Acasa » Dezvoltare personală » Programe » Ziua 5 de planificare şi recompensarea

Ziua 5 de planificare şi recompensarea

Ieri am reuşit să îmi respect propriile sfaturi foarte bine. Să ştiţi că sfaturile pe care eu vi le ofer în aceste clipe sunt trăite pe pielea mea, parcă atunci când îmi pun ideile pe foaie încep să se rafineze şi învăţ şi eu din ceea ce scriu, nu numai voi. Deci ieri mi-am făcut o listă de 10 taskuri din care 6 dintre ele le-am ales ca nivelul optim de rezultate. Am reuşit sa îndeplinesc aceste 6 taskuri fără să fac nimic in plus. Ajuns la sfârşitul acestei zile şi uitându-mă retrospectiv sunt destul de mândru de mine.

Recompensarea

Sunt anumite zile în care vă propuneţi foarte mult de la voi şi se poate ca la sfârşitul acelei zile să reuşiţi tot ce v-aţi propus. Nu lăsa acest succes sa treacă neobservat. Adică ai nevoie de o recompensă pentru că ai facut aşa cum ai vrut. Recompensează-te într-un fel pentru acel mic succes. Urmăreşte un film, du-te în oraş, întâlneşte-te cu un prieten – dar recompenseazăte într-un fel.  Această recompensă este esenţială pentru că transmite creierului mesajul că eforturile lui nu sunt în zadar.

Probabil că ţi s-a întâmplat la şcoală să iei o notă foarte bună la o materie şi o notă destul de proastă la o altă materie. Când le-ai spus parinţilor despre aceste note care a fost reacţia lor? Care a fost primul lucru pe care îl spuneau? Nu ştiu cum este în cazul vostru dar la mine mama uita imediat de nota bună şi mă certa pentru notă proastă. Ei bine, după o astfel de reacţie nici că îţi mai venea să înveţi nici la una nici la cealaltă. Creierul nostru acţionează exact la fel. Atunci când faci ceva destul de complicat şi în care ai depus mult efort are nevoie să vadă că efortul său este apreciat, are nevoie de o recompensă. Atunci când pur si simplu o dai în bară din diferite motive, tot ce este nevoie să faci este să înveţi lecţia şi să treci mai departe. Doar atât.

Deci pentru fiecare zi în care ai reuşit să îndeplineşti nivelul optim de rezultate încearcă să te recompensezi.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!