Acasa » Uncategorized » Ținuta de cocktail pentru bărbați: sfaturi pentru o apariție impecabilă

Ținuta de cocktail pentru bărbați: sfaturi pentru o apariție impecabilă

Atunci când pe invitația primită pentru un eveniment apar detalii cu privire la dress code, dilemele vestimentare se pot amplifica dacă nu cunoști semnificația stilului de ținută impus. Casual, semi-formal, black tie pot fi concepte pe care nu mulți dintre noi le cunoaștem și care ne pun în dificultate atunci când trebuie să alegem ținute în concordanță cu principiile lor.

Ai auzit pănă acum de conceptul de ”cocktail party”? Este vorba despre un tip de eveniment care a căpătat popularitate în ultimii ani, așa că nu ar trebui să te ia prin surprindere o invitație la o astfel de petrecere. Află din acest articol ce înseamnă ținuta de cocktail și cum trebuie să aplică regulile sale pentru garderoba masculină.

Ce este un cocktail party?

Un cocktail party este un eveniment de scurtă durată, în cadrul căruia invitații servesc băuturile care apar in denumirea acestui concept. Potrivit istoriei, petrecerile de tip cocktail datează încă din perioada anilor 20. Primul cocktail party ar fi avut loc în anul 1924 și a fost organizat de Christopher Nevinson, un cunoscut artist al acelor vremuri.

În mod obișnuit, un eveniment de acest gen se desfășoară după orele 17 și nu durează mai mult de 2-3.

Cum alegi ținuta corectă pentru un cocktail party?

Alegerea ținutei potrivite pentru petrecerea cocktail se face ținând cont de mai multe criterii. Iată ce anume trebuie să iei în calcul dacă vrei să ai o apariție impecabilă:

 • Modalitatea în care ai fost invitat
 • O invitație primită prin e-mail sau printr-un apel telefonic ar trebui să îți ghideze alegerile vestimentare către un stil smart-casual, lejer și nu foarte pretențios.
 • Ai fost invitat să iei parte la eveniment prin metoda clasică, respectiv prin intermediul poștei, ideal este să optezi pentru un outfit business, formal.
 • Sezonul în care are loc evenimentul
 • Ținuta de cocktail pentru evenimentele care au loc vara sau primăvară va include piese vestimentare din țesături ușoare (bumbac, in, lână subțire); în ceea ce privește coloristica, adoptă un outfit în culori vii.
 • Ținuta de cocktail pentru petrecerile din sezonul rece va fi compusă din obiecte de îmbrăcăminte confecționate din flanel sau cașmir; din punct de vedere cromatic, orientează-te spre nuanțe temperate.
 • Perioada din zi în care se desfășoară petrecerea
 • Dacă petrecerea are loc ziua, poți opta pentru asortarea pantalonilor chinos cu cămăși, blazere sau butoni metalici; Poți comanda online pantaloni bărbați perfecți pentru această ocazie.
 • Un costum accesorizat cu o cravată, să spunem, este o alternativă ideală pentru evenimentele care se petrec seara.

Top 5 elemente pentru crearea ținutei de cocktail

Urmează să participi la un cocktail party? Este posibil ca mare parte dintre piesele vestimentare potrivite pentru această ocazie să se regăsească deja în garderoba ta. Iată top 5 elemente pentru crearea ținutei de cocktail masculine:

 1. Costumul închis la culoare (de preferat bleumarin);
 2. Cămașa albă (cu guler);
 3. Pantofii negri (ideali sunt cei în stil brogue sau Oxford);
 4. Cravata subțire și/sau batistă de buzunar;
 5. Șosetele lungi, pănă la jumătatea gambei;

Acum că dress code-ul ”cocktail party” nu mai este un mister pentru tine, ești gata să ai o apariție impecabilă la orice eveniment!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!