Acasa » Dezvoltare personală » Sport » Să înceapă provocarea!

Să înceapă provocarea!

Mâine, 2 mai, vom începe oficial provocarea de 30 zile. Următoarele rânduri vor avea scopul de a vă oferi cât mai multe sfaturi în legătură cu exerciţiile fizice pe care vi le-am propus (alergare, abdomene, flotări). Desigur, cine vrea, poate să facă şi alte exerciţii. Nu vrem să limităm pe nimeni. Vrem doar să dăm un model de activităţi fizice…

Acum sfaturile:

Alergare

În program sunt 3 tipuri: alergare uşoară, confortabilă, rapidă. A se reţine faptul că aceste valori sunt pentru cei sedentari. Pentru mine, care nu sunt sedentar, dar nici atlet, alergarea rapidă înseamnă undeva la 5 minutekm.

uşoară: peste 8:30 minutekm.
confortabilă:  7:00 – 8:00 minutekm
rapidă: 6:00 -6:30 minutekm

Mai multe despre alergare am scris în acest articol separat.

Abdomene

Abdomenele, presupun exerciţiul muşchilor abdominali (sunt de mai multe feluri) şi nu cel al coloanei. O greşeală de executare a abdomenelor este aceea a ridicării şi spatelui inferior. O greşeală care afectează coloana şi nu ajută deloc muşchii abdominali. Deasemenea, documentându-mă, părerea generală este că scopul nu trebuie să fie în a face cât mai multe abdomene ci în a creşte dificultatea lor, treptat.

În poza de mai jos, cu programul complet, vei vedea că am menţionat ceva de nişte „serii”. Pauza între fiecare serie trebuie să fie de 60 de secunde.  Ca un exemplu, să luăm prima zi:

 • 5 serii: 9, 9, 6, 6, 8+.

Asta înseamnă că vei face 9 abdomene, pauză 60 secunde, apoi vei face alte 9 abdomene, iar pauză 60 de secunde, apoi alte 6, pauză, alte 6, pauză, iar la final vei face cel puţin 8 abdomene şi cel mult cât îţi permite corpul.

Paşii de executare sunt următorii:

 • întinde-te pe spate cu genunchii îndoiţi
 • extinde complet spatele si inspira.
 • contracta doar muşchii abdominali expirând pe măsură ce umerii se desprind de pe saltea/bancă; nu ridica si spatele inferior.
 • repetă si vizualizează muşchii abdominali; este foarte important ca la fiecare repetare sa extinzi complet spatele.

Flotări

Să înceapă provocarea!

Pentru fete:

   • să începeţi cu o flotare (nu neapărat completă, nu neapărat corectă, dar trebuie să forţaţi totul)

• continuaţi cu flotările pe genunchi (pentru a vedea cum trebuie să le executaţi uitaţi-vă între secundele 7 şi 21 din video)

 

Recomand tuturor un video făcut de Valentin:

 

Programul

• click pe poză pentru a vedea programul complet

sănătatea este foarte importantă; hidrataţi-vă şi alimentaţi-vă corespunzător.

• programul este doar un reper; unii dintre voi veţi face mai mult, iar alţii mai puţin

depăşiţi-vă limitele fără să vă suprasolicitaţi/accidentaţi.

scopul nostru este acela de a vă scoate din starea de sedentarism.

•  nu uitaţi să faceţi pauză între fiecare serie; această pauză are rolul de a vă odihni corpul înainte de următoarea serie. 

Vom reveni cu update-uri în cursul acestei săptămâni şi periodic, o dată la 3-4 zile.

Nu ezitaţi să lăsaţi comentarii dacă aveţi întrebări sau pentru a ne spune cum merge pentru voi programul.

Totodată, într-una din zilele de alergare, ar fi interesant să ne întâlnim în oraşele noastre cu alţi oameni ce au acceptat provocarea şi să alergăm împreună. (dar revenim cu un mail în acest sens)

Staţi cu ochii pe bloggerii (Valentin, Sergiu, Cristian, Bogdan, Corina – dar şi un student din Sibiu, Adrian Anghel, Adrian, Andrei) care au intrat în provocare. Şi ei vor reveni cu update-uri şi sfaturi personale.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

18 răspunsuri

  1. Daniel, iti poti face un traseu pe google maps sau in endomondo si ai distantele masurate… 😉

 1. Am si eu o mica nelamurire… 😀
  O serie se refera la 9 abdomene, de ex. sau la 9, 9, 6, 6, 8+ ?

  1. O serie înseamnă să faci 9 abdomene (sau cât apare în listă) … şi după o pauză să reiei următoarea cifră.

   Deci dacă ai 9, 9, 6… vei face 9, pauză, 9, pauză, 6. 😀

  2. O serie înseamnă să faci 9 abdomene (sau cât apare în listă) … şi după o pauză să reiei următoarea cifră.

   Deci dacă ai 9, 9, 6… vei face 9, pauză, 9, pauză, 6. 😀

 2. hmmm..”flotari pentru fete..pe genunchi..”..si unele fete care in privinta asta cel putin si-au dat seama ca societatea patriarhala sexista in care traim trebuie regandita au hotarat sa faca flotari ajungand sa faca intr -o mana sau tractiuni intr -o mana-am vizionat asa ceva,ele cum au putut?Femeia nu este sexul slab.Eu sunt barbat si m-as simti umilit sa am o prietena care desi poate fi puternica nu vrea din cauza ideilor sexiste si sa astepte de la mine sa fiu doar eu puternic si sa fac totul in locul ei iar ea sa se plimbe cu posetuta si sa faca de mancare.Pentru unii suna ca un soc ideile mele egalitariste in Romania unde tot ce este nou este privit cu ura si dusmanie desi eu nu dusmanesc pe nimeni eu doar informez.Inteleg flotarile pe genunchi la:incepatori indiferent de sex.Ar trebui specificat asta:incepatori/re.Ca sa intelegeti mai multe din modul meu de viata puteti sa vizitati grupul meu facebook:egalitarism nu feminism.
  -desemenea flotarile sunt una din cele mai bune exercitii.Eu in momentul de fata caut o modalitate ca sa le fac mai greu de exemplu ma tenteaza asa zisele flotari scorpion adica picioarele sa iti stea in aer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!