Acasa » Dezvoltare personală » Managementul banilor » Tot ce te interesează despre criptomonede

Tot ce te interesează despre criptomonede

Probabil ai auzit vorbindu-se atat de frecvent in jur despre criptomonede incat inevitabil ai realizat o cautare ca sa stii si tu ce sunt acestea, cum se folosesc, cum le poti obtine, dar mai ales cu ce te ajuta.

La ora actuala, bitcoin-ul se prezinta ca fiind moneda virtuala cea mai populara. Lansata prin 2008, aceasta a inceput sa aiba o valoare tot mai mare, desigur cu fluctuatii, ajungand ca la inceput de 2017 sa fie peste 10.000 dolari o singura unitate.

Aceasta evolutie deosebita a reprezentat o provocare pentru cei pasionati de criptomonede, determinandu-i sa investeasca mai mult in acest sens, dar totodata sa aiba mai multa incredere in piata ce le vizeaza, respectiv in profiturile pe care o investitie de aceasta le-ar putea aduce.

Pentru a afla valoarea actuala a monedei poti intra pe criptomonitor.ro.

Se afla pe loc de top printre criptomonedele ce sunt corelate cu capitalizarea de piata. Se preconizeaza ca ultima moneda bitcoin se va emite in anul 2140, in prezent numarul aparitiei lor fiind de aproximativ 12,5 la un interval de 10 minute.

Bitcoinul si-a facut intrarea in diversele piete de retail din lume (hoteluri, linii aeriene, dezvoltatori imobiliari) in calitate de moneda de schimb. De asemenea, tintuiesc spre bitcoin si diversi specialisti financiari, inca de cand au observat cresterea valorii sale.

Desi multi sunt increzatori si optimisti ca bitcoinul le va aduce succesul, exista si partea celor ce nu le impartasesc deloc parerea. Spre exemplu, nume cunoscute de CEO chiar au facut acuze la adresa monedei, afirmand ca aceasta reprezinta in fapt o moneda fiscala. Cel putin asta se intampla initial, pentru ca la un moment dat tot acestia si-au rectificat parerea.

Desigur, se pastreaza si in momentul de fata cele doua tabere – pro si contra bitcoin si a investitiilor in acest sens. Intr-un trecut nu tocmai indepartat, un economist cunoscut a precizat ca moneda virtuala reprezinta o febra si ca peste tot exista bule. Cand a spus asta s-a referit in general la criptomonede si nu strict la bitcoin. Potrivit acestuia, tot aurul este cel mai valoros si chiar daca nu reprezinta o investitie, este totusi ceva palpabil.

Dar sa revenim la tabara celor ce sustin aceasta lume a monedelor virtuale.bitcoin

De ce le considera acestia monede ale viitorului?

Stiai ca guvernele sunt reticente fata de implementarea tranzactiilor cu monede virtuale si ca manifesta chiar o teama fata de asta?

Sunt preferate tranzactiile cu bitcoin, respectiv cu alte monede virtuale, pentru ca acestea au caracter anonim. De asemenea, faptul ca nu exista taxe, ca in cazul celor ce folosesc bani reali, este un alt fapt ce atrage. Singurul caz in care acestea sunt percepute este momentul in care bitcoinul este transformat in moneda traditionala. Tot atunci trebuie si sa declari cum ai obtinut valoarea in cauza.

Modul in care functioneaza tranzactiile este unul descentralizat, adica nu va fi niciodata cineva care sa realizeze controale sau care sa te urmareasca. Nu vreau sa intru insa in detalii mai complexe, desi as putea face asta cu lejeritate.

Pana la urma, bitcoinul se poate compara usor cu un computer enorm inca in faza de construire.

Investitorii sunt cei care adauga piese la acesta, dupa contributia pe care o aduc. De altfel, fiecare dintre cei ce au investit in criptomoneda in discutie pot fie sa vanda din ceea ce au, fie sa mai cumpere.

E o intreaga filozofie privitoare la acest subiect. Ramane la latitudinea ta daca intri in randul celor care construiesc, riscand sa te imbogatesti peste noapte, sau alegi sa privesti de pe banca.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!