Acasa » Cadouri » Semnificațiile ascunse ale purtării unei cruciulițe la gât

Semnificațiile ascunse ale purtării unei cruciulițe la gât

            Din cele mai vechi timpuri, crucea a fost un simbol important pentru omenire: fie făcea oamenii să se teamă de moartea prin tortură, fie le dădea speranțe într-o viață veșnică.

            Pentru creștini, simbolul crucii reprezintă speranța într-o viață viitoare veșnică, liniștită, departe de supărările și provocările specific umane. Mai mult decât atât, crucea reprezintă uniunea dintre toți oamenii din lume prin brațele sale ce par să îmbrățișeze globul pămîntesc.

            Purtatul unei bijuterii sub formă de cruciuliță la gât este un obicei frecvent, indiferent de înclinațiile religioase ale fiecăruia. De la vedetele americane până la oamenii obișnuiți din toată lumea, crucea este, probabil, cea mai întâlnită bijuterie. Însă câți dintre noi cunosc cu adevărat simbolurile acestei bijuterii?

Vezi mai jos semnificațiile ascunse ale purtării unei cruciulițe la gât:

            Cruciulița la gât devine simbolul salvării

            Încă de la instaurarea creștinismului ca religie dominantă în Europa, purtatul unei cruciulițe aurii la gât a devenit simbolul creștinilor pentru speranță și pentru salvare (de la moarte, de la sărăcie, de la boli). În același timp, crucea devenise și o modalitate prin care creștinii se puteau recunoaște între ei.

            Cruciulița la gât are rol protector

            Atunci când preoții sfințesc apa, scufundă o cruce în vasul respectiv. În același mod, atunci când porți o cruciuliță aurie la gât, aceasta intră în contact permanent cu corpul tău și îi transmite energie pozitivă. În acest fel, te va feri de pericole oriunde mergi. De aceea, unul dintre cele mai inspirate cadouri de botez este chiar cruciulița oferită copilului!

            Cruciulița la gât are și rol unificator

            Creștinii din toată lumea se recunosc între ei încă de pe vremea persecuțiilor prin simbolul crucii purtate la gât. Atunci când porți un lănțișor cu cruciuliță la gât, le transmiți celorlalți că ești creștin și deschizi astfel noi porți de comunicare și socializare. Desigur, poți purta cruciuliță indiferent de opțiunile tale religioase, însă trebuie să îți asumi că cei din jur te vor percepe, cel mai probabil, ca fiind creștin.

            Cruciulița este mai mult decât o bijuterie

            Așa cum și preoții atrag atenția, cruciulița purtată la gât este mai mult decât o bijuterie. În primul rând, o purtăm pentru rolul său protector, pentru semnificația religioasă. Dincolo de faptul că este o bijuterie frumoasă, o formă de artă, cruciulița este în primul rând un simbol spiritual.

Poți alege să porți un lănțișor cu cruciuliță din aur. Prețurile variază în funcție de gramaj între 2 000 și 8 000 lei. O variantă mult mai accesibilă o reprezintă lănțișoarele cu cruciuliță placate cu aur marca SaraTremo, calitate ultra-premium, care au prețuri între 100 și 200 lei. Astfel, purtatul unei cruciulițe la gât devine mai accesibil ca oricând.

Trendurile recente propun și alte tipuri de bijuterii care au atașată o cruciuliță. De exemplu, devin populari cerceii cu un mic charm în formă de cruciuliță. Mai poți găsi și brățări cu acest tip de charmuri, chiar și brățări de picior cu această tematică. Ție care îți plac cel mai mult? Lasă-ne un răspuns în comentarii!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!