Acasa » Atitudine » Schimbare » Toamna – anotimpul schimbării

Toamna – anotimpul schimbării

Cred că şi tu auzi în fiecare zi oamenii plângându-se de faptul că a venit toamna. Se plâng de venirea toamnei chiar şi în aceste zile călduroase, în care cerul este senin, soarele străluceşte iar vântul adie uşor. Imaginează-ţi cam ce se întâmplă cu oamenii atunci când vremea nu e deloc prietenoasă, când plouă şi e atât de urât încât nici o pisică nu ai alunga pe uşa afară. Atunci toată lumea stă în casă, amintindu-şi de vara care a trecut prea repede. Sau asta ar vrea să facă.

Starea ta interioară, tristeţea pe care o simţi nu are nici o legătură cu vremea de afară.

Dacă astăzi îţi vorbesc despre fericire, iubire, frumuseţe, împlinire şi orice alt subiect ce are legătură cu dezvoltarea personală, asta nu înseamnă că eu nu am trecut prin situaţia şi starea de care îţi vorbeam mai sus. Acum ceva ani, vreo 10 la număr, şi mie mi se schimba starea de spirit odată cu venirea toamnei. De fapt, pe vremea aceea nu prea conta ce anotimp era, cum era afară, frig sau cald, caniculă sau ploaie, starea mea de spirit se schimba în fiecare zi, din rău în mai rău.

Tocmai din acest motiv, astăzi înţeleg perfect oamenii care se plâng din cauza vremii, îi înţeleg când spun că îşi pierd cheful de muncă şi de viaţă atunci când se uită afară. Îi înţeleg poate cel mai bine când încearcă să se autoconvingă şi să găsească mereu un vinovat pentru situaţia şi starea sufletească în care se află.

De fapt, nu vremea e de vină. Nu norii gri, nu cerul întunecat, nu ploaia. La nivel înalt, niciun motiv din afară nu îţi poate influenţa starea de spirit, dacă nu permiţi exteriorului să facă asta. Cei care acuză vremea sau durerile din corp pentru starea lor, se ascund de adevărul sufletului lor. Se feresc de propriul adevăr. De ce fac asta, te întrebi?

Sunt foarte multe motive pentru care fiecare fuge câteodată de adevărul pe care i-l şopteşte, frumos şi cu calm, intuiţia. Am să-ţi spun un singur motiv. Unul singur care le înglobează pe toate celelalte, fie că vorbim de motive generale sau personale.

Ei bine, crezi sau nu, îţi vorbesc despre mult discutata, argumentata şi motivata teamă (frică). Eşti unul dintre acei cititori care au stat cu respiraţia tăiată până la dezvăluirea motivului principal? Eşti unul dintre cei ce au afirmat în gând „Are dreptate”? Nu e nevoie să răspunzi şi nici să-mi dai dreptate, căci până la urmă nu e vorba despre a avea sau nu dreptate (fie vorba între noi, nici măcar nu am dreptatea asta), este vorba despre a rezona sau nu cu ceea ce spun acum.

Teama de a recunoaşte ceea ce avem în suflet, de a accepta ceea ce simţim. Teama de gura lumii, de producerea unui haos în familie sau într-un grup, teama de a nu fi etichetat, respins sau marginalizat – asta te face să te ascunzi după deget şi să dai vina pe altceva sau altcineva atunci când eşti altfel decât fericit.

Nu insist acum foarte mult, căci despre teamă merită să vorbesc pe larg, dar nu acum.

Astenia de toamnă influenţează starea fizică şi emoţională

Asta am tot înmagazinat în creier, despre asta am tot auzit vorbindu-se pe la televizor, radio, prin presă sau pe site-urile mai mult sau mai puţin dedicate. Este posibil că această astenie să existe, nu zic nu, dar dacă există şi te influenţează atât, înseamnă că problema iar e la tine, în tine, iar tu cauţi să o maschezi frumos.

Toamna este anotimpul depresiilor

Iată o altă motivaţie despre care am tot citit prin diverse publicaţii. Depresia are întotdeauna un motiv, iar acest motiv îşi are rădăcinile înfipte adânc în trecutul tău. Depresia este doar o acumulare de tristeţi şi probleme interioare cărora nu li s-a acordat atenţia cuvenită atunci când au apărut, ci au fost abandonate, poate în ideea că se vor rezolva de la sine sau poate fi vorba şi de ignoranţa propriilor sentimente. Depresia are alte simptome, care nu se schimbă de la o zi la alta, ci se repetă obsesiv. Depresia trebuie tratată, nu ignorată, nu ascunsă.

Toamna – anotimpul schimbării

De ceva timp am asemuit toamna cu schimbarea, cu evoluţia, cu îmbunătăţirea, cu dezvoltarea personală. Şi tare aş vrea să o privim aşa măcar câteva minute.  Nu mai vreau tristeţe, depresii, feţe căzute, lacrimi. Vreau să te văd exact aşa cum eşti: perfect! Perfect cu imperfecţiunile pe care le ai.

Vreau să te văd bucurându-te oricând, oricum, oriunde, indiferent de stări, de probleme sau de vremea de afară.  Îţi spuneam că toamna este anotimpul schimbării. Păi chiar este. Totul se schimbă, de la natură (exterior) până la om (interior). Aşa se întâmplă în fiecare anotimp, în oricare anotimp am trăi.

Şi dacă vorbim de schimbarea ta interioară, atunci o să-ţi spun ce mesaje (pe care adesea le ignori) are natura în această perioadă şi care sunt perfecte pentru a produce transformarea vieţii tale.

Copacii fără frunze – e timpul să te decojeşti de ceea ce nu eşti şi nu te reprezintă, pentru a putea conştientiza, înţelege şi accepta faptul că tu eşti mai mult decât ceea ce vezi şi se vede în exterior.

Frunzele multicolore căzute – viaţă ta are culoare, dar aruncă, scoate din interior tot ceea ce nu te ajută să evoluezi, să te dezvolţi. Dacă nu faci tu toate astea, măştile personajului pe care îl interpretezi vor cădea şi atunci vei rămâne faţă în faţă cu adevăratul tău sine. Ce zici, ai curaj să-l înfrunţi?

Uscăciunile – este timpul să închei anumite etape din viaţa ta.  Sunt etape care deja s-au încheiat, dar pe care tu nu le vezi sau nu le vrei încheiate, sperând în continuare că mai poţi schimba ceva. Dacă s-au încheiat înseamnă că deja ai făcut tot ce se putea face. E timpul să ieşi şi să te detaşezi de situaţiile în care ai petrecut deja foarte mult timp.

Vântul călduţ – este prezenţa suavă a divinităţii care îşi face simţită prezenţa în viaţă ta, lângă tine. Adierea pe care o simţi este de fapt, mângâierea divinităţii care te roagă să o laşi să te ajute.

Cerul senin – Claritatea de care te-ai bucura dacă ai privi atent în sufletul tău.

Norii negri – orice stare, orice problemă ai avea are o rezolvare, trebuie doar să crezi, să ai credinţă şi să nu dai forţă gândurilor negative pentru că ele se vor materializa. Ploaia şi vântul rece – ai nevoie şi de momente şi situaţii care să-ţi permită să înţelegi adevăratul mesaj din spatele experienţelor dureroase. Ploaia este iubirea ce spală şi înlătura orice urmă de durere, iar vântul alungă tot ceea ce nu îţi permite să te bucuri şi să trăieşti în fericire şi abundenţă.

Învaţă de la natură lecţii importante despre tine şi viaţă ta. Toamna – anotimpul schimbării tale în bine.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!