Acasa » Atitudine » Schimbare » Tamplaria de aluminiu. Tot ce trebuie sa stie cei care doresc sa o cumpere

Tamplaria de aluminiu. Tot ce trebuie sa stie cei care doresc sa o cumpere

Atunci cand vine vorba despre ferestre si usi, alegerea materialului perfect poate fi destul de dificil. Aceste elemente care acopera golurile din pereti trebuie sa bifeze o serie de caracteristici:

  • sa izoleze foarte bine din punct de vedere fonic;
  • Sa izoleze foarte bine din punct de vedere termic;
  • Sa asigure gradul corect de luminozitate;
  • Sa nu necesite foarte mult timp pentru intretinere.

Exista multe materiale si tehnologii pe baza carora se construiesc usi si ferestre: lemn, aluminiu, PVC si diverse materiale folosite mai rar. Dintre toate insa, aluminiul pare a fi cel mai echilibrat si reuseste sa ofere toate avantajele.

Care sunt caracteristicile principale ale unor elemente aluminiu?

Tamplaria din aluminiu se remarca printr-o rezistenta mecanica foarte buna, impiedica pierderile de caldura, blocheaza zgomotul din exterior si este foarte placuta din punct de vedere estetic. Pe langa aceste avantaje evidente pe care niste usi sau ferestre aluminiu le au, cei de la https://aluprof.eu/ro evidentiaza si altele:

  • Nu influenteaza nivelul de incarcare al fatadelor, avand o greutate scazuta;
  • Pot fi folosite pe termen lung, chiar si in regim de trafic si de manevrare ridicat;
  • Reuseste sa ofere o multime de avantaje estetice. Cromatica variata si perfectiunea finisajelor transforma orice suprafata vitrata care foloseste tamplarie de aluminiu intr-una de lux;
  • Rezista foarte bine in fata temperaturilor extreme si in fata radiatiilor solare;
  • Sunt usor de intretinut iar atunci cand necesita reparatii si inlocuiri, acestea se fac rapid, la preturi mici;
  • Permit realizarea unor ferestre de dimensiuni mari, fiind mult mai flexibile in acest sens decat alte materiale,

Unde pot fi folosite elementele de tamplarie de aluminiu?

1. La ferestre. Ferestrele sunt cele mai solicitate atunci cand vine vorba despre tamplaria de aluminiu. Aceasta le asigura manevrabilitate, rezistenta si intretinere usoara. Pot fi realizate ferestre din aluminiu fara canate sau cu canate mobile (batante, culisante sau oscilo-batante);

2. La usi de interior. Usile de interior din aluminiu sunt realizate, de regula, pentru cladirile cu scop comercial. Aluminiul poate transmite o perceptie industriala pentru orice spatiu si poate sa reziste traficului intens. Evident, pentru proiectele rezidentiale nonconformiste, usile din aluminiu pot fi extrem de atractive.

3. Usi de exterior. Structura unei usi de exterior trebuie sa fie cat se poate de robusta, pentru a face fata tuturor accesoriilor necesare pentru securizare. Aluminiul poate sa asigure o astfel de structura si sa se transforme in usi aproape imposibil de penetrat, cu caracteristici excelente atunci cand vine vorba despre termo si fonoizolare.

Care sunt costurile pentru tamplaria de aluminiu?

Exista o perceptie generala asupra costurilor, care spune ca tamplaria de aluminiu este scumpa. Realitatea este alta, insa. Daca se alege o firma cu experienta, costurile pot fi mai mult decat decente si justificate, in conditiile in care tamplaria poate sa reziste fara probleme peste 50 de ani. Pretul variaza, in general, in functie de adancimea profilului, in functie de tipul de sticla ales, de tipul de feronerie, de numarul de garnituri, de dimensiuni si evident, de cantitatea comandata. Acesta nu este de speriat, insa si poate fi subiectul uneia dintre cele mai bune investitii facute intr-o cladire.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!