Acasa » Atitudine » Schimbare » 6 abilităţi din care ai numai de câştigat

6 abilităţi din care ai numai de câştigat

Fii sincer cu tine şi cu cei din jurul tău

Atunci când exersezi un comportament pentru o anumită perioadă de timp, acesta se transformă într-un obicei. Când s-a transformat într-un obicei, începe cu timpul să facă parte din modul tău normal de a fi.

Când vine vorba de sinceritate, acesta este un obicei care nu permite excepţie pentru că în momentul în care ai început să paşeşti pe terenul mlăştinos al lipsei de sinceritate, începi sa te afunzi cu timpul din ce în ce mai mult.

Cel mai simplu este să cauţi mereu să trăieşti o viaţă sinceră pentru că o astfel de viaţă conduce la o minte liniştită. Iar o minte liniştită este ceva nepreţuit. Chiar dacă sunt mulţi oameni care au un anumit obicei, asta nu înseamnă că este ceva bun.

Oferă respect oamenilor din jurul tău, îndiferent de vârstă

Când vine vorba de respect, nu există anumite limite sau anumite clase sociale care să definească grupul de oameni care merită să fie respectat. Tratează pe toată lumea cu acelaşi nivel de respect pe care l-ai avea atunci când stai de vorbă cu bunicii tăi şi acelaşi nivel de răbdare pe care l-ai avea cu fratele/sora mai mică.

Ştiu, poate fi dificil uneori. Însă tocmai acele situaţii în care simţi că nu mai poţi, sunt momente ideale în care ai de învăţat foarte multe lucruri despre tine.

Exersează capacitatea de a fi flexibil în cât mai multe situaţii

Experienţele prin care treci îţi modelează personalitatea şi modul în care comporţi. Caută să ai cât mai multe experienţe care simţi că te reprezintă şi asigură-te că le împărtăşeşti cu oamenii la care ţii şi pe care îi apreciezi. Dacă stai şi te gândeşti bine, povestea vieţii tale este o înşiruire de experienţe. Cu cât ai mai multe experienţe, cu atât povestea devine mai interesantă.

Asumă-ţi responsabilitatea alegerilor pe care le faci

Ştiu, de multe ori este mult mai simplu să arătăm cu degetul către altcineva. Când îţi vine să faci asta, mai ales în situaţii în care ştii că şi tu ai contribuit, mergi în faţa unei oglinzi şi arată cu degetul spre oglindă. Da, exact! În acel moment, persoana din faţa ta putea face o alegere.

Fie alegi să devii stăpânul deciziilor tale sau ele vor deveni stăpânul tău.

Ridică-te deasupra aşteptărilor

Există un număr consistent de oameni care fac promisiuni de care abia pot să se ţină. Promit marea cu sarea şi abia dacă livrează ceva mediocru. Dacă vrei să fii o persoană apreciată, caută să faci exact invers. Coboară preţul serviciilor pe care le oferi astfel încât să reuşeşti de fiecare dată să oferi mai mult decât se aştepta persoana care primeşte. Astfel, în ochii oamenilor din jur, va părea mereu că ceea ce faci şi oferi este mai valoros decât ceea ce ceri.

Pe cât posibil, concentrează-te mai mult pe ceea ce este cu adevărat important

Am trecut prin asta si cunosc destui oameni care încă mai fac asta. Îţi concentrezi atenţia pe 3 – 5 lucruri de care eşti absolut convins că trebuie să le termini într-un timp cât mai scurt. La sfârşitul zilei dacă ai dus 2 până la capăt şi te simţi foarte obosit.

Ţine minte că societatea ridică unde foarte sus oamenii care sunt experţi în ceea ce fac. Faptul că munceşti din greu este un lucru important însă nu atunci când îţi împrăştii eforturile în 10 direcţii. Concentrează-ţi atenţia pe mai puţin şi devino foarte bun în acel lucru.

Cultivă şi creşte cu atenţie aceste 6 abilităţi. Timpul trece şi calitatea roadelor pe care le vei culege depinde doar de tine.

Vlad Negrilă – NLP Trainer

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!