Acasa » Featured » De ce buget ai nevoie atunci cand te muti pe servere dedicate?

De ce buget ai nevoie atunci cand te muti pe servere dedicate?

Indiferent ce fel de website detii, acesta poate intampina cresteri masive dupa o anumita perioada de activitate. Intr-un astfel de moment, cea mai inteleapta alegere este sa treci pe servere dedicate. O astfel de solutie implica insa anumite costuri, pe care trebuie sa le iei in calcul inca din prima zi. Expertii de la THC ne-au detaliat care sunt acestea!

Costurile de deschidere

Ce fel de server ai de gand sa alegi? Daca nu esti inca in etapa in care sa ai nevoie de o cantitate imensa de resurse, un plan de 53,95 €/luna ar putea fi suficient. Acesta include un procesor 2x Intel Xeon E5-2450L si 16 Nuclee de 32 Threaduri la 2.30 GHz. De asemenea, ai parte de o memorie RAM de 16GB.  In situatia in care nu-ti doresti performante mari, poti alege un pachet cu HDD. Acesta se misca lent, dar include un spatiu de stocare mare si este util pentru business-urile in care exista volume imense de date. Serverele cloud computing, big data si cele cu GPU integrat se adreseaza unui numar restrans de proprietari de afaceri, fiind folosite doar de companiile cu cifre foarte mari. Cele mai mici costa aproximativ 200 € si pot ajunge la peste 1,000 €/luna sau mai mult.

In afara de investitia in servere dedicate, s-ar putea sa ai nevoie de cineva care sa se ocupe de configurari. O persoana cu experienta in domeniu iti va seta computerul de la A la Z si-l va securiza intr-un mod optim. Analizeaza cu atentie specificatiile primite in pachetul de servere dedicate si vezi cat de usor se poate efectua un upgrade. Cercetand cu atentie reputatia companiei, vei evita riscul de a plati taxe ascunse si vei stii la ce sa te astepti.

Sistemul de operare

Sistemul Linux este disponibil gratuit pe servere dedicate, insa nu ofera intotdeauna interfata pe care si-o doresc utilizatorii. Daca preferi sa lucrezi in Windows, acest lucru presupune insa costuri suplimentare. In primul rand, este necesara o licenta pentru majoritatea versiunilor. In al doilea rand, s-ar putea sa ai nevoie de investitii in partea de securitate. Un antivirus gratuit nu este suficient de puternic pentru a impiedica toate atacurile cibernetice. Din fericire, dispui de suport personal de la Microsoft si poti solicita oricand ajutorul unei persoane cu experienta in domeniu.

Panoul de control

Cel mai popular panou de control este cPanel, care include sectiunea WHM. Acesta este disponibil gratuit pe hostingul partajat, datorita faptului ca toate costurile se impart intre utilizatori. Pe de alta parte, un plan de servere dedicate iti apartine in totalitate si este nevoie sa cumperi licenta singur. Aceasta costa 34,95 €/luna, iar integrarea cu Softaculous implica inca 3 €/luna. Vrei sa utilizezi Plesk? O licenta pentru 10 domenii ajunge la 11,99 €/lluna, in timp ce una pentru domenii nelimitate atinge suma de 35,41 €/luna. Orice alternativa ai alege, un panou este ideal pentru a-ti putea gestiona serverul fara cunostinte de programare. Functiile oferite sunt unele similare, ceea ce inseamna ca tu decizi ce este mai eficient.

Alte costuri suplimentare In pachetele pentru servere dedicate dispui automat de un IP dedicat. Acesta este mult mai util decat cel partajat si atesta faptul ca nu poti fi afectat de actiunile altor vecini. Poti instala pana la 16 IP-uri aditionale, pentru 1 €/fiecare. Un alt serviciu util este certificatul SSL premium, care vine la pachet cu o garantie. Alege-ti acum planul dedicat preferat si dispui de uptime de 99,9% si backup automat gratuit!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!