe tine însuți.

Eu asta am realizat și mi-am dat seama că pot face niște lucruri, pe care nu credeam că sunt capabilă să le fac.

Am reușit, astfel, să îmi depășesc unele bariere, temeri, am învățat să fiu mai organizată, să am răbdare, să lucrez în echipă, să socializez și să comunic mult mai bine.

Sunt multe beneficii, iar ce îi sfătuiesc eu pe cei care vor să vină la PhotoHotel este să nu ezite nicio clipă pentru că este o experiență, ce îi va transforma 100% în bine și pe lângă asta, vor câștiga bani, se vor și distra, își vor face noi prieteni vor călători și vor vedea locuri minunate.

 1. Care sunt beneficiile financiare?

Pentru mine de la an, la an a fost o evoluție financiară și în doar 5 ani de zile am văzut peste 10 țări, dacă până acum îmi permiteam o vacanță la doi ani de zile, acum vorbim de două, trei vacanțe pe an, am reușit să îmi cumpăr o mașină, un apartament, deci se poate.

 1. Uitându-te puțin în urmă ai schimba ceva?

Aș schimba un lucru: Eu am plecat la 22 de ani și îmi pare rău că nu am plecat mai devreme.

 1. Cum reușești să te destinzi și să te relaxezi și să te distrezi?

Este foarte important ca în momentele libere să faci lucruri pe care nu le-ai mai făcut, nu să stai în casă să dormi, deși uneori ești foarte obosit, să nu te duci la aceiași plajă, să călătorești.

Eu asta am făcut, am vizitat toate colțurile Cretei, am făcut activități pe care nu credeam că o să le fac, precum scuba-diving, jetsky, sărituri cu parașuta, activități care reușesc să te destreseze, să te rupă de cotidian și de rutina zilnică.

Locurile sunt atât de exotice, încât nu ai putea să te plictisești. Pentru mine Grecia este a doua casă.

 1. Poți să ne povești o întâmplare de-a ta care te-a binedispus sau care ți-a transmis o vibrație pozitivă?

Sunt foarte multe întâmplări și cu turiștii și cu colegii mei.

Un astfel de moment, pe care mi-l aduc aminte cu drag este că la sfărșitul sezonului eram foarte obosită, eram stresată.

În primul meu sezon îmi era foarte dor de familie și țin minte și acum că am avut o ședință foto cu o familie și plecasem la ședință cu o atitudine mai negativă, ușor pesimistă, deși eu de fel sunt o persoană foarte veselă, prietenoasă și zâmbesc tot timpul, însă atunci chiar aveam un moment dificil.

Începusem ședința foto, iar oamenii erau atât de faini și mi-au transmis atât de mult bucuria lor și energia lor, spunându-mi că este prima oară când ei fac o astfel de ședință foto și că eu am fost persoana care i-a făcut să se simtă bine, să se distreze, să zâmbească, iar până la finalul ședinței foto am fost atât de fericită că am reușit să fac parte din vacanța acelor turiști, încât starea mea negativă a dispărut total.

Atunci a fost momentul în care mi-am dat seama că tu ca om poți face foarte multe pentru o persoană numai printr-un zâmbet, printr-o vorbă bună, prin lucruri simple, de care inițail nu îți dai seama.

Așa am realizat că poți depăși momentele grele, în momentul când îți iei energia de la cei din jurul tău, de la cei cu care interacționezi.

 1. Ai un mesaj pentru tinerii care își doresc o carieră și care se află la început de drum?

Da, să facă cel puțin un sezon cu PhotoHotel și sunt sigură că își vor schimba cu totul modul de a vedea lucrurile.

Este o șansă pe care o recomand tuturor pentru că nu au nimic de pierdut.

Vor învăța să depășească niște limite, care inițial nu credeau că pot fi depășite, vor călători, vor avea parte de niște experiențe unice, iar cel mai frumos este că se pot auto-descoperi.

 1. Ce intenționezi să faci în viitor?

În următorii ani mă văd încă în cadrul companiei PhotoHotel, deoarece mai am încă foarte multe lucruri de învățat și îmi propun să călătoresc în continuare foarte mult, deoarece PhotoHotel a fost mijlocul prin care eu am reușit să realizez acest vis, de a vedea lumea.

Dacă îți dorești să ai un job la fel ca Alexandra 

Este posibil să fie cea mai bună experiență a vietii tale 🙂

P.S.: Dacă vrei să ai toate detaliile despre job, în care Alex, colegul Alexandrei, îți povestește în detaliu despre această ocazie.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!