5 motive pentru care renunți la visul tău și soluții pentru a continua

Toți avem un vis care ne animă și toți avem capacitatea, inteligența și creativitatea de a-l îndeplini și a trăi viața pe care noi o alegem.
Ce se întâmplă totuși cu cei care nu reușesc? De ce nu-și realizează scopurile dacă toți putem să o facem?
Cei care nu reușesc, renunță. Pentru că dacă ești perseverent, neobosit, orientat spre soluții, flexibil, mai devreme sau mai târziu visul ăla ce te ridică din pat cu bucurie, va vedea lumina zilei și tu îl vei vedea realizat în toată splendoarea lui.
Însă renunțăm mult prea ușor. Poate o facem chiar înainte să se întâmple ceva semnificativ.
De ce renunți la visul tău
1. Nu crezi în tine și-n realizarea lui. Cei din jur ți-au spus deja că e imposibil, mai bine să fii serios și să-ți vezi de viața ta obișnuită, să revii cu picioarele pe pământ și-n plus, nu ai abilitățile necesare pentru asemenea scop. Și tu i-ai crezut pe ei.
2. Credeai că e ușor. Și adevărul e că ușor e doar sentimentul că te apropii de dorința inimii tale. În rest, e foarte greu. Nopți nedormite, idei căutate, oameni cu care să colaborezi, bani lipsă, zile în care nu iese nimic cum ai vrea și iar nopți nedormite. Și renunți. Crezi că e imposibil și ceilalți au avut dreptate.
3. Nu vezi niciun câștig material imediat. Majoritatea își închipuie că o dată ce fac pași spre visurile lor și fac o afacere din pasiunea lor, banii vor curge instant. De fapt, nu e așa. Nu numai că nu vei vedea rezultatele imediat și visul nu te va plăti din prima, ci va trebui să-l plătești tu pe el.
4. Ai dat de un obstacol. Lucrurile merg bine o perioadă, apoi dai de o problemă și renunți. Oricum, era mult prea greu. Ceilalți aveau dreptate. E o nebunie.
5. E inconfortabil. Visul tău cere să renunți la multe beneficii pe termen scurt și te jenează asta. El îți cere să te educi constant, să crești, să găsești soluții, alternative și să rămâi pe drum, mai ales atunci când e ceață.
Care e atitudinea care te poate ajuta
1. Încredere în tine vei avea o dată cu primii pași de acțiune. Poți să și stai să-ți imaginezi că ești încrezător și puternic, dar rezultatele se vor vedea târziu și tot atunci când ești în acțiune. Așa că soluția e să faci ceea ce te sperie. Lasă vocile celorlalți, sunt speriați și proiectează pe tine neputințele lor. Tu poți! Nu încerca să urci 100 de scări din prima zi, însă o treaptă poate face minuni. Oricât de grea ar fi urcarea, amintește-ți de ce vrei visul ăla? Care e scopul din spatele lui? Ce te entuziasmează?
2. Oricât ar fi de greu, nu renunța! Dacă scopul ăla e al tău și asta îți dorești, mergi înainte. Poți face lucrurile mai ușoare dacă ai mintea orientată spre soluții, spre câștiguri și acționezi din prezent. Oamenii care au reușit, sunt cei care au perseverat chiar și atunci când totul părea inutil.
„Dacă omul poate născoci un mecanism care să zboare la 12000 de metri deasupra munților, atunci poate găsi și un mod de gândire care să-l ridice deasupra unei dificultăți mari decât un munte.”- Norman Vincent Peale
3. Câștigul material nu va veni imediat și mai mult decât atât, va trebui de multe ori să scoți bani din buzunar pentru pasiunea ta. Știu că oricât de pasionat ai fi de visul tău, ai nevoie și de bani de pe urma lui, iar pentru asta poți căuta o modalitate de a monetiza visul tău mai repede sau să-ți folosești abilitățile pentru a câștiga bani din altă parte, pentru a-ți susține visul. Întrebarea care-ți poate încolți acum e CUM? Ei bine, folosește-ți mintea. Gândește. Calm, relaxat, orientat spre soluții. Cum pot face să…? Caută soluții. Cine gândește, găsește și soluții. (dacă se agită, găsește hormoni de stres)
Iar la primii bani câștigați din pasiunea ta, dansează, cântă, strigă de bucurie. Pot să fie mulți. Sau pot să fie 3 lei. Nu contează suma, ci să vezi că apar rezultate și să fii recunoscător pentru asta.
4. Când dai de un obstacol, folosește perseverența și gândirea. Gândește-te la soluții și mergi mai departe. Încet sau repede, aleargă sau târăște-te, dar nu te opri aici! Fiecare obstacol ascunde în el o cheie care te va ajuta să deschizi alte porți spre realizarea ta. Uită-te la oamenii care au reușit. Crezi că ei nu au avut parte de greutăți? Cu cât îi vezi că au un succes mai mare, cu atât mai multe dificultăți au avut pe drum. Dar nu s-au oprit.
Mulți mă întreabă de ce trebuie să fie așa greu și atâtea încercări. Consider că încercările sunt acolo pentru a ne împinge mai departe și au în ele și soluția, iar dacă ar fi cu mult mai ușor decât atât, viața nu ar avea niciun criteriu după care să aleagă cei câștigători.
5. Știu că e inconfortabil uneori. Trebuie să schimbi multe, însă ia-o cu pași mici. Păstrează-ți o doză de confort, dar educă-te în direcția creșterii abilităților tale. Gândește-te la visul tău. Ceea ce faci astăzi determină ce se întâmplă în viitor. Oricât ar părea de nesemnificativ, alegerile de astăzi îți croiesc drumul de mâine. E un drum potrivit cu visul tău?
Diferența între un drum greu ales de tine și unul ușor ales de alții sau conform cu regulile societății, este că cel ales de tine are o inimă. Are în el viață, bucurie și sâmburele unei realizări care va folosi și celorlalți.
Oricât ne-ar iubi oamenii din viața noastră, noi știm mai bine ce ne dorim și ce ne face fericiți, iar fricile lor nu ne ajută prea mult. În schimb, realizându-ți visul, poți să le arăți curajul tău și poate vei fi un exemplu și vor îndrăzni și ei să pășească cu încredere, pe calea care are inimă.
Viața e ușoară. Sau e grea. Și mai sunt și alternative de mijloc. Însă depinde de tine cu ce ochi o privești și cum perseverezi în direcția visului tău.
Toți avem potențialul de a ajunge pe vârful unui munte și să strigăm AM REUȘIT! Diferența o vor face însă, cei care nu s-au oprit la primele probleme și au continuat să meargă. Pe întuneric, ceață, nori.
Îți doresc un drum cu inimă care să-ți lumineze atât viața ta, cât și a altora.
Lasă-mi un comentariu mai jos și spune-mi, care e visul tău? Ce obstacole ai întâlnit pe drum și cum faci să nu renunți?
Raluca scrie și pe blogul său personal: entuziasm.ro.