Acasa » Dezvoltare personală » Altele » Psihologul – Oamenii de lânga noi

Psihologul – Oamenii de lânga noi

Ce este un psiholog?

psiholog – PSIHOLÓG, -Ă, psihologi, -ge, s.m. şi f. 1. Observator fin, dotat cu capacitatea de a sesiza şi de a analiza viaţa sufletească a cuiva; cunoscător al sufletului omenesc.

Psihologul este absolventul facultatii de psihologie. Deşi lumea înca mai face confuzii, psihologul nu este medic. Obiectul activităţii unui psiholog îl reprezintă studiul omului în toate ipostazele sale, atât cel sanătos cat şi cel bolnav sau aflat în dificultate.

De ce sa merg la psiholog?

În primul rând, a merge la psiholog nu inseamna ca eşti nebun. Persoanele apelează adesea la aceşti specialişti atunci când se află în dificultate, nu ştiu cum sa îşi gestioneze diversele probleme cu care se confruntă, sau au nevoie de suport. Fiecare om trece la un moment dat printr-o serie de probleme care îl marchează. În timp ce unii oameni apelează la ajutorul şi sfaturile prietenilor, alţii aleg să mearga la psiholog pentru a învăţa să îşi gestioneze singuri problemele şi să înveţe să faca faţă şi celor care vor urma. Este important faptul că psihologul nu dă sfaturi şi nici nu te critică.

Ce ştie să facă un psiholog?

În momentul în care te decizi să apelezi la serviciile unui psiholog trebuie să ştii că vei beneficia de evaluare şi testare psihologică (cu ajutorul interviului şi dupa un anumit număr de teste, psihologul obţine informaţii asupra problemelor şi dificultăţilor tale, asupra evenimentelor trăite de tine dar şi asupra relaţiilor sale cu ceilalţi), consiliere psihologică (vei fi ajutat să depaşeşti situaţia dificilă în care te aflii şi să gaseşti soluţii optime de ieşire din impas) sau psihoterapie. De asemenea, este de reţinut faptul că discuţiile din cabinetul psihologic sunt strict confidenţiale.

Concluzia este una simplă: apelează cu încredere la serviciile unui psiholog ori de câte ori simţi nevoia şi cu siguranţă nu vei regreta.

Change starts when someone sees the next step. (William Drayton)

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

8 răspunsuri

 1. Uiți să spui despre tarifele practicate de oamenii ăștia, doar ca să ai o discuție pe care ai putea-o oricum avea cu un om mai destupat la minte.

  Eu n-aș promova așa ceva decât în cazuri de strictă necesitate, pentru că altfel o să ajungem precum umflații de peste ocean care se uită ciudat la tine dacă le spui că n-ai un shrink.

 2. De ce totul in viata asta se rezuma la bani? CAT COSTA?
  Nu credeti ca pentru o traba bine facute in orice domeniu avem nevoie de specialisti? Acei oameni pregatiti pentru a face foarte bine acel lucru de care noi avem nevoie. Si da, asta are un pret.
  Daca nu ne intereseaza consecintele, da, putem vorbi si cu un om mai destupat la minte, dar daca dorim un ajutor din partea unui specialist, atunci ar trebui sa ne adresam unuia.
  …Dar romanu-i bun la toate… si nu avem nevoie intotdeauna de specialisti.

 3. Nu au tarife exagerat de mari si daca are nevoie, isi poate permite oricine sa mearga la un psiholog. Plus ca, asa cum a scris si Adrian, e o diferenta intre un om specializat pe un anumit domeniu si un om destupat la minte. E clar ca specialistul are ceva experienta in spate si iti poate spune mult mai multe 🙂

  1. Exemple concrete? În afară de faptul că poate să te convingă că tu ai o problemă și că el este soluția, cam ce a reușit psihologul tău să facă?

   1. Ultima oara cand am verificat, problemele de la psiholog erau confidentiale. Crede-ma ca daca e vorba de ceva important, este de mare ajutor pentru ca spre deosebire de alti oameni cu care ai putea vorbi, el este din exterior, deci mult mai obiectiv 🙂

    1. Păi dacă problemele sunt confidențiale, cum de omenirea știe când e cazul să se ducă la psiholog sau când e cazul să se apuce de droguri?

     1. Draga Andrei,

      Cand spui shrink te referi la psihiatru nu la psiholog 😉 E o diferenta.

     2. M-ai intrebat ce a reusit psihologul meu sa faca, nu cand e cazul sa se duca omenirea la psiholog sau la un psihiatru pentru niste medicamente 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!