Acasa » Dezvoltare personală » Managementul timpului » Time management şi organizare

Time management şi organizare

Time management – un subiect atât de delicat într-un secol al vitezei (şi anume secolul 21). Stăm prost la partea cu organizarea timpului şi de aceea mulţi dintre noi în ziua de azi realizăm că nu avem timp liber – lucru extrem de eronat. Noi toţi avem timp liber, dacă vrem.

Un mod interesant de a-ţi regăsi timpul liber este să mai bagi ceva în programul tău care oricum deja pare supra-încărcat. Da, ai citit bine, să mai bagi ceva! Dacă dimineata munceşti iar seara înveţi pentru facultate, îţi creşti pruncul sau ai o altă activitate ce nu-ţi seamănă deloc a timp liber, mai bagă ceva în program! Ceva nou, ceva ce ai vrut mereu să faci dar n-ai avut timp să faci… sau doar ceva puţin “sărit de pe fix”.

Un exemplu ar putea fi un instrument muzical. Să zicem că de mic ţi-ai dorit să înveţi chitară dar n-ai avut ocazia. Du-te la primul magazin de muzică şi cere ajutor – explică faptul că eşti începător şi tot ce vrei este o chitară. Fă-o fără să te gândeşti la tot felul de situaţii şi vino cu ea acasă. Acum ai două soluţii: ori îţi găseşti profesor cu care să faci câte două-trei ore pe săptămână, ori înveţi singur să cânti la ea repetând zilnic.

Nu ai timp de chitară? Nu contează! Chitara (sau orice alt instrument, pasiune, activitate) îşi va face singură timp şi-ţi va lăsa şi timp pentru odihnit. Fă-ti un program clar şi o ora pe zi învaţă chitară. De la ora 17 la ora 18, chiar dacă te opreşti din învăţat, cântă la chitară. Vei observa că cu timpul (după câteva zile/săptămâni) te vei trezi că aştepţi lipsit de activitate ora 17 ca să poţi cânta la chitară, terminând învăţatul cu mult înainte decât de obicei.

E vorba de time management şi organizare. Noi doar avem impresia că nu avem timp când de fapt avem prea mult timp. Având prea mult timp ne permitem să “ne întindem” la activităţi ce pot fi rezolvate de fapt mult mai rapid. Acoperind acest “timp întins” cu alte activităţi plăcute vom observa cum vom începe să facem într-un timp foarte scurt o mulţime de lucruri.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

3 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!