Acasa » Dezvoltare personală » Programe » 8 feluri în care smartphone-urile ne-au îmbunătățit viața

8 feluri în care smartphone-urile ne-au îmbunătățit viața

Telefoanele inteligente ne-au îmbunătățit considerabil viața în ultimii ani, iar 8 dintre cele mai importante feluri le-am selectat în acest articol.

1. Suntem mai conectați ca oricând – Vremurile în care plăteam chiar și 60 de eurocenți pentru a putea suna într-o altă rețea sunt istorie. Prin intermediul smartphone-urilor am devenit mai conectați ca oricând. Aplicații precum Whatsapp sau Messenger ne ajută să comunicăm folosind Internetul, atât text, cât și audio sau video. De asemenea, prin platformele de socializare precum Facebook sau Instagram putem fi la curent tot timpul cu ce se întâmplă în viețile apropiaților noștri. Apoi, și noi îi putem ține la curent mereu. Așadar, faptul că putem discuta cu prietenii sau familia de oriunde ne-am afla fără să mai stăm cu grijă că factura ar putea fi prea costisitoare reprezintă o mare îmbunatățire.

2. Ne putem juca oriunde am fi – Un alt mare avantaj este acela că ne putem juca fără să mai fie nevoie să pornim calculatorul, laptopul sau consola. Jocurile disponibile în zilele noastre pe telefoanele inteligente au o grafică excelentă și devin tot mai bune de la an la an. Un mare plus este și varietatea, deoarece putem încerca de la jocuri aparent banale precum Candy Crash Saga până la unele mai evoluate precum PUBG Mobile, dar și popularul texas holdem poker, acesta fiind la mare căutare. Așadar, oricare ar fi preferințele tale, mereu poți găsi un joc distractiv pentru telefonul mobil.

3. Putem face cumpărături online – Foarte multe tranzacții se fac prin intermediul telefonului mobil. Spre exemplu, numărul celor care au cumpărat prin intermediul telefonului mobil la Black Friday 2020 a fost mai mare decât cel din varianta desktop. Un plus este și faptul că putem cumpăra aproape orice online, de la alimente până la mobilă. De asemenea, și achiziția hainelor prin telefonul mobil este într-o continuă creștere. Magazinele online se asigură că oferă toate informațiile necesare pentru ca produsele să se potrivească, iar retururile au devenit foarte rapide. Un mare plus este și acela că putem comanda aproape din toate colțurile lumii, din Germania până în China.

4. Plata facturilor se face foarte ușor – Telefoanele inteligente ne ajută să plătim și facturile la serviciile de televiziune, Internet, gaze, electricitate și multe altele. Cea mai simplă metodă este prin intermediul aplicațiilor dedicate ale băncilor la care avem conturi. Putem salva diverse șabloane pentru a plăti cât mai ușor facturile sau putem activa direct plățile recurente. Nu durează mai mult de câteva secunde și nu mai e nevoie să facem drumuri către bancă sau sucursalele furnizorilor, așa cum se întâmpla în urmă cu câțiva ani.

5. Ne putem uita la filme direct pe telefon – Foarte multe telefoane inteligente au o diagonală a ecranului suficient de mare încât să ne putem uita fără probleme la cele mai bune filme. Este o practică des întâlnită mai ales în momentul în care zburăm cu avionul. Chiar dacă datele mobile sunt oprite, Netflix oferă posibilitatea de a salva anumite producții pentru a le putea urmări și în momentele în care nu suntem conectați la Internet. Pe lângă filme, consumul de YouTube este de asemenea foarte ridicat pe dispozitivele mobile.

6. Avem hărți pe telefon – Telefoanele inteligente vin din fabrică și cu hărți preinstalate, astfel că putem sta fără griji în momentul în care ajungem într-un loc pe care nu îl cunoaștem foarte bine. Google Maps și Waze sunt cele mai populare aplicații de acest gen și sunt folosite atât de șoferi, cât și de turiști care doresc să exploreze cât mai ușor orașe noi. De asemenea, Waze are și avantajul că te avertizează în cazul în care în față se află gropi periculoase.

7. Trimitem bani oriunde în lume în doar câteva secunde – Ceea ce părea foarte dificil în urmă cu câteva decenii, de câțiva ani este realitate. Astăzi, prin intermediul unui telefon mobil poți trimite bani cu ușurință oriunde în lume, prin transfer instant, prin intermediul unor fintech-uri precum Revolut sau Curve. De asemenea, această metodă începe să fie pusă în practică și de unele bănci.

8. Ne putem informa direct de pe telefon – Un alt mare avantaj al dispozitivelor mobile este acela că ne oferă un acces mult mai facil către informații. Putem citi cele mai noi știri, interviuri și alte articole interesante direct de pe telefon, de cele mai multe ori fără să fie nevoie să plătim vreun ban.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Un răspuns

  1. Daca nu abuzam de telefon, este un dispozitiv care ne-a schimbat cu o clasa viata spre bine. Nici nu-mi inchipui cum traiam fara mobil acum 25 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!