Acasa » Dezvoltare personală » Autoevaluare » Cum obții ceea ce vrei în 2017? 5 sfaturi simple

Cum obții ceea ce vrei în 2017? 5 sfaturi simple

2017… Un nou an se apropie cu pași repezi și nimic nu se compară cu senzația de a privi cu nostalgie spre anul ce urmează să se încheie și să analizezi tot ce ai realizat. Această perioadă este o foarte bună ocazie să vezi dacă ai reușit să-ți atingi obiectivele propuse și dacă le poți prelungi și pentru 2017.

Dacă vrei să obții mai multe succese în anul care vine sau să-ți duci până la capăt proiectele nefinisate, atunci încearcă să urmezi sfaturile de mai jos. Cu siguranță îți vor fi de folos!

  • Fă-ți un plan

Pare banal, dar o listă cu dorințele și scopurile tale pentru următoarele 365 de zile este o metodă foarte eficientă de a înțelege pe ce să pui accentul, ce îți dorești de fapt, cum să-ți organizezi corect timpul și resursele tale interioare. Când știi ce vrei e mult mai ușor să obții acest lucru. În plus – gândurile au tendința de a se materializa, iar când aceste gânduri sunt scrise foarte clar pe hârtie, puterea acestei legi crește considerabil. Fă-ți o astfel de listă chiar în seara de Anul Nou, citește fiecare punct cu atenție și apoi ascunde foaia. Peste un an – verifică lista. Vei vedea că funcționează și vei fi mândru de tine!

  • Fă o faptă bună

Cu toții știm proverbul “Bine faci, bine primești”, dar cât de des îl aplicăm în viața de zi cu zi? Orice faptă și acțiune are consecințe, deci ai grijă ce faci, cum îi tratezi pe alții și ce metode aplici în calea succesului. Implică-te în acțiuni de voluntariat, acte caritabile, cedează când este cazul și ajută-l pe acela care are nevoie de tine – mai devreme sau mai târziu vei fi răsplătit îndoit!

  • Descoperă cel puțin o țară străină

Dalai Lama spunea să alegi o nouă țară în fiecare an. Dar de ce? Ei bine, călătoritul se poate dovedi mult mai benefic decât o simplă escapadă. Interacțiunea cu noi culturi și oameni îți poate schimba foarte mult perspectiva despre lume și despre conexiunile care există de fapt între noi toți. Mai ales dacă ești încă student, profită de această perioadă, de timpul de care dispui și nu rata șansa de a descoperi ceea ce nu scrie în cărțile de curs. Totodată călătoritul îți va aduce noi provocări care te vor ajuta să te cunoști mai bine pe tine însuți.

Cum ar fi să accepți provocarea work and travel? Poți câștiga bani și călători în același timp, vizitând locuri pe care nu le-ai văzut niciodată și punându-ți deoparte bani pentru următorul an de studii. Posibilității sunt infinite – doar trebuie să le folosești!

  • Acceptă provocările

Niciodată să nu te oprești din studiu, indiferent de ce vârstă ai, cât de ocupat ești la serviciu și cât de deștept te consideri deja. O nouă limbă străină, un curs de croitorie sau de grădinărit, un curs de SEO daca esti din Republica Moldova (sau poti cauta si la tine in tara) sau lecții de tango – fiecare dintre aceste ocupații vor aduce în viața ta mai multă diversitate, noi prieteni, comunicare și mai multe cunoștințe.

  • Iartă

Sună mult mai simplu decât este cu adevărat, dar dacă vrei să pășești în anul care vine cu inima deschisă, trebuie să o faci. Indiferent de îți e prieten, rudă apropiată ori coleg de serviciu, încearcă să ierți și să te eliberezi de emoțiile negative care zac în interior și să-i mai dai o șansă. Toți greșesc! Supărările sunt asemenea unor bagaje enorme, umplute cu pietre. Cum poți pleca într-o călătorie cu ele? Sunt inutile, nu? Cel mai simplu e să le arunci!

Dorina Livițchi

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!