Acasa » Dezvoltare personală » Cuplu » Relație la distanță: cum faci să funcționeze iubirea dintre voi

Relație la distanță: cum faci să funcționeze iubirea dintre voi

Este seară, te-ai înfofolit în pătura de pe canapea și îl suni pe iubitul tău să vezi ce face. Îți vin lacrimi în ochi pentru că ți-ai dori foarte mult să fie lângă tine și să-i povestești de reușitele tale de peste zi. Doar că el este departe.

Multe persoane care au relații la distanță suferă de dor și de incertitudini. „Oare va merge relația?” este întrebarea care macină ușor, dar sigur o persoană, mai ales o fire nesigură și cu experiențe amoroase nu tocmai fericite.

De aceea, astăzi îți prezentăm câteva strategii care să facă iubirea voastră să înflorească, indiferent de loc și distanță.

  1. Asigurați-vă că aveți valori comune

Dorințele tale se aseamănă cu ale lui? Începe de aici. Pentru a construi în comun trebuie să gândiți la fel. Viața în doi nu e ca un magnet. Nu este suficient să fie atracție, iar de cele mai multe ori polii opuși sunt prea opuși și nu vor face casă bună împreună. Comunicați mult! Nu îți fie teamă să-ți exprimi punctul de vedere și încurajează-l pe partener să facă la fel. Spune-i ce îți dorești și ce planuri ai. Urmărește reacțiile sale și dacă ți se pare ceva suspect, comunică asertiv și onest.

Vă place arta, credeți că Barcelona este cel mai frumos oraș din lume și vă doriți copii cât mai curând? Dacă priviți spre același orizont, relația la distanță s-ar putea să ajungă față în față. Totuși, cea mai mare provocare a cuplului vostru este comunicarea. Dacă o veți stăpâni, viitorul sună bine pentru voi.

  1. Micile lucruri contează

A iubi înseamnă a fi vulnerabil. Multe persoane cred că vulnerabilitatea este un defect și nu își dau seama de frumusețea sentimentelor sincere, în stare pură. Atunci când îți deschizi sufletul, se întâmplă miracole. Surprinde-l pe iubitul tău cu o escapadă surpriză în doi, într-un loc liniștit pe care v-ați dorit să-l vizitați de ceva timp. Trimite-i prin curier un set cadou barbati cu ocazia zilei de nume la care nu vei fi prezentă. Iar imediat ce te eliberezi de griji, fă-i o vizită pentru a sărbători de două ori ziua lui. Detaliile fac diferența. Demonstrează-i că îți pasă!

  1. Discutați fără perdea

Cultivarea intimității este esențială pentru o relație sănătoasă. Într-o relație la distanță (în special în primele etape), poate fi tentant să te concentrezi asupra conexiunii emoționale și a tuturor lucrurilor care merg bine și să nu abordezi subiecte tabu. În cultura est-europeană, tracul sexual a fost perpetuat din generație în generație. Acest lucru generează confuzie, frustrare și dezamăgire de ambele părți. Dacă alegi să nu vorbești despre intimitate cu partenerul tău, practic navighezi pe o navă fără cârmă și acest lucru poate duce la scăderea interesului, precum și la reducerea libidoului și a dorinței sexuale.

  1. Spune stop fricii

Cele mai multe deziluzii vin din teamă. Înlocuiește dubiile cu încrederea și privește acest capitol nou din viața ta ca pe un mijloc de învățare. A întâlni un alt om și a reuși să comunici la nivel profund cu el reprezintă cea mai bună metodă de experimentare a vieții. Dar pentru asta ai nevoie să renunți la bagajul trecutului. Mai mult chiar, nu compara relația de acum cu ce a fost în trecut, cu atât mai puțin omul drag din prezent cu foștii parteneri.

Viața merită trăită, iar dragostea este emoția care face totul să vibreze în jur. Distanța dintre voi poate că este fizică în prezent, dar pașii mici se pot transforma într-un pod către o căsătorie cu final fericit.

Sursă foto: Pexels.com

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!