Acasa » Dezvoltare personală » Părinți » Scaune auto cu o nouă generație de protecție

Scaune auto cu o nouă generație de protecție

Primele scaune auto pentru copii au apărut în anii 1930 în Statele Unite. Rolul lor a fost în principal de a ridica copilul la o înălțime suficient de mare, astfel încât șoferul să-l poată vedea de pe scaun și ca tovarășul său să fie confortabil să-l servească pe cel mic atunci când este nevoie. La început, însă, scaunul auto nu avea o funcție de siguranță – ceea ce este principala sa caracteristică astăzi.

Conform legislației actuale, nu numai în țara noastră, nu avem dreptul să transportăm bebelușii și copiii mici în nici un fel în mașină, dacă nu suntem echipați cu un scaun sau coș special. Au sistemul de siguranță adecvat care se atașează la centurile de siguranță ale mașinii.

image001

Numai în acest fel este asigurată o protecție suficientă pentru bebeluș sau copil, nu numai în caz de accident. Datorită dimensiunilor și greutății reduse, poate zbura din scaun dacă nu este bine fixat. Mulți oameni se înșală crezând că pragul care trebuie atins este vârsta de 12 ani. Acest lucru nu este menționat nicăieri în reglementări. Centurile de siguranță din mașină sunt concepute pentru persoanele cu greutatea de peste 36 kg și înălțimea de 150 cm și aceasta este regula pe care trebuie să o respectăm. Până când copilul ajunge la aceste cifre, singura modalitate sigură de a călători este pe bancheta din spate și cu dispozitivul adecvat.

Tipuri de sisteme de siguranță pentru copii pentru mașini

Singura excepție de la deplasarea pe scaunul din față înainte de îndeplinirea condițiilor legale se aplică de fapt celor mai mici bebeluși cu vârsta de până la 7-8 luni – sau cei de până la o greutate de aproximativ 9 kg. În această fază, ei pot călători într-un accesoriu „coș”, care poate fi așezat și pe scaunul din față. În această situație, însă, este obligatoriu să dezactivați airbagurile și să plasați copilul în coș cu spatele spre spre direcția de deplasare.

Între 10 și 36 de luni, bebelușii călătoresc deja pe un scaun orientat înainte și neapărat pe bancheta din spate. După ce a ajuns la 15-16 kg, bebelușul poate călători acum pe un scaun de siguranță, numit și rapel. Cu acest dispozitiv va putea rămâne până la înălțimea și greutatea corespunzătoare.

Aceste trei niveluri ale scaunului auto pentru copii sunt vândute separat sau împreună, în versiuni combinate / convertibile, în funcție de preferințele și nevoile clientului.

Chiar și părinții care nu conduc uneori folosesc transportul rutier. Pentru astfel de cazuri, este cel mai convenabil să cumpărați un cărucior convertibil care poate fi pliat și transformat într-un scaun auto. În plus, puteți fi întotdeauna pregătiți dacă trebuie să urcați într-un taxi sau într-o mașină comună, de exemplu.

Reguli de siguranță

Atenţie! Când mergem într-o călătorie lungă, uneori vrem să-l înșelăm pe cel mic cel puțin o vreme pentru a se distra cu ceva în timpul călătoriei. Părinții cred că așa își ajută copilul, dar adevărul este că astfel putem pune în pericol siguranța lui și a noastră. Dacă jucăria este aruncată sau scăpată, aceasta poate supăra copilul foarte mult și știm cu toții cât de greu este să conduci calm și concentrat în timp ce un copil mic umflă cimpoiul. Mai mult, obiectul poate intra între pedale și poate pune în pericol viața tuturor celor de pe drum.

Nu lăsați copilul singur pe bancheta din spate cu o băutură sau mâncare. Se poate sufoca sau se poate răni în alt mod în timp ce conduceți. Chiar dacă cineva călătorește lângă el, el poate adormi sau la un moment dat să facă altceva și să nu observe că bebelușul are o problemă.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!