Acasa » Atitudine » Cum să te ții de o dietă

Cum să te ții de o dietă

Susținătorii dietelor de slăbit îți garantează rezultate uluitoare, DACĂ duci dieta la bun sfârșit, DACĂ te ți cu dinții de ea. Sigur, cel mai bine este să schimbi total stilul de viață pentru a te bucura de rezultate pe termen lung, dar indiferent de calea urmată, ca să ajungi să te bucuri, musai să obții niscaiva rezultate, pe care, din păcate, cei mai mulți nu ajung să le aibă, pentru că, așa cum arată studiile (cercetătorilor britanici! SÎC!!!!), procentul de abandon al dietelor este foarte mare în primele săptămâni de la începere. Ori, e logic, dacă abandonezi după doar două săptămâni, nu prea ai rezultate. Nu ai deloc, de fapt. Serios acum, cât poți să slăbești în două săptămâni? Din punctul acesta al discuției își fac loc cei care vin cu sfaturi despre cum să te ții de o dietă.

În continuare o să povestesc cam cum văd eu lucrurile și te rog să-mi spui dacă găsești că e o prostie sau are un oarecare sens.

Cred că momentul în care luăm decizia de a începe o dietă nu are legătură cu numărul de kilograme în plus ci cu faptul că nouă nu ne mai place de noi.

Eu am trăit-o efectiv ca pe o stare rea în care nu-mi mai plăcea nimic la mine, atât de rău că nici nu vroiam să mă mai văd, nici în oglindă, nici în poze, deloc. Primul lucru la care m-am gândit a fost că trebuie să slăbesc, imediat în mintea mea a început să ruleze un film în care personajul principal eram eu, dar o eu de care-mi plăcea tare mult. Imaginea asta mă entuziasma suficient cât să caut o dietă minune sau, după caz, să îmi doresc să adopt un stil de viață sănătos. Toată atenția îmi era concentrată pe mâncare, pe ce bag în gură și mai ales pe ce nu trebuie să bag în gură. Frigiderul era plin cu mâncare adecvată dietei, îmi petreceam mai mult timp preocupându-mă de mâncare, fremătam de nerăbdare să văd rezultatele. Când în sfârșit îmi dădeam voie să mă cântăresc constatam fie că nu am slăbit, fie că am slăbit prea puțin, mă priveam apoi și-n oglindă și mă lovea aceeași imagine de care nu-mi plăcea deloc. Toată această dezamăgire m-a făcut de cele mai multe ori să renunț după doar câteva săptămâni la dietă.

Ai pățit și tu așa, sunt sigură! Ai pățit?

De curând mi-am dat seama că atunci când nu-mi mai place de mine, nu-mi mai place nimic, nu numai kilogramele, nimic, nimic, nimic. Și m-am gândit așa: ce-ar fi să încep o dietă dar în loc să acord atenție sporită mâncării, să mă concentrez mai mult pe altele, pe lucruri care să-mi placă și mai ales care să mă ajute să mă plac din nou?

Uite așa, în timp, am slăbit și niște kilograme, departe de a fi scăpat de toate cele în plus după cum spun cele câteva haterițe care mă urmăresc pe blogul personal, dar mai mult, am ajuns să mă plac din nou, ceea ce-mi dă o stare bună și mă ajută să mă țin de dieta mea de ceva timp, fără să mă descurajez.

Așa că, dacă vrei să slăbești am o listă întreagă de sfaturi pentru tine:

  • Du-te la un stilist și lasă-l să te tundă;
  • Schimbă-ți culoarea părului. Tot la salon, la un profesionist!
  • Fă-ți un obicei din a merge la manichiură/pedichiură;
  • Mergi la masaj;
  • Cumpără-ți (câte) o rochie;
  • Cumpără-ți din când în când câte o eșarfă. Sau mai des, cum vrei!
  • Prinde-ți părul cu o eșarfă/agrafă;
  • Poartă pălărie/cumpără-ți pălării;
  • Poartă bijuterii/cumpără-ți tot felul de gablonțuri (cercei, brățări, coliere, inele);
  • Cumpără-ți parfumul preferat și chiar îndrăznește să preferi mai multe 🙂
  • Învață să te machiezi, eventual de la un profesionist. Nu eventual. Obligatoriu.
  • Cumpără-ți sutiene care să-ți pună în valoare bustul!(!!!!!)
  • Cumpără-ți rujuri/farduri/fonduri de ten;
  • Cumpără-ți pantofi, mulți pantofi
  • Folosește o cremă anti-rid;
  • Ieși cât de des poți cu oameni a căror companie te bine-dispune.

Apleacă-te asupra fiecărei astfel de activități cu toată atenția, caută, informează-te, alege ce ți se potrivește!

Domnilor, nu disperați! În loc de rochie vă puteți cumpăra o cămașă/tricou, pălăria, dacă pare prea mult o puteți înlocui cu o șapcă, gablonțurile cu un ceas, machiajul cu un bărbierit de calitate cu masajul facial inclus. La farduri și sutiene cred că puteți renunța, totuși 😛

Ideea e că fiecare își poate personaliza lista cu lucruri și activități care să-i placă. Când atenția se concentrează pe astfel de lucruri iar mâncarea pică în plan secund, dieta devine suportabilă. Jur! În plus, chiar și cu puține kilograme slăbite în primele săptămâni, privitul în oglindă se transformă într-o treabă plăcută, pentru că, tu, deja ești o persoană mai plăcută, iar o persoană plăcută are un tonus bun și găsește resurse să meargă mai departe.

Să revenim un pic și la mâncare, că doar despre dietă era vorba! Am și aici un truco-sfat: când ești în plin proces de slăbire și te izbește pofta de merdenele (să zicem! Poate să fie și pofta de sticsuri sau covrigi de un leu) nu te refuza din start. Spune-ți: bine măh, îți iau ce vrei! Dar ce vrei? Fii atent(ă) la mine, o merdenea miroase bine, nu zic, dar e cocă cu griș și sare, nu-i mare lucru. Eu îți iau ceva oricum dacă chiar vrei, te las să-ți faci pofta pentru că meriți, o dată pe săptămână ai voie, dar măcar i-ați ceva bun, bun, bun.

Așa-mi spun de fiecare dată și de cele mai multe ori sfârșesc prin a-mi cumpăra o înghețată, pentru că aia-mi place mie. Faza e că dacă nu vorbesc așa cu mine și îmi refuz din start merdeneaua, o refuz o dată, de două ori și până la urmă cedez și-mi cumpăr cinci, pe care le și mănânc. Sau, dacă-mi dau voie prea ușor, îmi cumpăr merdeneaua și după puțin timp, când văd înghețata o vreau și pe aia și mi-o cumpăr că doar e plăcerea mea. Așa, stau un pic de vorbă cu mine, mă simt și bine că m-am băgat în seamă, mă și apreciez că am fost cumpătată, renunț și la merdenea și mă aleg și cu o înghețată. Dacă trag linie, ies pe plus cu starea de bine, ceea ce vă doresc și vouă!

Crezi că e plauzibil ce am scris aici? Are sens, crezi că te-ar putea ajuta într-o dietă? Chiar sunt curioasă.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!