Acasa » Dezvoltare personală » Creativitate » Cum îți poți crea propriul colț de inspirație

Cum îți poți crea propriul colț de inspirație

Liniștea mentală este un factor foarte important pentru noi toți. Fie că numim acest lucru „liniște”, „inspirație” sau „moment recreativ”, cu toții avem nevoie de asemenea momente. Aceste mici clipe, deși sunt uneori pline de idei și inspirație, ne aduc, în mod ironic, liniște și calm.

Poate ai crede că persoanele din domeniul creativ au nevoie de un asemenea „colț al lor” însă cu toții avem mici pasiuni care ne relaxează. A avea un spațiu special dedicat pasiunilor tale te va face să te simți instant liniștit și calm când te vei afla în acel areal, fără să fie nevoie să practici pasiunea pentru care ai rezervat spațiul respectiv.

Mic sau mare, cu toții ne putem crea un asemenea spațiu al creativității și recreării. Iată câteva sfaturi simple.

  1. Definește scopul locului

Înainte de orice, definește scopul locului pe care urmează să-l creezi. Acesta nu trebuie să aibă întrebuințări multiple! Dacă hotărăști să folosești locul doar pentru citit, desenat sau vizionat filme, folosește-l doar pentru aceste lucruri.

De ce? Pentru că, involuntar, creierul tău va asocia spațiu respectiv cu o anumită stare. Cu cât spațiul respectiv va fi utilizat pentru mai multe lucruri, cu atât creierul va deveni mai confuz în ceea ce privește scopul și emoția asociată spațiului. De exemplu, dormitorul este involuntar asociat somnul, odihnei și liniștei. De aceea probabil de cuprinde un sentiment de liniște și siguranță când intri în dormitor. Dacă folosești dormitorul pentru a lucra, a mânca și alte activități, cel mai probabil acea încăpere își va pierde din semnificație.

  1. Identifică principalele lucruri care îți fac plăcere

Ai putea începe prin a identifica principalele trei culori care îți aduc o stare de bine. Ulterior, va trebui să încerci să incluzi acele culori în spațiul tău de recreere.

Iată câteva lucruri la care poți fi atent:

  • Culori și tonalități
  • Preferi să ai muzică suavă pe fundal sau să fie totul cufundat în liniște?
  • Lumină sau întuneric?
  • Texturi delicate sau stridente?

Și lista poate continua. Trasează principalele linii ale lucrurilor care îți plac și ai deja o primă schiță a spațiului tău ideal.

  1. Adaugă pozele preferate

Prin simplul fapt că vei fi înconjurat de poze imprimate – lucru ce nu prea îl mai vezi în ziua de azi, îți va aduce liniște și bucurie. Alege poze din copilărie, cu familia și prietenii dragi sau chiar cu animalul sau animalele de companie.

Vei avea mereu un motiv de a zâmbi când îți arunci privirea în jur.

Inspirație

  1. Adaugă plantele potrivite

Poate vei spune că nu ești fanul plantelor sau al aranjamentelor florale.

Ei bine, este dovedit științific că este benefic pentru sănătatea mentală să fim înconjurați de plante. Plantele sunt asociate cu prospețimea și prosperitatea, așadar ne fac să ne simțim mai bine fără să ne dăm seama. Nu în ultimul rând, te ajută să menții aerul din încăpere curat.

Dacă știi că nu ești cea mai potrivită persoană în a avea grijă de plante în ghiveci, apelează la plantele suculente sau cactuși. Aceste plante nu necesită foarte multă atenție și îngrijire, așadar cel mai probabil nu vei da greș cu ele.

  1. Mirosul potrivit

Fie că este vorba o cană aburindă de ceai, cafea, ciocolată caldă, mirosul unei lumânări aprinse sau bețișoare parfumate, asociem mirosurile cu diferite amintiri și sentimente.

Cu siguranță ai trecut pe lângă o brutărie care mirosea a cozonac proaspăt copt, fix ca la mama acasă. Acel miros probabil îți va aminti de familie, bucurie, copilărie și liniște. Asociem mirosurile mult mai ușor cu amintiri decât cu mirosul în sine.

Identifică ce mirosuri le asociezi cu amintiri fericite și include-le în încăperea pentru recreere. Poți face acest lucru cu ajutorul lumânărilor parfumate; acestea sunt disponibile în foarte multe arome și miresme, așadar cu siguranță vei găsi o lumânare parfumată pe placul tău.

 

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!