Acasa » Atitudine » Afirmă-ţi convingerile! – 3 lecţii de la Muhammad Ali

Afirmă-ţi convingerile! – 3 lecţii de la Muhammad Ali

Cassius Clay, cunoscut apoi sub numele de Muhammad Ali, înainte de primul său mare meci de box (cu Sonny Liston) a dat o declaraţie în ziar care număra patru cuvinte: Sunt cel mai bun!

Desigur că ziarele au redat declaraţia mai departe, cititorilor, într-un mod ironic, luându-l pe Ali peste picior. El n-avea cum să fie „cel mai bun” dacă era abia la primul său meci mare de box!

Dar da, Ali l-a învins pe Sonny şi presa a început să aibă încredere în el. El nu numai că a câştigat, dar a şi prezis că va câştiga…

Cum e posibil ca un tânăr boxeor să declare că-i cel mai bun şi chiar să aibă puterea să dovedească asta, bătându-i pe cei mai buni din branşă?

Răspunsul: afirmaţiile!

Ali a evoluat atât de mult cu timpul încât putea prezice chiar şi runda în care îşi făcea oponentul knok-out. Cu excepţia a unul sau două cazuri el nu a greşit niciodată predicţia…

Lecţia 1 – Prezentul, nu viitorul!

Ali nu spunea: „Sunt bun!”, „Anul acesta voi fi cel mai bun.”, „Anul acesta voi fi campion mondial!”, „Îl voi bate pe Sonny!”.

El spunea: „Sunt cel mai bun!”

Astfel el vorbea despre PREZENT şi nu despre viitor. Conştientul nostru lucrează doar în prezent. Subconştientul poate lucra şi în viitor. Prin puternica afirmaţie „Sunt cel mai bun!”, el îşi anunţa conştientul că trebuie să lucreze… ACUM! Iar prin faptul că în mod conştient îşi spunea că-i cel mai bun, astfel îşi „manipula” şi subconştientul să accepte faptul că n-are voie să dea greş – el fiind, repet, cel mai bun.

Deci: Prezentul, nu viitorul.


Atitudinea este totul – Jeff Keller – 25% reducere aici


Lecţia 2 – Nu există cale de întoarcere!

De ce ţinea Ali mereu să facă pe arogantul şi să anunţe în presă că-i cel mai bun?

Pentru că astfel nu mai avea cale de întoarcere! Dacă cumva îşi lua bătaie, el se făcea de râs în mod public pentru că anunţase că el este cel mai bun.

N-ai cum să declari ceva şi apoi să nu te ţii de cuvânt.

Astfel că Ali amintea ori de câte ori putea că el Este cel mai bun!: în presă, în faţa oponenţilor, oriunde.

Deci: Spune tuturor, astfel nu vei permite o cale de întoarcere.

(Dacă încerci să te laşi de fumat, spune tuturor treaba asta. Îţi va fi greu apoi să găseşti o cale de întoarcere. E ruşinos să arăţi tuturor că n-ai deloc ambiţie!)

Lecţia 3 – Credibilitate!

Afirmaţiile sunt de fapt un joc al minţii. Un joc personal… dar şi un joc cu cei din jur.

Ali a devenit campion mondial şi acum avea credibilitate. Când anunţa presa că va elimina pe cineva în runda trei, avea dreptate…

Dar nu numai că avea dreptate, încerca să se asigure că oponentul său aude declaraţia sa.

De ce? Pentru că în subconştientul oponentului său exista frica. De cele mai multe ori Ali nu greşea când prezicea… Şi de multe ori Ali a câştigat meciuri de box nu fizic, ci cu ajutorul minţii.

Puterea de afirmare a lui Ali devenise atât de puternică încât nu numai că el credea ceea ce zicea, dar îşi făcea şi oponentul să-l creadă! Cumva-cumva, când runda prezisă venea, oponentul avea aşteptarea negativă de a fi făcut knok-out. Şi aşa se întâmpla…

Deci: Fă-te credibil. Atât pentru tine cât şi pentru cei din jur.

Bonus

O altă tehnică folosită de Ali în meciuri era să nu stea jos în pauzele dintre runde. Era o metodă foarte simplă prin care comunica cum subconştientul adversarului şi îi transmitea faptul că el:

1. nu este obosit.
2. este invincibil.
3. este relaxat.
4. n-are nevoie de masajul antrenorului.
5. îl va bate…

Chiar şi asta era o afirmaţie, dar pe care o comunica indirect.

Tu cum poţi să te foloseşti de afirmaţii?

şi vă las cu faimosul meci…

A se observa cum Ali este huiduit de sală, dar totuşi câştigă…

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

5 răspunsuri

  1. Daca vreodata se va face si teorie la ora de educatie fizica, cred ca ar trebui sa includa si aceste Lectii de viata de la Muhammad Ali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!