Acasa » Practici » 5 remedii naturiste mai puțin cunoscute și beneficiile acestora

5 remedii naturiste mai puțin cunoscute și beneficiile acestora

Timp de secole, oamenii și-au îndreptat atenția către remediile naturiste pentru a combate afecțiuni precum răcelile, durerile de dinți, de cap sau boli mai grave. Această tendință continuă și în prezent.  Așadar, de la cele mai minore afecțiuni și până la adevărate stări patologice, tot mai mulți oameni aleg tratamentele realizate din plante, în detrimentul celor alopate.

De ce? Datorită beneficiilor acestor remedii naturiste asupra organismului. Acestea sunt eficiente și, în primul rând, nu au în compoziția lor substanțe chimice. De asemenea, acestea tratează numeroase afecțiuni și contribuie la buna funcționare a organismului. Mai exact, produsele naturale aflate în compoziția lor sunt benefice pentru un spectru larg de afecțiuni.

Iată mai jos cinci remedii naturiste mai puțin cunoscute și beneficiile acestora!


Extractul de cicoare

Încă din Antichitate, cicoarea este folosită ca un elixir pentru tratarea bolilor hepato-biliare. Aceasta contribuie la menținerea apetitului alimentar normal și poate reduce apetitul (dacă este administrată în timpul mesei) sau poate crește apetitul dacă este administrată înainte de a mânca.

Mai mult decât atât, cicoarea este recomandată și pentru asigurarea unei bune funcționări a sistemului digestiv. Pe lângă faptul că reduce aciditatea gastrică și simptomele de balonare, aceasta ajută și la reglarea tranzitului intestinal și a secreției biliare. 

Aceasta are și proprietăți depurative, contribuind la îmbunătățirea funcției de detoxifiere a organismului și la digestia grăsimilor. Extractul de cicoare este recomandat pentru echilibrarea sistemului imunitar și pentru că stimulează funcția pancreasului și normalizează glicemia.

Extractul de cicoare din gama Herbagetica se utilizează ca adjuvant în cazul obezității, bulimiei, colesterolului mărit, dar și a diabetului de tip II și a celui de tip I. În plus, acesta este recomandat și celor care suferă de dispepsie, ulcer gastric sau de candidoză digestivă.

Pulbere de Aloe amară

Pulberea de Aloe amară este cunoscută, în primul rând, pentru proprietățile sale de detoxifiere, dar și pentru că ajută la inhibarea apetitului alimentar și la îmbunătățirea funcțiilor sistemului digestiv.

Această pulbere este recomandată celor care au probleme cu activitatea pancreasului și celor care se confrunta cu simptomele specifice dezechilibrului florei intestinale. În plus, acest remediu naturist contribuie la reglarea concentrațiilor de glucoză din sânge și susține organismul în lupta sa eficientă împotriva infecțiilor.

Specialiștii recomandă și pulberea de aloe amară datorită faptului că îmbunătățește drenarea limfatică, fiind benefică și pentru eliminarea toxinelor din corp. Însă, pe lângă toate aceste beneficii ale sale, pulberea de Aloe amară este populară și datorită faptului că stimulează producția de colagen și ajută la menținerea sănătății pielii.


Cartilajul de rechin

Cartilajul de rechin este benefic mușchilor, oaselor și celulelor organismului, iar multiplele minerale pe care le conține îl recomandă. Acest produs ajută la reducerea durerilor articulare și asigură lubrifierea articulațiilor, stimulând producția de colagen. În plus, acesta este recomandat și în cazul tratamentelor aferente traumatismelor musculare, articulare și sinoviale.

Pe lângă toate aceste beneficii, cartilajul de rechin întărește sistemul imunitar și stimulează activitatea limfocitelor care neutralizează celulele canceroase.

Mai mult decât atât, cartilajul de rechin este unul dintre cele mai apreciate remedii naturale datorită faptului că inhibă vascularizarea tumorilor și contribuie la diminuarea efectelor secundare severe ale tratamentelor oncologice.

Așadar, datorită compoziției sale, acesta oferă numeroase beneficii organismului uman și este considerat o opțiune viabilă în cazul diverselor afecțiuni precum cancerul, psoriazisul și reumatismul.


Extractul din frunze de măslin

Despre beneficiile măslinelor și ale uleiului de măsline știu mulți, însă nu la fel de mulți sunt cei care știu că extractul din frunze de măslin are numeroase avantaje asupra organismului. Acest remediu naturist are un efect imunostimulent puternic. De exemplu, în cazul bolnavilor de SIDA, acesta a condus la redresări spectaculoase ale numărului de celule imunocompetente și a întărit sistemul imunitar.

De asemenea, extractul din frunze de măslin are capacitatea de a distruge virușii și bacteriile din tubul digestiv și de pe tractul urinar și respirator. În plus, acesta este benefic și în cazul toxiinfecțiilor alimentare și întărește membrana celulară, făcând organismul uman mult mai puternic în cazul infecțiilor.

Acest remediu naturist are efecte pozitive și în cazul virozelor, a herpesului, a laringitei, a pneumoniei sau a infecțiilor pielii. Mai mult decât atât, acesta are efecte benefice și pentru cei care suferă de diabet, ateroscleroză, hipertensiune sau TBC.


Extractul din alge AFA

Extractul din alge AFA este popular datorită faptului că stimulează producţia de celule stem adulte din organism şi ajută la regenerarea acestuia. Pe lângă faptul că protejează celulele nervoase și neutralizează celulele canceroase, acest extract ajută și la eliminarea stresului.

Alga AFA, considerată a fi și un superaliment, prezintă multiple proprietăți terapeutice, aceasta fiind considerată și o sursă bogată de nutrienți. Extractul din această algă previne și reduce inflamațiile, contribuind la inhibarea formarea și dezvoltării tumorilor. Aceasta este recomandată atât în cazul celor care au un sistem imunitar slăbit, cât și a celor care suferă de cancer, hepatită, leucemie, Alzheimer sau Parkinson.

Chiar dacă pe piață există numeroase tipuri de medicamente alopate, care tratează nenumărate afecțiuni, tot mai mulți oameni își îndreaptă atenția către remediile naturiste. Pe lângă faptul că sunt realizate din plante sau alte ingrediente naturale, acestea au numeroase efecte benefice asupra sănătății. Așadar, dacă sistemul tău imunitar este slăbit sau suferi de o boală mai gravă, ia în considerare remediile naturiste pe care le ai la dispoziție pentru tratarea problemelor de sănătate.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!