Acasa » Dezvoltare personală » Cuplu » 5 repere pentru a alege rapid cele mai potrivite invitații de nuntă

5 repere pentru a alege rapid cele mai potrivite invitații de nuntă

Invitații de nuntă.

Se spune că invitațiile de nuntă sunt cartea de vizită a viitorilor miri. De aceea, în alegerea acestora este important să îmbinați elementele care vorbesc despre personalitatea celor doi miri, cu indiciile referitoare la tipul de petrecere pe care urmează să o oferiți familiei și prietenilor.

Un moment de impas poate apare când trebuie să vă hotărâți asupra invitațiilor care vă reprezintă. Modelele disponibile în ziua de astăzi sunt atât de variate, încat poate fi foarte dificil să ne oprim asupra uneia anume.

Cum alegerea invitațiilor și trimiterea acesteia în timp util sunt două etape esențiale în pregătirea unei nunți, ne-am gândit să vă oferim câteva repere care să vă ajute să alegeți mai repede și în cunoștință de cauză.

  1. Nuntă clasică sau cu tematică?

În cazul unei nunți tematice, cadrul este adesea altul decât clasicul salon de nuntă, iar hainele și mâncare nu se înscriu în ceea ce suntem obișnuiți cei mai mulți dintre noi să găsim la o nuntă.

Dacă doriți să organizați o nuntă ‘altfel’, este indicat ca invitațiile să fie în ton cu tema aleasă. Fie că este vorba de o nuntă în natură, pe malul lacului sau la marginea mării, o nuntă rustică, tip western sau cu tematică medievală, puteți include în designul și textul invitațiilor, simboluri și expresii care să se armonizeze cu tema aleasă.

În acest fel, între invitații și petrecerea propriu-zisă va exista coerență, iar participanții vor avea câteva indicii în legătură cu ceea ce urmează să se întâmple la nuntă.

În cazul în care ați ales varianta de nuntă tradițională, aveti o plajă extinsa de opțiuni. Cum tradițional nu însemnă neapărat serios, nu este obligatoriu ca invitațiile să fie formale. De exemplu, puteți da o tentă haioasă nunții dumneavoastră, fără ca aceasta să depășească prea mult granințele de ‘tradițional’. În acest caz, este normal ca invitațiile să conțină la rândul lor elemente haioase.

  1. Care sunt culorile preferate ?

Culoarea preferată spune mai multe despre personalitatea noastră decât avem impresia. Cum invitațiile de nuntă vă reprezintă pe dumneavostra și pe partenerul de viață, este firesc ca acestea să conțină culorile care vă sunt dragi.

Puteți cădea de acord în privința unei culori comune, sau să alegeți o combinație a culorilor preferate, iar apoi să verificați care dintre modele disponibile se potrivește cu ceea ce doriți.

  1. Care sunt imaginile reprezentative pentru dumneavoastră?

Fiecare dintre noi are o serie de imagini pe care le atașează în mod inconștient anumitor cuvinte. Acest lucru este valabil și pentru propria nuntă. Ne imaginăm lucrurile diferit, iar aceasta ține de unicitatea fiecăruia.

Ca să descoperiți care sunt imaginile potrivite pentru invitațiile dumneavoastră de nuntă, puteți face un exercițiu simplu: închideți ochii și observați primele imagini care apar atunci când vă gândiți la cuvintele ‘nuntă’ sau ’căsătorie’.

In multe cazuri apare una dintre următoarele imagini: copac, porumbei, miri, inimioare, trandafiri sau verighete. Important este să descoperiți ce anume este valabil în cazul dumneavoastră.

Puteți apoi să îl rugați pe viitorul mire să facă același exercițiu și să căutați acele modele care au semnificație pentru amândoi.

  1. Ce stil vi se potrivește?

Important este să identificați de la început dacă sunteți mai degrabă atrași de modelele clasice sau le preferați pe cele moderne. În primul caz, alegerea va fi destul de ușoară, mai ales dacă ați stabilit care sunt culorile și imaginile preferate.

Dacă variantele moderne vi se par mai frumoase, veți avea de ales dintr-o multitudine de modele, pornind de la invitațiile stil papirus până la invitațiile digitale, cu inserții de catifea sau cu diverse decupaje.

Textul invitațiilor va depinde si el de stilul ales: pentru varianta clasică este adecvat un ton mai sobru, pentru cea modernă puteți da frâu liber imaginației.

Bineînțeles, este de preferat ca toate acestea să se îmbine cu celelelate elemente specifice nunții dumneavoastră.

  1. Prețul – cât sunteți dispuși să investiți?

Alegerea invitațiilor de nuntă ne conectează cu latura noastră artistică, însă trebuie să ținem cont și de partea fianciară, mai ales că în pregătirea unei nunți apar frecvent costuri neanticipate.

Este indicat să stabiliți de la bun început un buget pe care sunteți dispuși să îl alocați la capitoul invitații de nuntă.

De multe ori avem impresia că lucrurile scumpe sunt mai bune, însă nu este neapărat așa. În acest caz, esențial este ca execuția si hârtia folosită pentru invitații și plicuri să fie calitative.

Cum o nuntă presupune   multe cheltuieli, devine important să identificați acele invitații care va reprezintă și sunt in armonie cu tema aleasă de dumneavoastră, fără a plăti prea mult pentru aceasta.

Sperăm ca aceste informații vă vor folosi pentru a întelege ce este cu adevărat important pentru dumneavoastră și pentru a putea alege rapid invitatiile de nuntă perfecte.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!