Psihologul – Oamenii de lânga noi

Ce este un psiholog?
psiholog – PSIHOLÓG, -Ă, psihologi, -ge, s.m. şi f. 1. Observator fin, dotat cu capacitatea de a sesiza şi de a analiza viaţa sufletească a cuiva; cunoscător al sufletului omenesc.
Psihologul este absolventul facultatii de psihologie. Deşi lumea înca mai face confuzii, psihologul nu este medic. Obiectul activităţii unui psiholog îl reprezintă studiul omului în toate ipostazele sale, atât cel sanătos cat şi cel bolnav sau aflat în dificultate.
De ce sa merg la psiholog?
În primul rând, a merge la psiholog nu inseamna ca eşti nebun. Persoanele apelează adesea la aceşti specialişti atunci când se află în dificultate, nu ştiu cum sa îşi gestioneze diversele probleme cu care se confruntă, sau au nevoie de suport. Fiecare om trece la un moment dat printr-o serie de probleme care îl marchează. În timp ce unii oameni apelează la ajutorul şi sfaturile prietenilor, alţii aleg să mearga la psiholog pentru a învăţa să îşi gestioneze singuri problemele şi să înveţe să faca faţă şi celor care vor urma. Este important faptul că psihologul nu dă sfaturi şi nici nu te critică.
Ce ştie să facă un psiholog?
În momentul în care te decizi să apelezi la serviciile unui psiholog trebuie să ştii că vei beneficia de evaluare şi testare psihologică (cu ajutorul interviului şi dupa un anumit număr de teste, psihologul obţine informaţii asupra problemelor şi dificultăţilor tale, asupra evenimentelor trăite de tine dar şi asupra relaţiilor sale cu ceilalţi), consiliere psihologică (vei fi ajutat să depaşeşti situaţia dificilă în care te aflii şi să gaseşti soluţii optime de ieşire din impas) sau psihoterapie. De asemenea, este de reţinut faptul că discuţiile din cabinetul psihologic sunt strict confidenţiale.
Concluzia este una simplă: apelează cu încredere la serviciile unui psiholog ori de câte ori simţi nevoia şi cu siguranţă nu vei regreta.
Change starts when someone sees the next step. (William Drayton)