Acasa » Dezvoltare personală » Productivitate » Tehnica „Pomodoro”

Tehnica „Pomodoro”

Când facem ceva ce nu ne place să facem sau pur şi simplu încercăm să facem ceva fără să avem chef… avem talentul inegalabil de a pierde vremea. E ceva firesc. În fond… de ce să rescriu articole pentru un site de ştiri sau de ce să fac exerciţii la matematică când pot foarte bine să mă uit la o comedie bună sau să „zapez” prin Facebook, nu?

Uneori oricât de mult ne-am dori să stăm concentraţi şi să ne facem treaba nu reuşim. Şi problema este că dacă nu te concentrezi azi, mâine-ţi va fi şi mai greu să te concentrezi. Iar dacă săptămâna asta productivitatea ta a scăzut cu 50%, săptămâna viitoare va scade şi mai mult. Productivitatea scăzută devine M.O. (mod de operare).

Dar există soluţii!

The Pomodoro Technique este o carte scrisă de Francesco Cirillo. Tehnica Pomodoro este pe cât de simplă, pe atât de complexă.

Pe scurt povestea-i cam aşa: Trebuie să-ţi împarţi munca în sesiuni de 25 de minute după care faci pauze de 5 minute. Dupa 4 pauze de acest fel vine o pauză mare (de 15-30 minute) … „Pomodoro”.

În Pomodoro nu trebuie să faci nimic complex. Trebuie să faci nimicuri: să-ţi citeşti mailurile, să faci curat pe birou, să mănânci… Pe româneşte: lasă creierul să se relaxeze.

Uneori spunem că pierdem timpul de parcă am pierde trenul.

Ariel Constantinof

Cu ajutorul programului „focus booster” poţi să te ţii cum trebuie de Pomodoro. Dacă la început pare greu… cu timpul te vei învăţa să nu-ţi mai furi singur căciula.

Vă recomand să citiţi cartea şi să încercaţi măcar o zi sau două tehnica aceasta. Cartea poate fi citită gratuit (în engleză) aici.

Dacă încercaţi, vreau să ştiu ce păreri aveţi. 🙂

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!