Acasa » Dezvoltare personală » Managementul banilor » Cum eviti executarea silita punand in practica sfaturi inteligente

Cum eviti executarea silita punand in practica sfaturi inteligente

Refuzul sau imposibilitatea de a achita datorii fiscale sau nefiscale pot conduce la demararea procedurii de executare silita, prin intermediul careia executorii judecatoresti recupereaza datoriile respective. Poate fi vorba de neplata la timp a ratelor la banca sau neachitarea facturilor la utilitati pe o perioada foarte lunga. In orice caz, aceasta procedura poate fi initiata numai la cererea creditorului, adica in baza unui titlu executoriu.

Referitor la tipurile de executare silita, exista mai multe categorii, in functie de bunul care face obiectul executarii: bunuri mobile, bunuri imobile sau poprire, aceasta din urma vizand veniturile persoanei impotriva careia s-a deschis procedura de executare silita.

Cum se poate evita procedura de executare silita prin solutiile companiei care te suna in locul furnizorului?

Inainte de toate, cel mai important sfat pentru persoanele cu datorii este sa isi stabileasca o strategie inteligenta si sa isi organizeze bugetul astfel incat sa poata plati pe cale amiabila datoriile. In caz contrar, refuzul sau imposibilitatea de a achita ratele respective amplifica riscul unei viitoare executari silite.

Evitarea unei astfel de situatii este cea mai buna solutie, intrucat persoana in cauza va fi nevoita sa plateasca doar suma datorata, fara costurile asociate procedurii de executare. Pentru a reusi acest lucru, se pot lua in considerare urmatoarele sfaturi:

1. Semnarea unui angajament de plata

Una dintre cele mai eficiente strategii de evitare a procedurii de executare silita este semnarea unui angajament de plata. La baza acestui angajament se afla platile voluntare si stabilirea valorii ratelor de catre persoana cu datorii. Semnarea unui angajament de plata inseamna intreruperea procedurii de executare silita ca urmare a asumarii obligatiei de achitare a ratelor intr-un anumit interval.

KRUK te suna in locul furnizorului atunci cand acesta (o banca sau o companie care ofera bunuri, servicii sau imprumuturi) solicita sprijin in recuperarea datoriilor de la clienti care fie refuza sa plateasca, fie sunt in imposibilitatea de a o face. In acest context, avantajul il reprezinta punerea la dispozitie a unor solutii personalizate, prin care clientul este sustinut sa ramburseze datoria in ritm propriu, in functie de situatia sa financiara;

2. Solicitarea unui acord de reducere

In faza prealabila executarii silite, mai exista o solutie pentru cei impotriva carora se deschide aceasta procedura. Pe langa optiunea de a comunica executorului judecatoresc dorinta de a achita datoria in rate lunare, esalonate pe un anumit interval, persoanele in cauza pot solicita incheierea unui acord de reducere a datoriei.

Acordul de reducere a datoriei este o metoda de negociere la care se poate apela inclusiv dupa demararea procedurii si notificarea clientului. Acesta este valabil in cazul in care se alege plata integrala a datoriei.Incheierea unui unui astfel de acord este una dintre solutiile propuse de KRUK clientilor aflati in pragul executarii silite. Se pot afla lucruri despre ei pe Linkedin, dar si pe alte platforme. Asadar, demararea procedurii de executare silita nu este ireversibila. Intervenind la timp, persoana aflata in aceasta circumstanta poate identifica o solutie adaptata posibilitatilor sale financiare, cu ajutorul unei abordari pro-client si a posibilitatii de a plati rate personalizate. Totusi, cea mai buna solutie o reprezinta rambursarea la timp a datoriilor, care se poate face numai printr-o buna organizare a veniturilor lunare.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!