Acasa » Dezvoltare personală » Plin sau gol?

Plin sau gol?

œ”Mi-am creat propriul univers intangibil.”

Toată lumea trăieşte cu impresia că galaxia „ego” din Universul „Mintea noastra” este intangibilă. Nu există niciun meteorit „al prieteniei” sau „al familiei” care să lovească suprafaţa sa. Şi Luna s-a crezut zeiţă, şi câţi meteoriţi îi strică suprafaţa? Să recapitulăm: Darth Vader îţi atacă teritoriul vast al ego-ului şi tu ripostezi cu lightsaber-ul în loc să o salvezi pe prinţesa Leah.

Ce vreau să spun? Ego-ul  este fictiv şi controlabil. Dacă nu ajungi să ţi-l controlezi, pierzi lucrurile esenţiale din viaţă. Soluţia tuturor problemelor noastre nu este apelarea la ceva intangibil. Trebuie să găsim o cale de a ieşi din această „galaxie”. Cum să ieşim din ego? Joel şi Kate Feldman, directori ai Institului de Relaţii Conştiente au elaborat o tehnică mai tare decât cea a tânărului Luke Skywalker.

Poate că nu este o soluţie imediată. Poate că trebuie exersată. Poate că nu este pentru noi toţi. Dar îți prezint mai jos un scurt rezumat asupra metodologiei acestei tehnici :

  • Reflectă asupra celor auzite. Nu judeca şi lasă înţelesurile ascunse pentru James Bond.
  • Ai grijă să întrebi dacă ai înţeles corect ce ţi s-a comunicat.
  • Întreabă dacă mai are ceva de adăugat. Prefă-te interesat.
  • Exprimă ce ai înţeles din „filosofia” care ţi-a rănit „crusta”.
  • Spune ce simţi.

Majoritatea persoanelor ce folosesc abuziv acest œ”praf de pușcă” aka ego-ul, nu pot aplica din prima tehnica. Nu ai răbdare? Încearcă de câteva ori. Micule padawan, sigur vei învăţa tehnica a aplica.

„Cel care e plin de sine se prea poate să fie gol.”

În fond, suntem proprii noştri stăpâni. De ce să ne lăsăm dominaţi de ceva ce ne-am creat singuri, în mintea noastră? Emoţiile negative sunt sporite când dăm drumul leului din cuşcă. Egoistul ar spune: „de ce să mă enervez doar eu?”. Normal, gândirea klingoniană nu ne ajută deloc.

Lăsând la o parte termenii Star Wars.

Lăsând la o parte ego-ul.

Lăsând emoţiile negative, pe undeva prin altă dimensiune.

Cu ce rămânem?

Rămânem cu un tupeu fantastic.

€œ”Nu e drept!”

€œ”Nu pot permite să îmi vorbească aşa!”

„Nu merit un asemenea tratament!”

€œ”Cine e el să îmi vorbească astfel?”

„De ce mi se întâmplă mereu astfel de lucruri?”

Vocea ego-ului nu poate fi oprită. Unele gânduri răsar ca buruienile. Asta nu ne opreşte să jucăm Farmville în mintea noastră. Să le plivim şi să creştem recolte de gânduri pozitive.

Se întâmplă, e firesc, o dată pe an să vină o molimă să ne strice recoltele. Dar, avem destul îngrăşământ să creştem altele, nu-i aşa?

Hai, ia lopată şi apucă-te de treabă.

„Taie răul de la radacină” spunea Vlad Ţepeş.

Să începem cu ego-ul. Restul vine de la sine.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!