Acasa » Dezvoltare personală » Altele » Procesul de învățare. Perioada de durere

Procesul de învățare. Perioada de durere

În procesul de învățare există o perioadă peste care majoritatea dintre noi nu trecem, deoarece este ceva dificil. Este o perioadă, pe care eu o numesc perioada de durere.

Să luăm spre exemplu… mersul pe bicicletă.

La început o să fie foarte greu și frustrant să înveți să mergi pe bicicletă. Pentru că o să cazi de nenumărate ori, o să te lovești, o să te enervezi. Aceea se numește perioada de durere și dacă reușești să treci peste, înseamnă că ai reușit să te pricepi – cât de cât – la acel lucru.

Această perioadă se aplică în orice. Este un factor ce apare în orice proces de învățare.

Văd prea multe persoane care atunci când sunt puse în fața unui efort renunță. Și dacă renunțăm niciodată nu vom avea ceea ce ne dorim, niciodată nu vom învăța.

Societatea ți-a spus că nu este ok să greșești. Asta este o greșeală uriașă, pentru că fără greșeli – perioada de durere – nu ai putea să înveți nimic.

Dacă tot timpul am face totul perfect, ceea ce este imposibil, pentru că această perioadă înseamnă să greșești cât mai mult, nu am învăța nimic. Este un paradox aici. Nu ai cum să înveți fără să greșești. Cine spune contrariul probabil că te minte.

Toate lucrurile pe care le-am învățat au avut la bază greșeli mai mici sau mai mari. Am trecut prin lucruri ce m-au supărat, m-au enervat, m-au făcut să vreau să mă dau bătut și este normal să se întâmple așa pentru că așa învățăm, prin greșeli.

Așa că data viitoare când vrei să începi să înveți ceva nou vreau să faci următoarele lucruri:

  • să observi când apare această perioadă de durere.
  • să îți spui în minte că este normal să fie greu la început, așa funcționează procesul de învățare.
  • să continui să faci acel lucru chiar și atunci când este dificil.
  • să realizezi că este ok să greșești. Și nu numai că este ok, este indicat și recomandat pentru a învăța ceva.

Sunt curios de răspunsul tău la întrebarea: care este ultimul lucru pe care ai început să-l înveți?

Pentru mine este limba Franceză. Și este tare frustrant atunci când greșesc, dar îmi reamintesc un lucru – perioada de durere înseamnă să greșești, face parte din proces, este normal să se întâmple așa.

Dacă vrei să cunoști modul în care eu învăț Fraceza și în același timp îmi perfecționez engleza, toate făcute într-o manieră distractivă, atunci te învit să citești următorul articol – Cea Mai Simpla Metoda De A Invata O Limba Noua.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Un răspuns

  1. Acum , sincer , cred ca este o rusine dar eu studiez limba romana pentru a lua la examen nota mare . Este pe primul loc in activitatile mele .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!