Acasa » Atitudine » „Toată lumea” şi „nimeni” nu există niciodată!

„Toată lumea” şi „nimeni” nu există niciodată!

Adesea aud oamenii spunând: „Nimănui nu-i place ceea ce fac!”. Ba chiar de foarte curând am descoperită că o amică a scris o carte… Şi mi-a dat doar prima pagină din carte tocmai cu gândul că oricum mi-ar da degeaba mai mult pentru că nu o să-mi placă.

Am citit prima pagină şi pare a fi o carte foarte-foarte bună. Acum încerc s-o conving s-o publice… Iar ea-mi zice: „Nimănui nu-i place ce scriu, de ce să public aşa ceva? Mai omor şi eu nişte copaci?”.

Dar nu există „nimeni”. Este imposibil ca absolut nimănui să nu-i placă. Mie-mi place! Şi sigur mai sunt alţi oameni ca mine.

Dar desigur că roata se mai şi învârte: ştiu oameni care spun că „Tuturor le place ceea ce am făcut!”. Oare?! Oare chiar tuturor?

Nu spun că-i rau ca un om să creadă că lumii îi place ceea ce face – şi poate multora chiar le place – dar e un enunţ greşit.

Niciodată nu o să existe „Toată lumea” şi „Nimeni”.

Asta am învăţat-o în clasa a 7-a de la domnul Simon, un profesor englez care m-a întrebat ce nu-mi place la România. Eu pe vremea aceea eram un copil revoltat pe viaţă şi ţara asta… semi-depresiv… şi urât de toţi colegii cred.

I-am zis atunci lui Simon: „Ştii… toată lumea este…” şi atunci Simon m-a oprit: „NU EXISTĂ CONCEPTUL DE TOATĂ LUMEA!”. Eu, mic fiind, nici nu ştiam cuvântul „conceptul”. 🙂

Dar mi-a explicat că niciodată nu există „toată lumea” cum niciodată nu există „nimeni”.

Niciodată nu vei împăca toţi oamenii de pe planetă. Acceptă asta. E în regulă.

Si niciodată să nu asculţi de oamenii care spun că ceea ce faci este o pierdere de timp deoarece nu place nimănui! Nu-i adevărat. Trebui doar să-ţi găseşti „tribul” – cum ar zice Seth Godin. Tribul de oameni care se regăsesc în ceea ce faci.

Inspirat din scrierea lui Seth Godin

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

2 răspunsuri

  1. stii…chestia asta cu „nimeni” e mai usor de inteles in engleza.
    nobody like this= exista cineva numit „nimeni” caruia ii place,persoanelor importante nu le place.
    In romana e cam aiurea.Cand spui nimanui nu ii place e ca si cum faci toate persoanele neimportante

    Ma rog deja aberez:D trebuia sa imi exprim teoria aiurita

  2. Parerea mea este ca prietena ta se teme mai mult de reactia negativa a publicului, chiar si cea dedusa din lipsa feedback-ului pozitiv si, de asemenea, consider ca greseste. Una dintre cele mai importante lectii pe care le-am invatat in ultimii ani este cea intitulata „Nu spune ‘hop’ inainte de a sari”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!