Acasa » Atitudine » Schimbare » Wi-Fi 6E, primul upgrade major pentru internetul wireless

Wi-Fi 6E, primul upgrade major pentru internetul wireless

Wi-Fi 6E, primul upgrade major pentru internetul wireless, va pune mai multă presiune pe calitatea găzduirii web

Utilizatorilor de internet din întreaga lume li se pregătește un nou standard de viitor în ceea ce privește serviciul de Wi-Fi. Noul Wi-Fi 6E este primul upgrade major pentru internetul fără fir în ultimii 20 de ani. Acesta va permite viteze mai mari de transfer, după ce conexiunile suport (cele fixe) și conexiunile de date mobile au avansat extrem de mult în ultimele două decenii.

Internet WiFi mai bun înseamnă experiențe mai intense pentru utilizatori, dar și mai multă presiune pe proprietarii de website-uri. Aceștia au un motiv în plus să se asigure că oferă platformele lor în condiții excelente de acces. Implicit, crește presiunea pentru alegerea unor servicii de găzduire web de înaltă calitate, care să ofere uptime aproape de 100% și viteze mari de încărcare a tuturor paginilor. 

Dacă până acum utilizatorii puteau sa considere anumite vulnerabilități la acest capitol drept o consecință a utilizării rețelelor Wi-Fi (nu suficient de bune), în viitor aceștia se vor obișnui cu noile standarde de super viteză. Magazinele online, dar și website-urile de publishing vor resimți cel mai mult această presiune, pentru că traficul lor este monetizat cel mai rapid prin prisma experienței utilizatorului.

Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Coreea de Sud, Chile și Emiratele Arabe Unite sunt printre țările care au aprobat până acum noul Wi-Fi 6E. Este de așteptat ca noul standard să fie acceptat rapid de piețe, drept dovadă multe dintre smartphone-urile, laptopurile, routerele și smart TV-urile care se vor lansa începând cu anul 2021 vor fi dotate cu conexiune Wi-Fi 6E. De altfel, conform IDC, în primele luni ale acestui an vor deveni disponibile pe piață primele dispozitive cu acest suport Wi-Fi de nouă generație. Smartphone-urile vor fi dispozitivele deschizătoare de drum, însă în scurt timp vor urma și celelalte device-uri.

România este obișnuită cu vitezele mari ale conexiunilor la internet, însă măsurătorile se referă în cele mai multe cazuri la conexiunile de internet fix accesate direct și la conexiunile de internet mobil, unde acum se implementează 5G (deja realitate în București și alte localități din țară, chiar dacă încă nu s-au acordat oficial licențele pentru operatorii de telefonie mobilă).

Wi-Fi reprezintă numele comercial pentru tehnologiile realizate pe baza standardelor de comunicație din familia IEEE 802.11 utilizate pentru realizarea de rețele locale de comunicație (LAN) fără fir (wireless, adică WLAN) la viteze echivalente cu cele ale rețelelor cu fir electric de tip Ethernet, conform Wikipedia. Astăzi, suportul Wi-Fi a devenit de bază pentru multe gadgeturi, de la smartphone-uri și laptopuri, la tablete, console de jocuri și desigur televizoare de tip Smart TV.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!