Acasa » Dezvoltare personală » Managementul banilor » Vrei să te îmbogăţeşti?

Vrei să te îmbogăţeşti?

Vrei să te îmbogăţeşti? Întreb pentru că nu toată lumea vrea să se îmbogăţească… cel puţin nu cu bani. Totuşi, sunt destul de sigur că o mare parte din voi şi-au pus măcar o dată în viaţă întrebarea: Cum mă îmbogăţesc? – alţii şi-o pun constant de când au prins „mirosul” banilor.

Cei ce se vor îmbogăţi nu vor fi cei ce s-au gândit doar o dată sau de două ori la asta, ci cei ce se gândesc constant la asta. Nu aţi observat în jurul vostru tot felul de oameni plini de bani, dar din punct de vedere intelectual… nu promiteau nimic? Hai totuşi să nu fac discriminări acuma, căci nu se cuvine.

Jack Canfield are o teorie foarte interesantă în ceea ce priveşte îmbogăţirea. Într-un video (care-i mai jos, în acest articol) ne dă mură-n gură nişte paşi de îmbogăţire.

Decizia

Primul pas este să iei decizia că vrei să fii bogat. Cu ajutorul acestei decizii îţi programezi subconştientul să caute soluţii de îmbogăţire. Există multe teorii despre subconştient – am scris chiar şi eu.

Vizualizarea

Al doilea pas constă în vizualizare. Jack ne sugerează să vizualizăm în fiecare zi viaţa noastra atunci când vom fi bogaţi – deci să ne imaginăm exact cum ne dorim viaţa. Cu o casă mare şi o piscină? Cu un castel? (aici iar fac discriminări) Cu o limuzină? Cu mulţi prieteni şi multe ONG-uri care salvează vieţi? Tu alegi.

Acţiunea

Al treilea pas constă în acţiunea ta. Nu e de ajuns să-ţi doreşti ceva, trebuie să şi faci ceva în acest sens. Poţi face multe lucruri – citeşte cărţi despre cum să te îmbogăţeşti (există o groază de astfel de cărţi), economiseşte mai mult decât economiseai până acum, caută să mai faci bani din ceva, nu doar din job-ul tău etc.

Fii bogat!

Ultimul pas este să te comporţi ca un bogat. Ai de făcut un drum cu trenul? Ia biletul cel mai scump, în cel mai confortabil tren, caută să investeşti, comportă-te ca un bogat – depinde de tine ce înseamnă să fii bogat.

În cele din urmă ultimul pas va deveni un obicei. Te vei comporta mereu aşa cum ţi-ai dorit.

Poate pentru unii sună stupid, incredibil, dar eu unul cred în primii doi paşi din cei sugeraţi de Jack: decizia cu subconştientul şi vizualizarea. Acţiunea am învăţat singur că trebuie s-o fac dacă vreau rezultate. Ultimul pas ţine mai mult de fiecare.

Şi după tot articolul acesta parcă-mi vine să va reamintesc că…

Omul sărac nu e acela ce nu are niciun cent, ci acela ce nu are niciun vis.

Harry Kemp

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

10 răspunsuri

  1. se cam contrazic unele chestii. Cum sa strangi mai multi bani daca cheltui mai mult cu biletul ala de tren(apelez la exemplul tau)? Am o colega care aplica ce spui tu si vesnic ramane fara bani, se imprumuta si abia face fata. Cu restul sunt de acord, am aplicat metoda asta cand mi-am luat motocicleta 🙂

  2. @moto-lady – Acel bilet scump de care ziceam este un „exemplu”. Nu mergi cu trenul zilnic. Ideea este sa incepi sa te „alinti” o data ce reusesti sa strangi niste bani – sa nu-ti fie frica sa cumperi un bilet mai scump o data la ceva timp. Daca tot vrei sa duci o viata de bogat, rasfata-te o data la ceva timp a.i. sa simti ca esti bogat… Cam asta ar fi explicatia mea. Si asta inteleg eu din ce zice nenea de mai sus. 🙂

  3. chiar sambata citeam la diverta o carte de genul cum sa te imbogatesti si (evident) cea mai importanta e atitudinea: din primul moment in care te-ai hotarat sa devii bogat tu deja trebuie sa actionezi ca si cum ai fi bogat! asta fiind de fapt valabil pt orice

  4. am citit toate articolele si la jumatate din ele am ramas cu gura :O sunt lucruri care le am vazut si inteles in timp dupa perceptiile si gandirea mea,am crezut in ele dar mi sa parut deplasat sa vorbesc cu altcineva de ele,le am tinut pentru mine si m au ajutat mai mult decat imi trecea mie prin gand.Toate meritele celui cu ideea

  5. Actiunea e mai grea decat suna in articol ….

    La cat de des ma gandesc eu la „bogatie” trebuia sa fiu miliardar 🙂 dar nu e timpul trecut …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!