Acasa » Dezvoltare personală » Părinți » Jucării educative pentru copii

Jucării educative pentru copii

Scriam în unele articole că avem o fetiță care are acum 1 an si 9 luni.

Dacă până la un an al fetiței noastre mă întreba cineva ce jucării le recomandăm, puteam să răspund fără să stau mult pe gânduri. Acum s-au cam complicat lucrurile. 🙂

Până la un an girafa Sophie, salteluța de activități și mașinuța fără pedale cu Mickey era în topul preferințelor. Și s-au mai adăugat câteva pe parcurs, însă cam de fiecare dată acestea le recomandam părinților.

Acum, prima dată zic cărți, multe cărți și nuștiu ce-aș mai putea spune. Îmi este greu să fac un top. Are multe cărți și spre bucuria mea, le răsfoiește cu drag de fiecare dată când trece pe lângă ele. Stau câteva în bucătarie, câteva în living, câteva în dormitor, fiecare cameră cu cărțile sale, s-a șmecherit și nu le cară după ea. 🙂  Am și eu timp să respir câteva minute pe zi. Mă încântă că este atașată de ele, sper să fie o iubire pe termen lung.

Pe parcursul lunilor s-au adunat mai multe jucării cumpărate cu gândul să o învețe ceva. Fie pentru a învăța culorile, fie să o motiveze să pună piesele de lego sau cuburile unele peste altele, fie jucării care să învețe alfabetul și cifrele, cât și alte jucării pentru dezvoltarea imaginațieiJucării educative

Întotdeauna caut jucării pe care să nu dau o groază de bani pe ele, dar nici să fie din materiale care conțin substanțe toxice. Să fie un raport preț-calitate rezonabil. Oricum copiii se plictisesc repedea de ele și chiar dacă au și ei exact aceeași jucărie acasă, tot se întind după jucăria vecinului din parcul de joacă.

A primit și de la bunici jucării din categoria – cadouri de motivare pentru copii și tare sunt bune acum. Fiind iarnă stăm cea mai mare parte din zi în casă și ne sunt de folos. Încerc să nu aglomerez casa cu jucării inutile și mă gândesc de două ori dacă să-i cumpăr sau nu jucăria care-mi sare în ochi. Nu, nu sunt zgârcită, pur și simplu mă pregătesc de etapa când o să ceară în magazin papușa nuștiu care sau poneiul roz ca al Mariei. Îmi țin economiile bine cât mai pot. 🙂

Copiii în zilele de azi au o groază de jucării, multe din ele stau aruncate prin dulapuri sau se pune praful pe ele. Sunt invidioasă cateodată pe ei, generația noastră nu am avut atâtea posibilități, mai ales crescând la țară și mai ales în RM. 🙂

La noi joaca era afară cu mulți copii și multă imaginație. 

Acum găsim tot felul de jucării de te doare capul când vrei să cumperi ceva. Găsești o mie și una de variante ale aceluiași lucru. Orice poate fi duplicat și nici nu mai faci diferență dacă este original sau copie exemplară. Cum sunt și în cazul tuturor lucrurilor, dacă stăm și ne gândim.

Mă gândeam de multe ori că dacă ar fi să-mi deschid vreo afacere sigur va fi legată direct de copii. Noi părinții cumpărăm impulsiv de multe ori din dorința de a nu le lipsi nimic copiilor noștri. De accea este o afacere profitabilă în multe cazuri. Părerea mea… nuștiu exact statisticile, dar presimt că așa și este.

În multe cazuri se zice că bărbații își doresc băieți. Pentru ca ei să-și cumpere mașinuțele pe care nu le-au avut și să aibă motiv de joacă.

Mă gândeam acum ce-aș putea să-mi cumpăr mie și să zic la magazin că este pentru fetița mea. 🙂

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!