„Like the Flowing River” – Paulo Coelho

s-a născut în Brazilia şi a devenit unul din cei mai citiţi scriitori ai secolului XXI după ce a scris „The Alchimist” şi „Eleven minutes„. „Like the Flowing River” este o colecţie de reflecţii notate de Paulo Coelho între anii 1998 – 2005 despre diverse întâmplări sau gânduri.

Eu citeam câteva povestioare pe zi în ideea că-mi las „material” şi pentru ziua următoare. Este o carte foarte motivantă care-ţi aminteşte că trebuie să ieşi din rutină şi să-ţi faci timp şi pentru alte lucruri. Pentru mine cartea aceasta este totodată şi o enciclopedie de învăţături şi citate mai mult sau mai puţin faimoase, dar toate interesante.

Aş putea să notez din carte câteva fragmente dar sunt sigur că apoi nu m-aş mai putea opri. În acest caz mă rezum la una din „rugăciunile” pe care am găsit-o în carte.

Jesus of Nazareth (Matthew 7: 7-8)
Ask, and it will be given you; seek, and you will find; knock, and it will be opened to you. For everyone who asks receives, and he who seeks finds, and to him who knocks it will be opened.

Eu am citit-o în engleză (în România văd că poate fi cumpărată doar de aici), nu ştiu dacă există şi o variantă românească.

Ariel
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: