Acasa » Cadouri » Zen si arta fericirii de Chris Prentiss

Zen si arta fericirii de Chris Prentiss

Zen Si arta fericirii

„Există o singură cale de a obține fericirea de durată. Este ușor: Fii fericit.”

Pentru a înțelege mai bine la ce se referă autorul, îți recomand cu drag să citești această carte.

Despre autor

Chris Prentiss trăiește în California, conduce un centru pentru vindecarea adicțiilor de alcool și droguri și susține seminarii de dezvoltare personală. A mai publicat o serie de volume și studii despre filozofia chineză și autodezvoltare și este cunoscut pentru interpretarea în stil accesibil a unor teme dificile din sfera spiritualității.

Despre cartea Zen şi arta fericirii

Zen si arta fericirii este o carte accesibilă, care își propune să te facă să vezi lucrurile dintr-o altă perspectivă.

După titlu ai putea crede că vei citi despre tehnici spirituale, meditații și alte pastile care să te facă zen. Nu e deloc așa. În carte este vorba despre provocări și cum pot fi depășite, cum să îți îndeplinești scopurile, să exersezi optimismul și mai ales, cum să rezolvi probleme, privind situațiile din alt unghi. Autorul scrie despre experiența lui, studii științifice și idei practice pe care le poți aplica imediat în viața ta.

Cartea începe prin îndemnul de a crede ca adevărată următoarea frază „Orice mi se întâmplă e cel mai bun lucru care mi se putea întâmpla”, afirmație în jurul căreia se continuă puzzel-ul cărții și începe să aibă tot mai mult sens.

Autorul știe că în perioade mai grele sau după diverse traume emoționale, fizice, e greu să crezi că ăla a fost cel mai bun lucru care ți se putea întâmpla, așa că el propune doar să iei și asta în considerare și să o repeți de câteva ori, concentrându-te pe părțile pozitive ale situației.

Întrebarea nu e dacă această idee e adevărata sau nu, ci dacă te ajută, iar încrederea că orice ar fi, e cel mai bun lucru posibil, îți orientează atenția spre posibile oportunități pe care altfel nu le-ai vedea.

În continuare, vei înțelege din carte legătura între minte, corp și emoții și cum poți să te folosești de ele spre avantajul tău pentru o viață fericită.

Prezentul este un capitol important prezentat în carte, în care ești îndemnat să cauți resursele potrivite exact acolo unde ești și să acționezi cu încredere, chiar dacă nu cunoști decât primul pas.

Alte capitole interesante care te conduc spre puncte de vedere noi sunt: Călătoria interioară, vremuri grele, vremuri bune, legea atracției, fericirea atentă, vindecarea de trecut. Te voi lăsa pe tine să le descoperi.

Cartea este despre fericire, dar mai ales despre viață. Iar dacă ești cu mintea deschisă și renunți la convingeri și prejudecăți măcar cât o citești, vei descoperi alte variante de a face față provocărilor și a fi fericit și împăcat cu tine și viața ta.

Părerea mea este că Zen si arta fericirii este extrem de utilă și ar trebui să o avem fiecare în bibliotecă. Unele lucruri le știi cu siguranță, dar trebuie să ți le amintești, iar unele capitole, te pun pe gânduri și vrei să vezi cum se aplică acele principii în viața ta.

Ca la orice carte, ”Zen si arta fericirii”, am început să pun în practică din ea imediat după ce am terminat-o de citit. Am început cu afirmația „Orice mi se întâmplă e cel mai bun lucru care mi se putea întâmpla”, idee care a rezonat cu mine și am considerat-o adevărată din start. Însă am observat că în perioadele de stres, de dificultăți, tind să mă agit prea mult și să încerc să controlez lucrurile care nu depind numai de mine. (dacă are trenul întârziere, dacă îmi rup un picior, etc). Așa că am aplicat asta în momentele când deveneam prea obsedată decontrol și rezultat. Și nu numai că mi-a dat o stare de bine și de calm, ci lucrurile se rezolvau mult mai ușor și mai bine, văzând alte variante ale situației.

Așa că îți recomand această carte ”Zen si arta fericirii” pe care să o citești, recitești și să vezi ce schimbări poți face în viața ta.

Dacă ai citit-o deja (sau după ce o citești) lasă-mi un comentariu și spune-mi cum ți s-a părut și cum te-a ajutat pe tine.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

2 răspunsuri

  1. seîntâmplă e cel mai bun lucru care mi se putea întâmpla”, afirmație în jurul căreia.. ai scris de ori chestia asta.. Nu aproba comentariul, am vrut doar sa-ti spun de chestia asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!