Acasa » Atitudine » Schimbare » Ce trebuie să faci pentru ca parfumul să persiste mai mult pe piele

Ce trebuie să faci pentru ca parfumul să persiste mai mult pe piele

Pentru a maximiza persistența parfumului pe piele și haine, există câteva trucuri eficiente pe care le poți încerca. Aceste sfaturi te vor ajuta să te bucuri de aroma preferată, pentru o perioadă mai îndelungată de timp.

Persistența unui parfum depinde de mai multe lucruri. Spre exemplu, în funcție de concentrația acestuia (parfum, apă de parfum, apă de toaletă etc.), de chimia personală a pielii și de modul de aplicare, acesta poate fi mai concentrat sau se poate simți mai intens. În general, parfumurile cu concentrații mai mari de uleiuri esențiale vor avea o persistență mai lungă, însă persistența unui parfum mai depinde și de alte lucruri. Care sunt acestea și ce trebuie să faci pentru ca parfumul să persiste mai mult pe piele? Află din articolul de mai jos.

Aplică parfumul pe pielea hidratată

Primul lucru ce poate intensifica aroma parfumului este hidratarea pielii. Pielea bine hidratată reține mai bine parfumul, indiferent că este vorba de parfumuri fresh sau de parfumuri arabesti. Așadar, după duș, aplică o loțiune sau un ulei neutru, care nu concurează cu aroma parfumului. Iar dacă este posibil, poți aplica o loțiune din aceeași gamă cu parfumul. Acest lucru va ajuta la încapsularea aromei în piele, prelungindu-i durata de viață.

Pulverizează parfumul pe punctele în care se simte pulsul

Punctele unde pulsul este palpabil (încheieturile mâinilor, gâtul, în spatele urechilor, coatele și genunchii) sunt locuri unde căldura corpului ajută la difuzarea parfumului pe parcursul zilei. Așadar, aplică parfumul în aceste locuri. Această tehnică permite parfumului să se dezvolte frumos și să persiste mai mult timp. Iar ca un truc, poți aplica parfumul chiar și seara, după duș și hidratare, în spatele urechilor. Astfel, pielea va fi mereu parfumată.

Evită să freci încheieturile după aplicare

Deși mulți dintre noi fac acest lucru după pulverizarea parfumului, frecarea încheieturilor poate, de fapt, să diminueze persistența acestuia. Mișcarea de frecare poate încălzi pielea și poate duce la o evaporare mai rapidă a notelor de vârf. Așadar, încearcă să renunți la această practică și să pulverizezi parfumul doar în zonele de puls pe care le simți. Atenție, însă, și la cantitatea de parfum pe care o aplici. Nu este recomandat să pulverizezi nici foarte mult. Specialiștii susțin că un parfum ți se potrivește atunci când tu nu îl simți, după ce l-ai aplicat, însă cei din jurul tău îl pot mirosi.

Depozitează parfumul într-un loc răcoros și uscat

Dacă până acum nu ai dat prea mare importanță locului în care depozitezi parfumul, de azi înainte, poate ar fi indicat să fii mai atent la acest aspect. Iar motivul este unul simplu: expunerea la lumină și variațiile de temperatură pot influența compoziția chimică a parfumului, afectându-i aroma și persistența. Iată, așadar, de ce este important să păstrezi parfumul într-un loc răcoros și ferit de lumina directă a soarelui. Pe termen lung, o astfel de depozitare poate ajuta la menținerea calității produsului.

Aplică parfumul și pe haine

Deși părerile în legătură cu acest aspect sunt împărțite, realitatea este că țesăturile pot reține parfumul pentru o durată mai lungă. Tocmai de aceea, dacă îți dorești ca aromele să se simtă mai intens și să persiste mai mult timp, poți aplica parfumul chiar și pe haine. Important este să respecți distanța de la care pulverizezi. Aceasta ar trebui să fie de aproximativ 15-20 cm față de haine, pentru a evita apariția petelor. Totodată, este indicat să aplici parfumul pe țesături care nu vin în contact direct cu pielea, cum ar fi eșarfele sau reverele hainelor. Totuși, fii atent la țesăturile delicate, care pot fi afectate de alcoolul conținut în parfum.

În concluzie, aplicând sfaturile de mai sus, te vei bucura de aroma acestuia pentru o perioadă mai îndelungată.

 Sursă foto: freepik.com

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!