Acasa » Atitudine » Prost nu-i cine cere, dar nici cine oferă!

Prost nu-i cine cere, dar nici cine oferă!

Există o vorbă pe care am auzit-o nu de mult şi de care aproape m-am îndrăgostit. Am ajuns s-o spun tot mai des persoanelor din jur care se plângeau că unii oameni profită de ei. Azi, în duş, unde adesea am revelaţii, mi-am dat seama că-i o vorbă tâmpită.

Vorba zice aşa: „Prost nu-i cine cere, ci cine oferă!„.

Cu prima parte sunt totalmente de acord: „Prost nu-i cine cere.”.

Mi-a luat o vreme să înţeleg că a cere e un lucru de bază în universul nostru. Fie că-i vorba de un mic ajutor, fie că-i vorba de un vis imens ce vrei să ţi se împlinească: trebuie să ceri – uneori persoanelor dragi, alteori Universului (da, da, am văzut „The Secret”). Rar lucrurile se întâmplă de la sine, pur şi simplu…

Dar cu a doua parte nu mai sunt de acord: „Prost e cine oferă.”.

Apăi cum să fie prost? A oferi aduce aşa o fericire de nedescris în cuvinte… Pe bune, cu fiecare ocazie când mi se cere ceva mă prinde o stare pozitivă că pot oferi.

În fond: atât primitul cât şi oferitul aduc fericire într-un mod atât de diferit.

Aşa că iacătă cum vorba: „Money makes the world go round.” a dispărut din peisajul vieţii mele şi în schimb am ajuns la concluzia că „Cererea şi oferta fac ca lumea să se învârtească fericită.” …

Da, mi-au plăcut orele de economie. Nu prea mult, dar îndeajuns cât să înţeleg că eu trebuie servesc cu plăcere cât mai multor cereri şi totodată pândesc cu plăcere cât mai multe oferte pentru a duce o viaţă excepţională.

„It is more blessed to give that to receive, although it doesn’t seem so, in giving, you receive.”
– Desmond Tutu

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

4 răspunsuri

  1. Prost nu-i cine cere, prost ii cine da.

    Asa e vorba aici in Ardeal, zicala e corecta si, dupa mine, face mai mult referire la tupeu, tupeul de a cere cat mai mult, fapt ce denota ca nu esti prost daca ceri ci esti prost daca dai cat se cere. Desigur, putem sa mergem mai departe si sa zicem ca e prost cine nu negociaza.

  2. Avand in vedere ultimele experiente, chestia asta cu „Prost e cine ofera.” cam este adevarata. Mai ales atunci cand oferi pe gratis! Am constatat ca oamenii nu apreciaza ceea ce li se ofera pe gratis si asta ma face sa ma simt luat de prost. Cineva imi spunea ceva de gen: „Atunci cand oferi ceva, nu trebuie niciodata sa o faci pe gratis sau ieftin. Daca vrei ca oamenii sa considere acel ceva valoros, trebuie sa ceri bani pe masura. Abia atunci oamenii apreciaza ceea ce li se ofera.”. Bine, eu ma refer la clienti, dar este valabil si in general… Sau poate ca eu sunt de vina pentru ca atrag oameni care nu ma apreciaza si automat nu apreciaza ceea ce le ofer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!