Acasa » Dezvoltare personală » Nutriție » Cum să mănânci sănătos în timp ce lucrezi de acasă?

Cum să mănânci sănătos în timp ce lucrezi de acasă?

Lucrezi de acasă și te întrebi care va fi următoarea ta masă? Cum te vei asigura că este sănătoasă? Simți că lucrul de acasă te face să adopți obiceiuri alimentare nesănătoase? Sau ești în căutarea unor sfaturi noi pentru a-ți menține sănătoasă alimentația?

În timp ce lucrezi de acasă, gospodăria ta poate fi un echilibru de timp între biroul de acasă și bucătărie. Când nu ești în bucătărie, îți propui să încerci toate variantele în care poți mânca sănătos în timp ce lucrezi de acasă și să elimini orice îndoială referitoare la beneficiile regimului alimentar sănătos.

Alimentația sănătoasă combate bolile, oboseala și alte obiceiuri proaste, care sunt toate deosebit de importante atunci când lucrezi de acasă. Să descoperi cum să rămâi sănătos și să-ți menții corpul curat, atunci când lucrezi pentru prima dată de acasă și jonglezi cu noul program de lucru, poate fi copleșitor.

Vrem să te sprijinim cu următoarele sfaturi, care acoperă principalele noastre obiective de a mânca sănătos în timp ce lucrezi de acasă:

  • Cum să elimini mâncarea nesănătoasă ca gustări atunci când lucrezi de acasă
  • Cum să îți porționezi mesele și să eviți supraalimentarea în timp ce lucrezi de acasă
  • Cum să alegi mâncăruri care sunt consistente, să te simți bine și să fii sănătos

Cum să elimini gustările nesănătoase atunci când lucrezi de acasă

Nu cumpăra mâncare nesănătoasă!

Acest lucru este mult mai ușor de spus decât de făcut, dar totul începe cu cumpărăturile tale zilnice. Dacă nu ai mâncare nesănătoasă acasă nu o vei putea mânca.

Când mergi la cumpărături, urmează următorul traseu: secțiunea de produse de bază, secțiunea de cereale, semințe și nuci, culoarul de lactate și ouă și, în cele din urmă, secțiunea pentru fructe și legume proaspete. Pe scurt, evită raioanele cu tentații!

Dacă ajungi la secțiunea de mâncare nesănătoasă, și anume fursecuri, chipsuri, pufuleți etc., ce faci? Răspunsul este, nu cumpăra! Acestea sunt produse despre care știm că sunt atât de delicioase încât am mânca o cutie/pungă întreagă într-o clipă, așa că, dacă alegi să nu le ai în casă, nu vei putea să mănânci aceste produse.

Cum să îți porționezi mesele și să eviți supraalimentarea în timp ce lucrezi de acasă

Porționează-ți toate mesele dinainte! Asta pentru a nu găti sau mânca prea mult. Este mai ușor să faci o porție întreagă de spaghete, astfel încât să poți pune deoparte jumătate din ea, dar dacă îți este în continuare foame, vei continua să mănânci toată porția. Așa că, încearcă să porționezi mâncarea dinainte pentru a nu te înfometa, dar și pentru a evita să mănânci prea mult.

Este foarte important să ai un stil de viață sănătos și să te cunoști pe tine însuți prin acest obicei de a monitoriza toate mesele zilei. Vei afla câtă cantitate de mâncare ai nevoie pentru a parcurge o zi de muncă fără să simți lipsa acesteia. Dacă vei face mai multă mâncare, încearcă să păstrezi din ea pe mai târziu. Pune mâncarea într-o caserolă și pune-o în frigider. Așa vei ști că nu e nevoie să mai gătești pentru următoarea masă sau următoarea zi.

Cum să alegi mâncăruri care sunt consistente, să te simți bine și sănătos în munca de acasă

Înlocuiește-ți produsele clasice cu produse bio! Acest obicei joacă un rol foarte important în menținerea unei stări de sănătate bune.

Dar ce sunt aceste produse bio? Termenul “bio” se referă la procesul de obținere a anumitor alimente.

Alimentele bio au fost cultivate sau crescute fără utilizarea substanțelor chimice artificiale, hormoni, antibiotice sau organisme modificate genetic. Pentru a fi etichetat ca fiind “bio”, un produs alimentar trebuie să fie lipsit de aditivi alimentari artificiali.

De ce sunt mai bune aceste produse bio pentru alimentația ta atunci când stai mai mult acasă? Simplu! Nu conțini grăsimi hidrogenate, în timp ce alimentele din comerț conțin o cantitate ridicată de grăsimi. Produsele bio au un nivel mai scăzut de reziduuri de pesticide, deoarece doar un număr mic de substanțe chimice sunt permise în producția alimentelor bio.

Recomandarea noastră este să înlocuiești cât mai multe produse clasice din comerț cu produse bio. Aceste produse bio îți ajută corpul să funcționeze mai bine, iar tu nu vei fi la fel de obosit și, în special pentru sănătatea ta, este un beneficiu enorm!

În concluzie, acestea ar fi câteva idei despre cum ai putea să îți menții sănătatea și corpul lucrând de acasă. Lucrul de acasă nu ne mai este străin și trebuie să ne obișnuim din ce în ce mai mult cu el. 

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!