Acasa » Dezvoltare personală » Sport » Semne ale posturii incorecte si cum te poate ajuta o clinica kinetoterapie Bucuresti

Semne ale posturii incorecte si cum te poate ajuta o clinica kinetoterapie Bucuresti

clinica kinetoterapie Bucuresti

Postura incorecta nu inseamna numai o pozitie necorespunzatoare a coloanei vertebrale si eventualele dureri care pot aparea din cauza acesteia. Exista o multime de alte simptome care iti pot afecta calitatea vietii permanent – multe dintre aceste simptome sunt rareori asociate cu postura incorecta.

Problemele legate de postura beneficiaza deseori de tratament din partea specialistilor in kinetoterapie. Astfel, in urma unui consult de baza/de rutina al unui medic generalist, acesta iti va recomanda o clinica de terapie fizica sau o clinica de kinetoterapie din Bucuresti, dupa caz.

Iata cateva alte lucruri pe care trebuie sa le stii despre postura incorecta – identificarea tuturor simptomelor, precum si despre ajutorul de care poti beneficia intr-o clinica de kinetoterapie.

Care sunt semnele posturii incorecte?

Exista atat semne (vizibile), cat si simptome la care poti fi expus zilnic atunci cand mentii o postura incorecta pentru un timp indelungat. De exemplu, postura incorecta poate fi si modul in care stai fiecare zi pe scaun la locul de munca – acest mod devine un obicei care afecteaza coloana vertebrala, implicit postura, chiar si atunci cand incerci sa limitezi timpul petrecut pe scaun.

  • Postura aplecata, caracterizata de umeri rotunjiti – pozitia naturala a umerilor este una usor relaxata, caracterizata de umerii lasati putin in jos. Totusi, acestia trebuie sa fie mai mult sau mai putin paraleli cu colana vertebrala, anume nu trebuie sa fie arcuiti/rotunjiti inainte. Acesta este un semn al posturii incorecte si necesita atentia unui specialist dintr-o clinica kinetoterapie Bucuresti;
  • Burta rotunjita, nu neaparat cauzata de depuneri de grasime – persoanele cu o greutate optima care prezinta o burta rotunjita pot avea o postura incorecta. Efectul de burta rotunjita poate fi indepartat partial prin simpla constientizare a posturii incorecte. Un specialist iti poate spune mai multe despre cum poti elimina complet acest efect, mai ales atunci cand grasimea corporala este in limitele acceptate si nu mai stii ce sa faci;
  • Genunchi indoiti in timpul mersului sau cand stai in picioare – piciorul ar trebui sa fie drept atunci cand stai in picioare si in cele mai multe etape din procesul mersului. O pozitie inactiva – stat normal in picioare – nu ar trebui sa fie caracterizata de genunchi indoiti – este semnul unei posturi incorecte;
  • Cap aplecat posterior sau anterior – evident, capul ar trebui sa stea intr-o pozitie dreapta, asemenea umerilor. O pozitie aplecata inainte sau chiar si inapoi este una necorespunzatoare si marcheaza o postura incorecta care a fost mentinuta frecvent pentru un timp indelungat;
  • Dureri musculare si oboseala – nu in ultimul rand, majoritatea persoanelor cu o postura incorecta atribuie durerile musculare si oboseala generala stresului sau efectului de burnout. Totusi, de obicei, aceste simptome sunt mai degraba cauzate de catre postura incorecta. Un specialist dintr-o clinica de kinetoterapie din Bucuresti iti va putea confirma acest lucru.
clinica kinetoterapie Bucuresti

Cum te poate ajuta o clinica de kinetoterapie Bucuresti?

Cel mai bun mod prin care o clinica te poate ajuta il reprezinta planul de tratament personalizat. Astfel, pe langa exercitiile uzuale menite sa imbunatateasca postura, vei beneficia si de sesiuni de tratament tintite fix spre problemele tale – fie ca este vorba despre dureri musculare sau despre efectul de burta rotunjita.

Clinica de kinetoterapie Bucuresti Atletico Kinetic este locul in care poti gasi specialistii care sa te ajute sa revii la o postura corecta, la o stare generala de sanatate buna!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!