Acasa » Dezvoltare personală » Să privim lucrurile şi din alte perspective

Să privim lucrurile şi din alte perspective

Ştiu că adesea când spun unor persoane: „Ce-i cu pesimismul ăsta pe tine?” ei îmi răspund: „Păi vrei să mă prefac că-s fericit într-o situaţie atât de nefericită?„…

Şi atunci le zic: „Nu, nu trebuie să te prefaci, trebuie să vezi situaţia asta nefericită în care spui că te alfii şi dintr-o altă perspectivă – şi anume una mai pozitivă. Pare imposibil… dar nici n-ai încercat.„.

Oamenii care n-au descoperit încă puterea atitudinii şi a optimismului sunt aceia care îmi spun mereu: „Nu-s pesimist, sunt realist!„. Da, da, asta ziceam şi eu pe vremuri…

Unii percep acest comportament pozitiv într-un mod foarte ciudat. Unii mă cred nebun şi mă întreabă: „Şi cum poţi să stai calm într-o astfel de situaţie?„. Nu stau calm, pur şi simplu am găsit o altă perspectivă a problemei – şi de aceea nu trebuie să reacţionez aşa cum reacţionăm noi, oamenii, în general, ţipând şi plângând.

Bob Marley cântă într-una din piesele sale: „When one door is closed […] many more are open…„. Găseşe acele uşi care s-au deschis. Caută-le!

Dacă schimbi modul în care priveşti anumite lucruri, acele lucruri se vor schimba.

Wayne Dyer

Şi un video, pentru amuzament:

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

3 răspunsuri

  1. Apreciez acest stil de viata, si putine persoane cunosc sa se poata stapani si indruma in acest fel, optimist, mereu zambind, „jucaush” cum ar zice unii. Pacat ca ne afundam din ce in ce mai mult in viata cotidiana a oraselor aglomerate, farmecul vietii dispare pentru unii (a se citi cei care nu au mai facut o modificare in viata lor de 20 de ani in coace, nu au facut un pas in fata, o evolutie).
    Aprecierile mele daca chiar esti asa cum te descrii :). O zi buna.

  2. da, incearca tu asa sa vezi ce dubios se uita lumea 🙂 Cu timpul mi-am dezvoltat un fel de a gandi incat foarte rar ma enervez… cam de 4-5 ori pe an si ma prefac nervoasa cand trebuie sa pun la punct pe cineva. In rest, sunt mereu calma, fara griji, fara probleme inutile si asta mi-a atras o gramada de pareri si barfe „bune”: ori ca-s nebuna, ori ca-s suficient de curva cat sa nu-mi pese de altceva in afara de sex, ori ca sunt prea rasfatata incat sa-mi pese de ce-i in jur, ori ca-s fraiera… Am si eu probleme, dar dupa ce gasesc solutia nu ma mai pot agita nici daca vreau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!