[Propunere] Dă zăpada, ia iniţiativă!

aaa

Oamenii sunt împărţiţi în două mari categorii: cei care iau iniţiativă şi cei care nu iau iniţiativă.

Desigur, aceste două categorii sunt foarte generale şi se pot împărţi în şi mai multe categorii. Dar nu despre asta-i vorba acum.

Vine frigul, vine zăpada (pe alocuri deja a venit) şi în loc să privim acest lucru ca pe un impediment, ca pe ceva care ne îngreunează mersul pe trotuar, hai să-l privim ca pe o oportunitate de socializare.

Eu abia aştept să vină prima zi de weekend (preferabil sâmbătă) în care să fie o tonă de ninsoare în jurul blocului. Abia aştept să încerc să mobilizez oamenii din bloc să iasă cu mine la dat zăpada! Nu, n-am mai făcut asta… şi nu, nu-s preşedinte de bloc şi nici n-am vreo reputaţie anume… dar uneori a lua iniţiativă e un lucru tare distractiv.

Anii anteriori s-a tot discutat despre responsabilitatea oamenilor de a da zăpada din faţa/spatele casei. Dacă e o responsabilitate sau nu, nu ştiu, dar eu o voi face.

O să lipesc nişte afişe prin bloc, o să anunţ vecinii şi în prima sâmbătă voi ieşi cu lopata în faţa blocului. Cine o să vină… rămâne de văzut. Distractiv o să fie cu siguranţă!

Repet: n-am mai făcut asta niciodată. Ba chiar mai mult: adesea, în ultimii ani, am tot avut impresia că vecinii mei mă displac.

Dar merită încercarea. :)

Şi prin acest mic articol te sfătuiesc să faci şi tu asta.

(Promit să revin cu poze şi impresii despre cum a fost să iau pentru prima dată iniţiativă în bloc.)

Ariel
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: