Acasa » Atitudine » Optimism » Viaţa îţi oferă un dar în fiecare zi

Viaţa îţi oferă un dar în fiecare zi

Am scris multe articole în care am încercat să te fac să realizezi că asta e viaţa ta, acesta e momentul pe care îl trăieşti şi că acum e cel mai bine să începi să faci ceea ce îţi place, să simţi că trăieşti, să faci tot ce simţi tu că trebuie… până nu e prea târziu. Am încercat să spun lucrurile astea abordând teme şi subiecte diferite, cuvinte şi tipologii de formulări diverse. Îmi place să cred că din toţi oamenii care mi-au citit îndrumările, măcar unul a făcut ceea ce speram să facă cât mai mulţi; îmi place să cred că măcar pentru un singur om sunt şi voi rămâne acea persoană care i-a dat imboldul de care avea nevoie, poate chiar în cele mai grele momente.

Acum vreau să încerc şi altceva. Dar totuşi de ce rămân pe acelaşi subiect? Pentru că vreau să îţi dai seama, odată pentru totdeauna, cât de mult înseamnă să simţi că trăieşti cu adevărat în viaţa asta a naibii de scurtă.

Iată, aşadar, micul meu exerciţiu bazat pe un lucru fără de care nu prea putem exista, dar aici e folosit doar ca noţiune, ca idee, ca să îţi dai seama ce vreau să subliniez:

Încearcă să-ţi imaginezi că există în lumea asta o singură bancă, bancă la care ai un cont deschis şi care îţi furnizează în cont, în fiecare dimineaţă, nici mai mult nici mai puţin de 86.400 lei. Atenţie însă, la sfârşitul fiecărei zile banca îţi retrage toţi banii pe care nu i-ai folosit şi nu ţi-i mai înapoiază, nu există, aşadar, posibilitatea ca banii să fie reportaţi pentru a doua zi. Ce faci în situaţia asta? Aparent simplu. Cheltui toţi banii, corect?

Ei bine, află că în viaţa reală există o asemenea bancă, doar că poartă denumirea de TIMP. În fiecare dimineaţă primeşi 86.400 de secunde. Când vine seara, stai şi gândeşte-te. Fiecare secundă pe care nu ai folosit-o pentru tine, pentru un prieten, pentru o cauză nobilă este o secundă irosită. Timpul nu îţi oferă posibilitatea retrăirii secundelor pierdute, timpul nu iartă şi timpul nu uită. Următoarea dimineaţă ţi se deschide un alt sold, ţi se oferă alte 86.400 de secunde pe care trebuie să le foloseşti cum şi cât poţi tu mai bine şi mai înţelept. De ce să nu cheltui cu cap toate secundele?

Din acest drum lung, anevoios dar frumos numit VIAŢĂ nu există cale de întoarcere în trecut, nu există posibilitatea trăirii şi experimentării viitorului în avans. Fizic, există doar prezentul. Nu e păcat să îl iroseşti stând degeaba sau gândindu-te prea mult la trecut sau la viitor?

Investeşte în tine, investeşte în sănătate fizică şi psihică, investeşte înţelept în fericire şi în bine. Timpul nu stă pe loc pentru nimeni, lui nu-i pasă că acum ai prea mulţi bani sau că nu ai deloc, nu îi pasă de problemele tale sau de cât de bine îţi merge…el doar trece…şi trece.

Dacă ziua de ieri este istorie iar cea de mâine un mister, ei bine, ziua de azi este un dar. Apreciază-l şi preţuieşte-l. Va exista o zi când nu vei mai primi darul acesta şi atunci vei regreta pentru că nu ai făcut tot ce ai vrut atunci când ai avut ocazia.

Zâmbeşte. Gândeşte pozitiv. Iubeşte viaţa, oamenii, animalele. Ajută. Oferă. Învaţă. Călătoreşte.

Trăieşte!

 

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

4 răspunsuri

  1. Foarte frumos 😀 adica la fel ca toate articolele: frumoase 🙂
    Da te contrazici putin: zici ca „Fiecare secundă pe care nu ai folosit-o pentru tine, pentru un prieten, pentru o cauză nobilă este o secundă irosită.” iar la sfarsit ne indemni „Ajută. Oferă.”. Deci ar mai trebui sa mai si irosim timp pentru cei dragi.

    1. Mulţumesc frumos, Andrei. Posibil să nu mă fi făcut pe deplin înţeleasă. Tocmai asta vreau să spun, că timpul în care efectiv nu faci nimic, acela este timp irosit. Atunci când foloseşti timpul pentru tine, pentru cei dragi, pentru natură, pentru animale..acela este timp folosit cu un scop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!