Acasa » Dezvoltare personală » Altele » Sfaturi pentru reducerea consumului la cartusele de imprimanta

Sfaturi pentru reducerea consumului la cartusele de imprimanta

De foarte multa vreme, imprimantele sunt instrumente utile intr-o varietate mare de domenii de activitate. Intotdeauna exista documente sau acte care trebuie sa fie printate acasa sau la serviciu, iar cu cat volumul de imprimare creste, cu atat nevoia de cartuse de imprimanta este mai mare. Atat la birou, cat si la domiciliu, imprimanta este utilizata intens si multe persoane incearca sa gaseasca modalitati de economisire.

In momentul achizitionarii unei imprimante, cumparatorii vor sa se asigure ca nu va fi nevoie sa cheltuiasca o avere pe cartuse imprimanta in timp. Din fericire, exista modalitati de a economisi cerneala sau tonerul din imprimante.

Consultarea specificatiilor imprimantei inainte de a achizitiona cartusul

Exista o multime de optiuni disponibile in materie de cartuse imprimanta si tocmai de aceea cumparatorul trebuie sa stie ce tip de cartus ii trebuie si ce rezultate isi doreste. Cartusul trebuie sa fie compatibil cu imprimanta, iar specificatiile acesteia se pot consulta in prealabil. Unele imprimante imprima la o rezolutie mai mare, deci automat vor utiliza o cantitate mai mare de cerneala, motiv pentru care si specificatiile imprimantei sunt importante si trebuie consultate.

Imprimarea materialelor necesare

Pentru a reduce consumul de cerneala si pentru a economisi hartie, este necesar ca o persoana sa printeze doar ceea ce ii trebuie. De exemplu, inainte de a printa zeci de pagini dintr-o carte electronica atunci cand are nevoie doar de cateva pasaje din ea, se poate gandi de doua ori inainte si poate evalua daca merita sa faca acest lucru. La fel si in cazul documentelor, deoarece unele persoane isi scot mai multe exemplare, desi acest lucru nu este necesar. De asemenea, se recomanda examinarea documentului inainte de printare, pentru a nu exista spatii goale sau alte modificari care ar duce la un consum mai mare de cerneala, in special in cazul site-urilor web, care deja afiseaza logo-uri si imagini care nu sunt folositoare.

Avertismentele care indica nivelul scazut de cerneala pot fi inselatoare

Daca imprimanta indica printr-un semnal luminos sau printr-o notificare ca un anumit cartus color, spre exemplu, este la un nivel scazut si trebuie inlocuit, se recomanda ca inlocuirea sa fie facuta daca acest lucru se vede pe hartie. Schimbarea unor cartuse imprimanta se poate face in momentul in care calitatea documentelor printate este vizibil degradata.

Inlocuirea imprimantelor prea vechi

Daca imprimanta este mai veche de cinci ani, se recomanda inlocuirea acesteia intrucat nu mai corespunde cu tehnologiile moderne si consumul de cerneala este mai mare la imprimantele vechi. Acum, imprimantele sunt mai economice si multe dintre ele beneficiaza de conectivitate wireless. In acest fel, imprimantele pot fi conectate la telefon si prin intermediul unei aplicatii pot indica nivelul de cerneala si momentul optim pentru schimbarea cartusului.

Cerneala neagra este de obicei mai ieftina

Deseori, majoritatea documentelor trebuie printate alb-negru, iar acesta este un avantaj. Cerneala neagra este mult mai ieftina. Astfel, cei care imprima pot folosi cerneala colora doar atunci cand au neaparat nevoie de ea, pentru ca logo-urile, imaginile si fotografiile consuma de obicei o cantitate mare de cerneala.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!