Repere pentru alegerea unei perechi de incaltaminte de calitate

incaltaminte de calitate

Orice femeie stie ca tinuta aleasa si accesoriile trebuie sa creeze un tot unitar definit de stil si bun gust.

Indiferent ca tinuta este una sport sau una eleganta, fiecare element parte din vestimentatie trebuie sa reflecte personalitatea purtatoarei.

Desi sunt extrem de importanti ca nivel de confort si nu numai, pantofii sunt usor subestimati. Poate ca este imaginea ultima din aspect si tinuta, poate pentru ca se merge pe ideea de necesitate si nu de pretentie de stil. Cert este ca merita ceva mai multa atentie. Un pantof bine ales echivaleaza cu o tinuta bine studiata, chiar si cand aceasta este simpla.

Iata cateva repere despre alegerea de incaltaminte femei sau barbati cu un puternic accent pe calitate:

  • Mizeaza pe piele. Chiar daca ai senzatia ca pe timp calduros incaltamintea din piele amplifica aceasta stare, de fapt modelele existente sunt dintre cele mai variate si potrivite unui sezon specific. Daca e iarna porti ghete din piele, captusite sau imblanite. Daca e vara porti incaltaminte din piele cu perforatii. Pielea intoarsa este si ea apreciata si potrivita in mai toate sezoanele.
  • Inchiderea in sireturi este practica, dar nu si eleganta. Poti alege mai degraba incaltamintea fara inchidere. Sunt apreciate formele fara intrerupere, incaltamintea fara taieturi pentru sisteme de inchidere. Acestea sunt mai degraba potrivite pentru stilul sport.
  • Incaltamintea cu elemente decorative este mai degraba casual si smart casual. Daca in cauzl barbatilor aceasta defineste linia intre pantofii de gala si cei de zi cu zi, in cazul femeilor varietatea de stiluri incurajeaza la alegeri mai indraznete. Se pot alege ciucuri, funde, franjuri, aplicatii stralucitoare si multe altele.
  • Culori tari sau neutre? Acest aspect tine si de preferinte personale insa trebuie sa existe o corelatie cu stilul de viata si cum vor fi purtati pantofii alesi. O piele bronzata va arata mai bine intr-o pereche de pantofi in tonuri mai deschise. In schimb, culorile tari sunt mai usor de asortat la diverse tinute, dar nu pe timp calduros.
  • De preferat sa testezi calitatea incaltamintei. Insa si pana la aceasta demonstratie practica, rezistenta la uzura in timp, atentia la fiecare detaliu este importanta. Spre exemplu, talpa trebuie sa fie si ea una comoda, din material stabil. Cusaturile, daca ele exista, ar trebui sa fie usor mascate, de o nuanta similara cu tonul de culoare al pantofului si nu in contrast. Lipitura nu trebuie sa fie evidenta, deci imbinarea de elemente ce formeaza o pereche de pantofi este un alt reper de calitate si munca estetica.

incaltaminte de calitate

Nu este atat de usor sa alegi o pereche de pantofi, indiferent de tipul lor. Fie ca este vorba de barbati sau femei, alegerea vizeaza de cele mai multe ori pretul. Insa din pacate o suma mai mare nu reflecta si o calitate pe masura, deci nu te poti baza pe acest concept. Nici ieftinul nu este tocmai indicat, deci mai degraba o analiza la partea de detalii si materiale este calea de decizie care va spune daca perechea in cauza isi merita banii.

Invitat
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: