Acasa » Atitudine » Ştii cât de norocos eşti?

Ştii cât de norocos eşti?

Ştii cât de norocos eşti?

Nu este o noutate faptul că ai destul de multe momente în care simţi că nimic nu mai are rost dacă nu reuşeşti să duci la bun sfârşit un anume plan. Indiferent cât de mult efort depui, uneori este posibil ca acţiunile tale să ducă într-o direcţie nu tocmai favorabilă ţie. În plus, atunci când rezultatele obţinute nu sunt cele estimate, dramatizezi şi ai impresia că, orice ai face din acel moment, nimic nu o să meargă bine.

Gândesc că nu are rost să te frămânţi cu tot felul de presupuneri. Nu ţi s-a întâmplat vreodată să fii surprins de rezultat atunci când planurile tale nu au urmat traiectoria iniţială? Nu te-ai simţit bine atunci când ai realizat că modul în care s-au petrecut lucrurile a fost mult mai potrivit decât cel dorit de tine la început? Bănuiesc că da şi îţi spun sincer că orice se întâmplă în lumea asta are un scop anume.

Ia o mică pauză şi analizează câteva întâmplări prin care ai trecut de-a lungul vieţii tale. Este minunat să vezi cum fiecare situaţie dificilă te face mai puternic şi conştient de capacitatea ta de a trece cu succes peste obstalolele care ţi se ivesc în cale. Să luăm câteva exemple şi ai să înţelegi mai bine ce vreau să subliniez aici.

 • De mic ai învăţat că atunci când alergi şi cazi, este bine să te ridici sus şi să continui să alergi ca şi cum nimic rău nu s-ar fi întâmplat.
 • Atunci când ai primit un refuz, ai învăţat că ar fi bine să încerci şi în alte părţi mult mai potrivite ca să primeşti un accept.
 • În momentul în care ai avut un necaz în familie, ai învăţat să mergi înainte pentru că viaţa continuă şi merită trăită şi cu bune, şi cu rele.

Cu toate astea, să ştii că eşti un om norocos din mai multe puncte de vedere. Prin oricât de multe greutăţi treci, tot ai suficient de multe motive să te bucuri din plin. Crede-mă că mereu se poate mai rău. Poate în acest moment nu eşti de acord cu mine, dar o să îţi schimbi părerea de îndată ce vezi perspectiva de care uiţi tot mai des.

Ţine minte şi fii conştient că eşti norocos pentru că:

 • te trezeşti în fiecare dimineaţă şi poţi să te bucuri de o nouă zi plină de oportunităţi;
 • poţi să vezi şi să simţi toate minunăţiile care te înconjoară;
 • ştii să citeşti şi aşa ai posibilitatea să te documentezi, să înveţi pentru tine;
 • poţi să auzi cântecul păsărelelor, sunetul ploii, adierea vântului printre frunzele copacilor;
 • ai posibilitatea de a alege drumul pe care vrei să îl urmezi în viaţă;
 • poţi să simţi mirosul florilor, aerului proaspăt de dimineaţă sau după ploaie;
 • trăieşti într-o ţară liberă, democrată;
 • eşti liber şi ai şansa să faci orice vrei ca să trăieşti viaţa care ţi se potriveşte cel mai bine;
 • poţi să te mişti în voie, să te plimbi atunci când simţi nevoia
 • ai capacitatea de a alege să fii un un om mai bun şi nu eşti obligat să trăieşti după regulile celorlalţi;
 • poţi să alegi să trăieşti unde vrei, să călătoreşti, să îţi împarţi viaţa cu sufletul tău pereche;
 • ai şansa de a-ţi face viaţa mai frumoasă din toate punctele de vedere;

Eşti norocos pentru că trăieşti azi.

Poate nu ţi se par lucruri importante toate cele de mai sus, dar îmi doresc să fii conştient că sunt foarte mulţi oameni care duc lipsa de multe dintre acestea. Cred că nu trece zi în care să nu vezi oameni bolnavi sau cu handicap, oameni cu diferite probleme care par să nu se mai termine sau oameni care trăiesc în ţări implicate în războaie urâte.

Ai observat şi tu că atunci când roata se întoarce în defavoarea ta, realizezi cât de bine îţi era înainte. Aşa că te sfătuiesc să nu mai treci prin eşecuri şi dezamăgiri ca să îţi dai seama cât de norocos ai fost şi nu ai ştiut să apreciezi la momentul potrivit.

Trăieşte fiecare zi cu responsabilitate şi cu multă voie bună.

Zâmbeşte şi trăieşte cum îţi place,
Andreea Enache
Blogger la www.doartu.com

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!