Acasa » Atitudine » Sfatul meu: zâmbeşte!

Sfatul meu: zâmbeşte!

Eu ştiu să zâmbesc. Mult, bine, frumos. Când făceam o prostie, zâmbeam. Când încercam să mint pe cineva cu ceva, mă trăda un mic zâmbet apărut la colţul gurii. Când luam note mari zâmbeam. Când am luat primul 4 m-a bufnit un râs de-a dreptul isteric. Când începeam o relaţie, o făceam cu zâmbetul pe buze, când alegeam să îi pun punct zâmbetul tot acolo era. Când am terminat facultatea, am coborât treptele UTCB-ului, m-am dat câţiva paşi în spate şi, mulţumită şi cu zâmbetul pe buze mi-am zis: am terminat-o şi p-asta! Când m-am angajat cu siguranţă am zâmbit pentru că făceam şi fac ceea ce îmi place. Când am intrat în echipa Motivonti şi am văzut că am întâlnit oameni mari, cu caracter, oameni frumoşi şi deştepţi, când am văzut că ceea ce scriu e apreciat cu adevărat, am foarte zâmbit!

Aşa că, dragă cititorule, vreau să te învăţ şi pe tine să faci asta! Ridică-te, aşează-te n faţa oglinzii, trage de colţurile gurii în sus, cât să se vadă dinţii şi ochii să semene cu cei ai asiaticilor şi admiră-te: aşa arată un om fericit!

Glumesc!

Nu glumesc în schimb cu fericirea. Şi da, zâmbetul reprezintă, în opinia mea, lucrul ce stă la baza obţinerii acesteia… fundaţia care trebuie să fie a naibii de rezistentă, cum spun inginerii. Zâmbetul este o calitate a raţiunii de a privi dincolo de sensurile cuvintelor.

Sunt momente în care nu reuşim să ne facem înteleşi pe deplin – întrerupe momentul de tensiune zâmbind. Alteori ne e greu să ne exprimăm în cuvinte. Nu întoarce spatele, nu alege să fi laş. Zâmbeşte şi spune ce simţi! Zâmbeşte astăzi de 20 de ori, mâine de 30. Zâmbeşte astăzi prietenilor, mâine fă-o pe stradă, pentru un necunoscut. Poţi primi un zâmbet înapoi şi automat îţi va schimba, dacă nu întreaga zi, măcar câteva ore starea de spirit. Zâmbeşte din ce în ce mai des, zâmbeşte tuturor, molipseşte-i.

Zâmbetul este exprimarea plăcută a raţiunii, este oglinda sufletului. În fond, un zâmbet nu costă nimic, în schimb oferă enorm de mult. Un zâmbet sincer, adresat omului potrivit la momentul potrivit poate fi asemenea unui strop de apă rece în deşertul arid din inima lui. Zâmbetul este strângerea caldă de mână dintre mâna mea şi a ta. Poate reda speranţă, poate reda încredere, poate reda bunătatea atât de rar întâlnită în ziua de azi.

Vrei să schimbi ceva la tine în bine? Nimic mai simplu: zâmbeşte!

Zâmbeşte aducându-ţi aminte de trecut, trăind prezentul şi gândindu-te la viitor!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!