Acasa » Dezvoltare personală » Productivitate » Uneori trebuie să te mai şi răsplăteşti… cu o pauză!

Uneori trebuie să te mai şi răsplăteşti… cu o pauză!

Da, da, şi Motivonti mai ia câte o pauză, şi eu iau pauze şi ştiu sigur că şi tu iei câte o pauză atunci când simţi că ai nevoie de una.

Cred că cel mai mult apreciam o pauză atunci când eram la şcoală, când ştiam că după o oră de scris şi ascultat mă aşteptau 10 minute în care să fac ce vreau eu. Absolut orice.

Acum iau o pauză atunci când am nevoie de puţină relaxare sau de motivare. Exact! Pauzele te pot motiva să îţi continui treaba cu mai mult spor şi entuziasm şi îţi pot învinge chiar dispoziţia proastă!

Dar ce facem sau ce putem face în pauze?

Gustări.

Ia o gustare sănătoasă, bea un ceai sau o cafea. Ideal ar fi să mănănci un fruct, dar se acceptă şi o bucăţică de ciocolată!

Plimbări.

O plimbare face bine atât corpului, cât şi minţii, dar şi sufletului. Încearcă să ieşi la aer şi să te plimbi câteva minute, preferabil într-o zonă cât mai liniştită. N-ai vrea ca zgomotul maşinilor sau zumzetul oamenilor să te obosească şi mai tare. Încearcă să te bucuri de ceea ce găseşti în jurul tău, şi nu să te gândeşti la cum să rezolvi problema X sau conflictul cu Y.

Muzică.

Ce altceva te-ar putea relaxa mai mult? Pune-ţi melodiile preferate în playlist şi dă volumul la maxim! (sau atât cât îţi place ţie) După cum am mai spus, e demonstrat ştiinţific faptul că muzica poate schimba cu uşurinţă stări de spirit!

Facebook, Twitter, etc.

Te-ai prins, vorbesc aici de reţelele de socializare. Indiferent de cea pe care o preferi, acestea sunt ideale atunci când ai nevoie de o pauză. Cel mai important însă, nu uita să nu stai mai mult de 10 minute prin jurul lor. N-am vrea ca ele să te obosească sau să te distragă de la ceea ce ai de făcut, nu?

SMS-uri, convorbiri.

Tu te cunoşti cel mai bine, ştii cu cine ai vrea să schimbi două vorbe sau cine reuşeşte să te binedispună în orice moment… Ştii cu siguranţă care sunt persoanele pozitive care ţi-ar putea da puţină energie, chiar prin telefon!

Liste TO DO.

Mie una îmi place să îmi fac liste peste liste. De fiecare dată când încep o listă nouă, mă entuziasmez, îmi vin idei şi ajung să îmi dau seama că sunt muuuulte lucruri pe care vreau să le fac. Şi sunt cea mai fericită când bifez un lucru îndeplinit.

Animale.

Ce zici să mângâi o pisică sau un câine? Ori să îţi hrăneşti hamsterul sau broasca ţestoasă? Dacă eşti un iubitor de animale şi ai norocul să le ai prin preajmă, încearcă să le dedici lor timpul tău.

Fotografii, schiţe.

Ce-i drept, nu toată lumea ştie să deseneze sau stă de fotografiat, însă dacă acestea se numără printre pasiunile tale, le poţi include în pauze. Ai aparatul foto mereu după tine? Atunci ce mai aştepţi, ia o pauză şi fotografiază-ţi colegii de birou!

Ordine. Curăţenie.

Ok, ştiu, nu prea sună a activitate plăcută şi care să motiveze, dar uneori chiar merge! Deşi am prostul obicei de a înşira foarte multe lucruri în jurul meu, mă simt excelent atunci când fac o mică pauză pentru a-mi aranja puţin “haosul personal”.

Probează haine, pantofi, fă-ţi o coafură nouă.

Ok, ok. Ştiu că aici mă refer mai mult la fete, dar nu e exclus ca şi băieţii să îşi mai facă de cap aşa.

Orice ai alege să faci, nu uita, alege ceva care să te relaxeze, dar să te şi motiveze să te întorci la treabă!

Tu ce faci atunci când simţi nevoia de o pauză?

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

3 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!