Acasa » Motivaţional » Povestea unui tânăr călugăr de la o mănăstire

Povestea unui tânăr călugăr de la o mănăstire

Tuturor călugărilor de la această mănăstire li se cerea să facă un jurământ de tăcere. Dar, la finalul anului, toţi aveau permisiunea să spună două cuvinte stareţului.

La finalul primului an, stareţul l-a întrebat pe proaspătul calugăr ce avea de spus. Răspunsul lui a fost:

– Pat tare.

Stareţul a dat aprobator din cap si i-a făcut semn să iasă.

La sfârşitul celui de-al doilea an, tânărul călugăr a revenit şi a fost întrebat iar care erau cele două cuvinte pe care le avea de spus. Acesta a răspuns:

– Mâncare proastă.

Stareţul a dat aprobator din cap şi i-a făcut semn să iasă.

La încheierea celui de-al treilea an, când călugărul s-a întors, a vorbit imediat şi a spus:

– Eu plec.

Iar staretul a dat aprobator din cap şi a rostit:

– Nici nu e de mirare, nu faci decât să te plângi tot timpul. Fii negativ în mod conştient, şi îţi vei pregăti subconştientul pentru rezultate negative. Fii pozitiv în mod conştient, şi îti vei pregăti subconştientul de rezultate pozitive. E foarte simplu.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

5 răspunsuri

  1. Cand incepi un drum care stii ca urca in panta abtupta,esti pregatit pentru orice oiedica ce ar putea di determinanta pentru intoarcerea din drum.Imi amintesc o calugarita care acum douazeci si mai multi ani imi spunea ca in manastiri sant 3 categorii de calugari:nebunii de dragoste de Dumnezeu,cu chip pur si zambet de copii,neadaptatii vietii,cu chip infricosator si ochii vesnic in pamant si cei trimisi de diavol sa faca tulburare intre frati,dar care sant atat de rai ca se tem si diavolii.

  2. Ce e aia mancare proasta? In Cambodgia se mananca gandaci prajiti. La noi numai gandul la asa ceva iti provoaca greata.

  3. Aiurea… mancarea proasta e proasta si cand esti optimist, doar ai niste papile gustative pe care nu le pacalesti cu idei pozitive … Sa fim seriosi!! :)))

  4. Dupa ce mananca Getuta gandaci prajiti mai vobim …. ce usor e sa vorbesti cand nu esti tu in acea situatie .. Pe toate le facem… cand e vorba de altii 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!