Acasa » Atitudine » Optimism » Surse de optimism

Surse de optimism

Vineri, pe 9 aprilie, am fost la Optimism 2010 – un eveniment ce are ca scop transformarea oamenilor din public în optimişti şi prezentarea unor proiecte optimiste. Am avut parte de mai multe prezentări – unele mai personale, altele mai puţin, unele mai optimiste, altele mai puţin… dar prezentarea lui Cristian Lupşa mi-a rămas prinsă în cap.

El a venit şi ne-a prezentat 25 de lucruri care-l motivează, sau altfel spus: „25 de surse de optimism„. Imaginaţi-vă că unul dintre aceste lucruri era chiar Batman. După ce a prezentat fiecare din cele 25 de surse ne-a rugat să scriem pe o foicică măcar 3 surse de optimism pe care le avem noi – un exerciţiu foarte simplu şi totodată foarte bun.

Am luat, am scris, şi la urmă am lipit toate foicelele optimiste pe două table din spatele sălii. În pauză nu m-am putut abţine şi am tras cu ochiul peste sursele de optimism ale celor 150 de oameni din sală… şi ce am găsit?

Asta:Trei surse de optimism

Da… cele 3 surse de optimism pentru cineva din sală erau mama, Motivonti şi ciocolata.

Iar pentru Motivonti vederea propriului nume pe foicica altui om a fost instant o sursă de optimism!

Dar pe tine ce te face un optimist?

Este „sănătos” să ne cunoaştem foarte bine pe noi înşine. Asta împlică să cunoaştem chiar şi sursele noastre de optimism pentru a putea apela la ele în zilele mai pesimiste.

Deci să facem acest exerciţiu pe care ni l-a recomandat Cristian Lupşa: scrieţi într-un comentariu mai jos măcar 3 surse de optimism (puteţi scrie chiar numele unor persoane) şi hai să ne comparăm apoi sursele.

PS: Tu, cel ce ai scris pe foicica din poză, nu vrei să ne spui cine eşti? 🙂

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

15 răspunsuri

  1. Am scris intai 3 lucruri ce mi-au venit imediat in minte: Robert, Sandra, amdoar18ani.ro
    Apoi o gramada de chestii de la alti prieteni, inghetata de pepene galben, la seriale, soare etc. 😀

  2. Cele 2 cele mai bune prietene ale mele ,parintii mei, muzica vesela…nu neaparat in ordinea asta.

  3. Optimismul e sa te trezesti dimineata, sa multumesti lui D-zeu ca ai sanatate, un acoperis deasupra capului…in rest vin toate.

  4. Initial am crezut ca este mama, pe urma i-am zis viata – iubesc viata, pe urma am vazut (din citiri si experiente) ca la toate le pot spune Dumnezeu. Cum Dumnezeu este iubire, cred ca iubirea pentru tot ce am (bune si rele) intii m-a tinut sa nu cad si pe urma m-a ajutat sa ma ridic si acum sa tintesc sus si sa zic: sunt fericita!

    P.S. acest site l-am gasit destul de tirziu, probabil ca ar fi fost si el pe lista pentru ca il citesc cu mult drag si interes.

  5. Zâmbetul (al meu, al celorlalți), Muzica, Viața (nu doar faptul că trăiesc, ci suflul de viață pe care îl vedem în oameni, în plante… peste tot)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!